Bulgaristan'da Erken Seçimlere Doğru - Son Dakika
Güncel

Bulgaristan'da Erken Seçimlere Doğru

Bulgaristan\'da Erken Seçimlere Doğru

5 Ekim'deki erken seçimleri için ülke dışında 400’e yakın sandık kurulacak.

26.08.2014 09:51

Bulgaristan'da 5 Ekim'de yapılacak erken parlamento seçimleri için ülke dışında 400'e yakın sandık kurulacağı bildirildi.

Geçici teknokratlar hükümetinin Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Veselin Vılçev, seçimlerin yurt dışındaki organizasyonu konusunda bilgi verdi.

Yabancı ülkelerdeki seçim yeri kurma koşullarının o ülkenin mevzuatına bağlı olduğunu belirten Vılçev, şu ana kadar İtalya, İspanya, Ukrayna'dan ve Bulgar askeri personelinin bulunduğu Afganistan'dan olumlu yanıt aldıklarını kaydetti. Vılçev, çok sayıda Bulgaristan vatandaşının yaşadığı İngiltere, Yunanistan, Rusya, Almanya, Fransa ve Türkiye'nin alacağı kararı beklediklerini söyledi.

Bulgaristan'ın ülke dışındaki seçim organizasyonu için Dışişleri Bakanlığı'na 1,2 milyon levalık (600 bin avro) bütçe ayrıldığı bildirildi. Mayısta yapılan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerindeki yurt dışı organizasyonu için 355 bin avro harcanmıştı. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, ek harcamaların bakanlığın bütçesinden karşılanacağını belirtti.

Ülkede 12 Mayıs 2013 tarihinde yapılan bir önceki erken seçim için yabancı ülkelerde 211 yerde, 25 Mayıs 2014 tarihindeki AP seçimleri için 167 yerde sandık kurulmuştu.

Suikastçı Enimehmedov da aday -

Bu arada, seçime katılmak üzere bağımsız aday olarak başvuranlar arasında, üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinin Onursal Başkanı Ahmet Doğan'a karşı suikast girişiminde bulunan Oktay Enimehmedov da yer alıyor.

Enimehmedov, 19 Ocak 2013'te HÖH'nin kurultayı sırasında konuşma yapan Doğan'ın başına tabanca yönelterek ateş etmeye çalışmıştı. Suikast teşebbüsünde kullandığı gaz tabancasının şans eseri üç kez tutukluk yapması üzerine güvenlik görevlileri ile delegeler tarafından yakalanmıştı.

Önce 3,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Enimehmedov, kullandığı tabancanın öldürücü olmadığı gerekçesiyle serbest bırakılarak cezasını göz hapsinde çekmesine karar verilmişti. - Sofya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bulgaristan'da Erken Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement