Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine 5 Bin Yeni Öğrenci - Son Dakika
Yerel

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine 5 Bin Yeni Öğrenci

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi sonuçlarına göre Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine kayıt hakkı kazanan yaklaşık 5 bin öğrencinin kayıt yaptırması bekleniyor.

06.08.2015 10:06  Güncelleme: 10:12

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sonuçlarına göre Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine kayıt hakkı kazanan yaklaşık 5 bin öğrencinin kayıt yaptırması bekleniyor.

Üniversitesi de, "e devlet" şifresi ile kayıtların yanı sıra yüz yüze kayıtlar da devam ediyor. Üniversiteyi kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler, aileleriyle birlikte üniversite Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gelerek, yüz yüze kayıtlarını yaptırıyor.

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Şube Müdürü Hüseyin Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akademik kontenjanın lisanslarla bin 887 iken bunun bin 874  öğrencinin  üniversitelerini tercih ettiğini ve fakülte tercih etme doluluk oranının yüzde 99,31 olduğunu söyledi.

Önlisans tercihlerin toplam kontenjanının 2 bin 512 iken 2 bin 462 öğrencinin, toplam kontenjanının 4 bin 399'un 4 bin 336'sının üniversitelerini tercih ettiğini bildiren Güler, şunları kaydetti:

"Şeyh Edebali Üniversitesine bağlı Bozüyük, Osmaneli, Söğüt, Gölpazarı ve Pazaryeri ilçelerinde  Yüksekokulumuz mevcut. Tercih sayısı nispeten daha az olan bölümler göz önüne alındığında Güzel  Sanatlar ve Tasarım Fakültesi endüstri ürünleri tasarımı alırken MF 4 puan türü ile 31  kontenjan açmışken 28 kişi tercihte bulunmuştur, 3 kontenjan açığı olmuştur. Bunun haricinde de  üniversitenin toplam kontenjanı 4 bin 399 iken toplam yerleşen öğrenci sayısı 4 bin 336,  60 kontenjanımız şu an itibariyle açıktır. Şuan toplam kayıt sayımız "e-devlet" üzerinden bin 602 öğrencimiz kayıt yaptırmış, normal kayıt yaptırmaya gelen  bin 51 kişi bulunuyor. Kişisel başvuru  8 Ağustos mesai bitimine kadar öğrenciler kazanmış oldukları bölümlere kayıt yaptırabilirler."

Üniversiteden yapılan açıklamada ise yeni kayıt yaptıran öğrencilerle beraber mevcut öğrenci sayısının yaklaşık 17 bin 500 civarında bulacağı vurgulanarak, "Her fakültenin kendi binasında oluşturduğu kayıt masasında yürütülen işlemlerde belgelerini eksiksiz teslim eden öğrencilerin kayıt işlemi hemen gerçekleştiriliyor. Normal kayıt döneminde  yüzde 98,6 gibi rekor bir oranla gerçekleşmiştir. Bu oranın ek kontanjanlar ile birlikte yüzde 100 olarak gerçekleşeceği tahmin edilen  üniversitemiz en çok tercih edilen üniversiteler arasında yerini almış bulunmaktadır, Ek kontenjan ve yaklaşık 500 Yükseklisans ve doktora öğrencisinin de önümüzdeki günlerde kayıt yaptıracağı düşünüldüğünde 2015-2016 eğitim-öğretim yılında yaklaşık 5 bin yeni öğrencinin geleceği üniversitesinin öğrenci sayısı 17 bin 500 civarında olması tahmin edilmektedir. Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin 2 bin 628 il merkezine, bin 708 ise ilçelere yerleştirilmiştir. Böylece personel ve diğer paydaşlarla 20 binin üzerinde bir üniversite yapılanması gerçekleştirilmiş olmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Üniversite Basın ve Halkla İlişkiler uzmanı Akın Altay, Bilecik'te yaşayıp da başka üniversiteyi kazanan örgencilerin kayıtları için danışmanlık yaptıklarını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine 5 Bin Yeni Öğrenci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement