Mersin'de Berkin Elvan Protestosu: 23 Gözaltı - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Berkin Elvan Protestosu: 23 Gözaltı

Mersin\'de Berkin Elvan Protestosu: 23 Gözaltı

Mersin'de yolu trafiğe kapatıp, polise taş ve havai fişek atan 23 kişi gözaltına alındı.

12.03.2014 22:38  Güncelleme: 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'daki Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında yaralandıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için Kocaeli, Eskişehir ve Mersin'de yapılan eylemlere polis müdahale etti.

Kocaeli'de, Cumhuriyet Parkı'nda toplanan grup, hükümet aleyhine slogan attı. Kentte dün yapılan eylemde gözaltına alınanlar için Kocaeli Adliyesine yürüyen gruptakiler ardından AK Parti İl Başkanlığına doğru harekete geçti.

Burada toplanan grup, güvenlik görevlilerine taş attı. Uyarılara rağmen dağılmayan eylemcilere, TOMA ve panzerlerden su sıkılarak müdahale edildi. Meydandan kaçarak çöp bidonları ve cadde üzerindeki eşyalarla barikat kuran göstericileri polis biber gazı kullanarak dağıttı.

Atatürk Bulvarı'na doğru kaçan göstericilerle polis arasında kovalamaca yaşandı. Gruptakiler, müdahalenin ardından dağıldı.

Eskişehir

Eskişehir'de eylem sırasında yolu trafiğe kapatan gruba biber gazıyla müdahale edildi.

Yenibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'nde toplanan ve yürüyüşe geçen grup, Kurtuluş Mahallesi Yunusemre Caddesi'ne geldi.

Burada önlem alan polis, grubun geçişine izin vermeyerek dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Uyarıları dikkate almayıp yola barikat kuran ve yaklaşık 2.5 saat boyunca polise taş, şişe ve maytap atan gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi.

Olaylar sırasında başına taş isabet eden bir polis memuru ile çevredeki bir apartmanda oturan ve biber gazından etkilenen kişi ambulansla kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Mersin

Mersin'de eylemler sırasında yolu trafiğe kapatıp, polise taş ve havai fişek atan 23 kişi gözaltına alındı.

Forum AVM önünde toplanarak yolu trafiğe kapatan grup, GMK Bulvarı istikametinden İnönü Bulvarı'ndaki AK Parti Yenişehir ilçe binasına doğru yürüyüşe geçti.

Burada önlem alan güvenlik güçlerine taş ve havai fişek atan gruba müdahale edildi. Yola çöp konteynerleri ve çevreden kırdıkları tabelalarla barikat kurup, taşlı ve havai fişekli saldırıda bulunan grubu polis, tazyikli su ve biber gazıyla dağıtmaya çalıştı.

Bu arada, GMK Bulvarı'ndaki bir pastaneye ve yanındaki apartmana saklanan yaklaşık 23 gösterici, polis tarafından gözaltına alındı. Göstericilerin gözaltına alınmasına tepki gösteren bazı vatandaşlarla polis ekipleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

- Kırklareli

Kırklareli'nin Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerinde oturma eylemi yapıldı.

Lüleburgaz'da, İstanbul Caddesinde toplanan grup, "Berkin Elvan Ölümsüzdür" sloganı attı. Ellerinde dövizler ve ekmek taşıyarak Kongre Meydanı'na kadar yürüyen gruptakiler adına basın açıklamasını okuyan Ercan Kahraman, Berkin'in ekmek almaya giderken atılan gaz bombası ile yaralandıktan sonra hayatını kaybettiğini belirterek, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Konuşmanın ardından oturma eylemi yapan gruptakiler olaysız dağıldı.

Babaeski ilçesinde Atatürk Meydanı'nda toplanan bazı kişiler, Özgürlük anıtına yürüdü.

Bursa

Bursa'da Şehir Kütüphanesi önünde toplanan grup, ellerindeki dövizler ve Türk bayrakları ile Heykel'deki Atatürk anıtına kadar yürüdü.

Grup, burada "Berkin Elvan ölümsüzdür", "Faşizme karşı omuz omuza", "Bursa uyuma Berkin'e sahip çık" şeklinde slogan attı. Ardından Fomara Meydanı'na yürümek isteyen gruptakiler uyarıların ardından alandan ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'de Berkin Elvan Protestosu: 23 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement