Büyükşehir'den Öğrencilere "Güler Yüzlü" Karşılama - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir'den Öğrencilere "Güler Yüzlü" Karşılama

Büyükşehir\'den Öğrencilere "Güler Yüzlü" Karşılama

Ankara Büyükşehir Belediyesi, üniversitelere kayıt yaptırmak amacıyla Başkent’e gelecek öğrencileri her yıl olduğu gibi bu yıl da ilk karşılayan olacak.

30.07.2015 12:05

Ankara Büyükşehir Belediyesi, üniversitelere kayıt yaptırmak amacıyla Başkent'e gelecek öğrencileri her yıl olduğu gibi bu yıl da ilk karşılayan olacak.

2015-2016 eğitim yılı için 3-7 Ağustos arasında gerçekleştirilecek üniversite kayıt işlemleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi, şehir dışından gelecek öğrenciler için AŞTİ'nin "gelen yolcu" katı ile Ankara Garı'nda "Öğrenci Bilgilendirme Masası" açacak. Zorlu geçen eğitim yıllarının ardından yaşamlarını şekillendirecek meslekleri için Başkent'teki üniversiteleri tercih eden öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi'nin "Öğrenci Bilgilendirme Masası" stantlarında yine sıcak bir gülümseme ve çeşitli ikramlarla karşılanırken, üniversitelerine kadar ücretsiz ulaşım ve rehberlik hizmetlerinden de yararlanacaklar.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültürel İşler Daire Başkanı Büşra Aldoğan, AŞTİ ve Gar'da açılacak "Öğrenci Bilgilendirme Masası" ile Türkiye'nin birçok farklı şehrinden Başkent'e gelecek konuk öğrencileri ilk günlerinde yalnız bırakmayarak kendilerini evlerinde hissedecek ortamı sağlamaya çalışacaklarını söyledi.

Uzun yıllardır devam eden "Öğrenci Bilgilendirme Masası" hizmetiyle, üniversite öğrencileri ve ailelerine, Başkent'e adım attıkları andan itibaren sahip çıktıklarını ifade eden Aldoğan, "Özellikle sabahın erken saatlerinde AŞTİ ve Gar'dan Başkent'e giriş yapacak öğrencilere sıcak bir karşılamayla 'hoş geldiniz' diyeceğiz. Standımıza buyur ettiğimiz konuklarımıza, Büyükşehir Belediyesi'nin üniversite öğrencilerine sunduğu ücretsiz hizmetler hakkında bilgi vereceğiz. Bu arada çeşitli ikramlarda bulunacağız. Ayrıca kayıt yaptıracakları üniversitelere üstü açık turizm otobüsleriyle ücretsiz olarak götürerek ulaşımlarını da sağlayacağız" dedi.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Aldoğan, "Stantlarda uzman personelimiz görev alacak. Başkent Ankara'ya öğrenim görmek için gelen öğrencileri karşılayacak, çorba, şampiyon ekmek ve çay ikramlarında bulunulacak.

Öğrencilere ayrıca; Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz çamaşır yıkama hizmeti, sabahları ücretsiz çorba dağıtımı, gençlik merkezleri, BELMEK ve BELTEK kursları gibi hizmetleri hakkında bilgi verilecek. Konuk üniversite öğrencilerine Ankara'nın tanıtım kitapçığı, haritası da hediye edilecek" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir'den Öğrencilere 'Güler Yüzlü' Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement