Çabed Uluslararası Başarılarla 1 Yaşına Girdi - Son Dakika
Yerel

Çabed Uluslararası Başarılarla 1 Yaşına Girdi

Çabed Uluslararası Başarılarla 1 Yaşına Girdi

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın Çankayalıların günlük yaşamın stresinden uzaklaşabilmeleri için hizmete soktuğu Çankaya Belediyesi Eşli Danslar Topluluğu Dans ve Gösteri Merkezi (ÇABED), 1'inci yaşını ulusal ve uluslararası başarılara...

14.10.2013 10:03

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın Çankayalıların günlük yaşamın stresinden uzaklaşabilmeleri için hizmete soktuğu Çankaya Belediyesi Eşli Danslar Topluluğu Dans ve Gösteri Merkezi (ÇABED), 1'inci yaşını ulusal ve uluslararası başarılara imza atarak doldurdu.

Bir yıl içinde bin 400 Çankayalı'nın yararlandığı ÇABED, yeni yaşını 21 Ekim 2013 tarihinden itibaren merkezde herkese açık olarak düzenleyeceği dans çalışma atölyeleriyle (workshop) kutlayacak. Yıl boyunca sosyal sorumluluk projesi olarak sivil toplum kuruluşlarıyla da çalışan ÇABED, Güç Koşullardaki Bireyler Spor Kulübü ile işbirliği yaparak, sokaklarda çalışan çocuklara dans ve spor eğitimi verdi. Muaytai dalında Avrupa ve Dünya Şampiyonu olan beden eğitimi öğretmeni Hakan Yıldız'la çalışan 6 çocuk, Azerbaycan'da düzenlenen Capoera Dünya Şampiyonası'nda çeşitli dereceler ve altın madalya aldı.

Huzurevlerinde yaşlılarla buluşmak ve onlar için gösteri düzenlemekten Dünyayı Temizliyorlar-Clean Up The World etkinliğiyle sokaklarda çöp toplamaya kadar pek çok projede yer alan ÇABED ailesi, yıl boyunca '1 Milyar Kadın Dans Ediyor', '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü', 'Tangovar Üniversitelerarası Dans Festivali', '29 Nisan Dünya Dans Günü', 'Başkent Dans Festivali', 'Cumhuriyet Gazetesi Kuruluş Etkinliği', 'Engelsiz Çankaya', 'Zonguldak Karaelmas Kuruluş Festivali', 'Yenimahalle Belediyesi Dans Festivali', 'Yozgat Çayıralan 5. Bal ve Kültür Festivali' gibi etkinliklerde de yer aldı. Son olarak Bulgaristan Sofya Rock'n Roll Dünya Şampiyonası'nda onur üyeliği ödülüne layık görülen ÇABED ailesi, 28 Ekim 2013 tarihinde İsveç Stockholm Tap Dans Festivali'ne ve 15 Kasım 2013 tarihinde Rusya Moskova Arjantin Tango Şampiyonası'na da davet edildi.

ÇABED, 3 Kasım 2013 tarihinde 2013 Salsa 1. Etap Yarışması'nın Ankara ayağını Çankaya Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda düzenleyecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çabed Uluslararası Başarılarla 1 Yaşına Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement