Burhaniye'de Zeytin Çekirdeği Aranan Kalorifer Yakıtı Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Burhaniye'de Zeytin Çekirdeği Aranan Kalorifer Yakıtı Oldu

Balıkesir'de zeytinin işlenmesi sırasında çıkan çekirdekler aranan kalorifer yakıtı oldu. Kalorisi yüksek ve külü az olan zeytin çekirdeği, değişik il ve ilçelere de gönderiliyor.

29.11.2016 16:04  Güncelleme: 16:33

Türkiye'nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde zeytinin işlenmesi sırasında çıkan çekirdekler aranan kalorifer yakıtı oldu. Kalorisi yüksek ve külü az olan zeytin çekirdeği, değişik il ve ilçelere de gönderiliyor.

1 TONU 450 LİRA

Burhaniye'de 76 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi (Tariş) Zeytinyağı Fabrikası'ndan çıkan zeytin çekirdekleri kalorifer yakıtı haline geldi 25 kiloluk torbalarda satışa sunulan zeytin çekirdeğinin tonu 450 liradan alıcı buluyor.

Burhaniye'de Zeytin Çekirdeği Aranan Kalorifer Yakıtı Oldu

SATIŞLAR HER YIL ARTARAK DEVAM EDİYOR

Burhaniye Tariş Müdürü Emrah Öztürk, zeytin çekirdeğinin çok tutulduğunu söyledi. Öztürk, "Kooperatifimizde 10 yıldır zeytin çekirdeği üretiyoruz. Pirinadan ayırdığımız çekirdekleri yakıt olarak tüketicilere satmaktayız. Her yıl satışlarımız artarak devam ediyor.

Burhaniye'de Zeytin Çekirdeği Aranan Kalorifer Yakıtı Oldu

TALEPLERE YETİŞEMİYORUZ

Bugünlerde zeytin hasadının en hızlı zamanındayız. Şu anda çekirdek üretimimiz üst seviyede. Talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Daha önceki yıllarda çekirdekleri yurt dışına da gönderdik. Bu yıl da göndermeye başlayacağız. Ülkemizin her yerine göndermeye çalışıyoruz.

Burhaniye'de Zeytin Çekirdeği Aranan Kalorifer Yakıtı Oldu

HEM ÇEVRE DOSTU HEM KÜL BIRAKMIYOR

Antalya, Eskişehir, Bursa ve Çanakkale'ye çekirdek gönderdik. Çekirdeklerin kalorisi kömüre yakın. En büyük özelliği çevre dostu olması ve kül bırakmaması..." dedi.

Burhaniye\'de Zeytin Çekirdeği Aranan Kalorifer Yakıtı Oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Burhaniye'de Zeytin Çekirdeği Aranan Kalorifer Yakıtı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement