Çanakkale 1915 Gezici Tır'ı Müzesi Sorgun'da - Son Dakika
Yerel

Çanakkale 1915 Gezici Tır'ı Müzesi Sorgun'da

Çanakkale 1915 Gezici Tır\'ı Müzesi Sorgun\'da

Çanakkale Savaşı’nda kullanılan şahsi araç ve gereçlerle savaş malzemelerinin sergilendiği Çanakkale 1915 Gezici TIR Müzesi Yozgat’ın Sorgun ilçesine geldi.

26.05.2015 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Savaşı'nda kullanılan şahsi araç ve gereçlerle savaş malzemelerinin sergilendiği Çanakkale 1915 Gezici TIR Müzesi Yozgat'ın Sorgun ilçesine geldi.

Sorgun Belediye Meydanında ziyarete açılan ve toplam 4 bin parça eserin sergilendiği müze vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Çanakkale 1915 Gezici Müzesi'nde, Birinci Dünya Savaşı sırası 1915-1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası'nda Osmanlı İmparatorluğu ile itilaf devletleri arasındaki savaşlara katılan askerlere ait eşyalar ve savaş malzemeleri sergilendi. Sergiyi AK Parti Milletvekili Ertuğrul Soysal ve Belediye Başkanı Ahmet Şimşek'te ziyaret etti.

AK Parti Milletvekili Soysal, TIR'ın 5 yıldır Türkiye'yi karış karış il ve ilçeleri gezmeye devam ettiğini belirterek "1 Mart'tan itibaren yola çıkan Çanakkale TIR'ı Türkiye'nin bütün il ve ilçelerini karış karış geziyor. Çanakkale'ye gidemeyenlerin ayaklarına kadar gelen bu müze gerçekten gezilmeyen ve görülmeye değer. İçerisinde 4 bin parça savaş malzemesi bulunuyor. Halkımızın gezip görmelerini tavsiye gidiyorum" dedi.

Geçtiğimiz haftalarda 15'lileri Çanakkale'ye gönderdiklerini belirten Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise "Daha önce 159 tane 15-16 yaş grubu öğrencimizi Çanakkale'ye gönderdik. Oraları gezdiler. Ecdadı yat ettiler. Bu toprakların kolay kalmadığını o yaş grubundaki gençlerimiz öğrendiler. Şimdide Çanakkale'de çıkan sergi geçen yıl otobüsümüz gelmişti. Bu senede TIR'ımız geldi. Birebir oradaki eşyaları, mermileri burada sergiliyorlar. Sorgun halkı bakacak, gezecek, inceleyecek ecdadımızı yad edecekler. Bize bu toprakları bırakanlara dua edecekler" diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale 1915 Gezici Tır'ı Müzesi Sorgun'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement