Bingöl - Karlıova'daki PKK Bombası: 1 Uzman Çavuş Şehit Oldu - Son Dakika
Güncel

Bingöl - Karlıova'daki PKK Bombası: 1 Uzman Çavuş Şehit Oldu

Bingöl - Karlıova\'daki PKK Bombası: 1 Uzman Çavuş Şehit Oldu

Karlıova'daki PKK bombası: 1 uzman çavuş şehit oldu (2)ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ ÜYE, TÖRENLE UĞURLANDIKarlıova İlçesi Cehennem Ormanları Mevkii'nde sürdürülen Şehit Binbaşı Turgay Çelik-2 Operasyonu'nda birbirine bağlı olduğu değerlendirilen 3 adet el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Kerem Üye Bingöl Havalimanı'nda düzenlenen törenin ardından memleketi Afyonkarahisar'a uğurlandı.

24.08.2016 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karlıova'daki PKK bombası: 1 uzman çavuş şehit oldu (2)

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ ÜYE, TÖRENLE UĞURLANDI

Karlıova İlçesi Cehennem Ormanları Mevkii'nde sürdürülen Şehit Binbaşı Turgay Çelik-2 Operasyonu'nda birbirine bağlı olduğu değerlendirilen 3 adet el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Kerem Üye Bingöl Havalimanı'nda düzenlenen törenin ardından memleketi Afyonkarahisar'a uğurlandı. Tören sırasında şehidin eşi Seher Üye'nin yaktığı ağıtlar yürek yaktı.

Hava alanında düzenlenen törene Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Bingöl Emniyet Müdürü Süleyman Polat, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, şehit yakınları, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Kerem Üye'nin özgeçmişinin okunması ile başlayan törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin çok yönlü terör saldırıları ile karşı karşıya olduğunu belirterek, "Şehidimizin çok kıymetli ailesi ve değerli Bingöl halkı hepinizi saygı ile selamlıyorum. Acı bir gün daha yaşıyoruz. Şehidimize cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Dün de iki korucumuz şehit düştü. Bugün maalesef Diyarbakır'da dört askerimiz daha şehit oldu. Onlara da bu vesile ile Allah'tan rahmet diliyorum. Şehidimizin değerli ailesi, bu menfur saldırıları yapanlar terör eylemlerini yapanlar hiç bir zaman amaçladıklarına ulaşamayacaklar. Belki bedeller ödeyeceğiz. Acılar çekeceğiz ama onlar yenilecekler. Hiç bir zaman birliğimizi bozamayacaklar. Bu ülkenin ileriye doğru ilerlemesini güçlenmesini engelleyemeyecekler. İnşallah Şehidimizin katilleri en kısada sürede yakalanıp etkisiz hale getirilirler. Bunun için güvenlik güçlerimiz, mesai arkadaşları canlarını dişlerine takarak çalışıyorlar. Allah onlarında yardımcıları olsun. En kısa sürede bunların etkisiz hale getirilmesini temenni ediyoruz. Çok yönlü bir terör saldırısı ile karşı karşıyayız. Farklı isimler altında farklı gerekçeler öne sürerek aslında aynı amaç için hareket eden aynı odaklar tarafından yönlendirilen terör örgütleri ile mücadele ediyoruz. İnşallah hepsinin de hakkından geleceğiz. bu ülke güçlü bir ülkedir ve bunların karşısında hiç bir zaman boyun eğmeyeceğiz. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız. Bu ülke şehitlerimiz sayesinde ayaktadır. Bu toprakları bize vatan yapan şehitlerimizdir. Elimizden gelen tüm gayretle şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatacağız. Onların ailesi bizim ailemizdir. Onların çocukları bizim çocuklarımızdır. Biz şuna inanıyoruz; Şehitler hiç bir zaman ölmezler. Bu şahadetler huzurunda bizde onların emanetine sahip çıkacağız" dedi.

ŞEHİT EŞİ: SEN TABUTLARA NASIL SIĞDIN AŞKIM

Törende gözyaşlarına hakim olamayan şehidin eşi Seher Üye'nin yaktığı ağıtlar, söylediği sözler, tören alanında duygulu anların yaşanmasına yolaçtı. Şehidin eşi Seher Üye, "Benim kocam tabuta sığmaz, böyle mi görecektim ben seni? Sen tabutlara nasıl sığdın aşkım? Seni böyle mi karşılayacaktım? Terler orda benim kocam. Sıkışır orda" diyerek uğurladı. Acıya dayanamayarak fenalaşan acılı eş Seher Üye'ye, tören alanında bulunan sağlık ekipleri müdahale ederek sakinleştirmeye çalıştı.

26 yaşındaki Şehit Kerem Üye, 3 yıldır uzman çavuş olarak görev yapıyordu. Şehit olduğu Bingöl'de 2 yıldır görev yapan şehit Uzman Çavuş Kerem Üye, 1 yıllık evli olup henüz çocukları yoktu. Yapılan konuşmalar ve okunan dualardan sonra şehit Uzman Çavuş Kerem Üye'nin naaşı, defnedilmek üzere memleketi Afyonkarahisar'a uğurlandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bingöl - Karlıova'daki PKK Bombası: 1 Uzman Çavuş Şehit Oldu - Son Dakika


Advertisement