BBP Genel Başkanı Destici, Yozgat'ta - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkanı Destici, Yozgat'ta

BBP Genel Başkanı Destici, Yozgat\'ta

Destici: "Bu millet size tek başına anayasa yapma çoğunluğunu verdi, bu millet size referandumla anayasa yapma çoğunluğu verdi.  Üç dönemdir tek başına iktidarsınız ve diyorsunuz ki 'zemin an...

23.11.2013 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bu millet size tek başına anayasa yapma çoğunluğunu verdi, bu millet size referandumla anayasa yapma çoğunluğu verdi. Üç dönemdir tek başına iktidarsınız ve diyorsunuz ki 'zemin anayasa yapmak için müsait değil'. İki yıldır üzerinde uzlaştıkları 60 maddeyi bile Meclis'ten geçiremediler" dedi.

Destici, partisinin Yozgat il teşkilatını ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. İki yıldır milletin yeni anayasa çalışmalarıyla oyalandığını savunan Destici, "Daha ilk kurulduğunda biz Büyük Birlik Partisi olarak dedik ki 'Meclis'te oluşturulan komisyon, anayasa yapma değil, anayasa yapmama komisyonudur'. Çünkü siz '4 parti, eşit üye, oy birliği kararı' dediğiniz zaman 'Zaten ben anayasa yapmayacağım' diyorsunuz. Dün Anayasa Mahkemesi Başkanımızı da hep birlikte dinledik, çok doğru söyledi. Ben daha önce de ifade etmiştim, 12 Eylül darbecileri, 'beşli konsey çetesi' geldi, ihtilali yaptı. İki yıl içerisinde de anayasayı yaptı ve üçüncü yıl da sivillere iktidarı terk etti, gitti. İki yıl içerisinde bunu bitirdi. 30 yıldan fazla oldu, ülkeyi siviller yönetiyor. Onların iki yılda yaptığını maalesef sivil iktidarlar yapamadı. 11 yıldır bu iktidar da yapamadı" diye konuştu.

Destici, iktidar mensuplarının "Anayasa yapmak için zemin müsait değil" dediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Söylenecek söz bulamıyorum. Bu millet size tek başına anayasa yapma çoğunluğunu verdi, bu millet size referandumla anayasa yapma çoğunluğu verdi. Üç dönemdir tek başına iktidarsınız ve diyorsunuz ki 'zemin anayasa yapmak için müsait değil'. İki yıldır üzerinde uzlaştıkları 60 maddeyi bile Meclis'ten geçiremediler. Darbecisinin, laikin, anti-laikin, Alevisinin, Sünnisinin, Türkmeninin, Kürdünün, Lazının, Yozgatlısının, Çerkezinin, Eskişehirlisinin, Sivaslısının, hepsinin üzerinde uzlaşacağı maddeleri, yani eften püften dediğimiz, suya sabuna dokunmayan maddeleri bile birlikte Meclis'ten geçiremediler."

Destici, merhum genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin ölümüne ilişkin şoruşturmanın, Türkiye'de bugüne kadar eşi benzeri görülmeyen bir takip ve titizlikle yürütüldüğünü ifade ederek, şöyle devam etti:

"Türkiye'de bugüne kadar benzerleriyle kıyasladığımızda, ister faili meçhul deyin, ister suikast deyin, ister sabotaj deyin, en iyi takip edilmiş ve şu anda en iyi konumda olmuş dosyadır. Yani Cumhuriyet tarihinde belki de benzeri olmayan bir şekilde takibi yapılmıştır ve bu seviyeye getirilmiştir. Rahmetli Özal ile ilgili dosyada geniş bir soruşturma yapılamadı. Neden? Çünkü zaman aşımıyla karşı karşıyaydı. Eşref Bitlis davasında, Adnan Kahveci davasında, bütün buna benzer davalara baktığınız zaman hep süreçle ilgili problemler yaşandı ama bizim davamızda, ilk günden bugüne geldiğiniz zaman bütün aşamalar hukuk içerisinde eksiksiz olarak yerine getirilmiş."

Soruşturmanın, Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle görevli Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince yürütüldüğünü hatırlatan Destici, "Şu anda kamuoyunda ne konuşuluyorsa, ne biliniyorsa hepsi, dosyanın içerisinde var" dedi.

Çözüm sürecine değinen Destici, "Maalesef, hükümet, son dönemde çözüm süreci dediği bir sürece girdi. Biz başından beri bunun çözüm süreci olmadığını, bir müzakere ve pazarlık süreci olduğunu iddia ettik" diye konuştu.

Parti teşkilatları ile Türkiye'nin pek çok yerinde bölge istişare toplantıları düzenlediklerini dile getiren Destici, şunları söyledi:

"Türkiye'nin her tarafını gezerek bölge toplantıları yaptık. Vatandaşlarımızı dinledik ve bu sürecin Türkiye'yi PKK belasından kurtarmayacağını, gelecekte başını daha büyük belaya sokacağını, PKK'yı önce meşrulaştıracağını, siyasallaştıracağını söylemiştik. Bölgede İsrail'in yalnızlığına son verecek, Batı'ya karşı şartsız bir partnerlik yapacak, kukla bir büyük Kürdistan hayalinin kurulacağını iddia etmiştik. Şimdi adım adım oraya doğru gidiliyor." - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkanı Destici, Yozgat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement