Çanakkale Partisinin Adaylarıyla Halkı Selamladı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Partisinin Adaylarıyla Halkı Selamladı

Çanakkale Partisinin Adaylarıyla Halkı Selamladı

MHP'li Vural'dan Gelibolu'da çağrı: "Sandık Cephesinde buluşalım" (ek) PARTİSİNİN ADAYLARIYLA HALKI SELAMLADI MHP Grup Başkanvekili ve İzmir milletvekili adayı Oktay Vural, seçim çalışmaları kapsamında Gelibolu ve Lapseki'deki ziyaretlerinin ardından Çanakkale merkezine geldi.

04.06.2015 21:08

MHP'li Vural'dan Gelibolu'da çağrı: "Sandık Cephesinde buluşalım" (ek)

PARTİSİNİN ADAYLARIYLA HALKI SELAMLADI

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir milletvekili adayı Oktay Vural, seçim çalışmaları kapsamında Gelibolu ve Lapseki'deki ziyaretlerinin ardından Çanakkale merkezine geldi. Kordon boyunda partisi tarafından kurulan ve seçim bürosu olarak kullanılan otağ çadırında bir süre dinlendi. Ardından çadırın önünde kurulan platformdan partisinin milletvekili adaylarıyla vatandaşlarını selamlayan Vural, daha sonra halka seslendi.

17-25 ARALIK SÜRECİ ÜZERİNDEN YÜKLENDİ

AK Parti'nin reklam filmine atıfta bulunan Vural, "Onlar konuşur AKP yapar diyorlar, Evet doğrudur. 17-25 Aralık'ta haram paracı Rıza 800 milyarlık saati taktı bakanın koluna, bakan da emret Rıza dedi. AKP yaptı. Ramazan ve kurban bayramlarında, arife günü, çikolata kutularında 500 bin dolar hediye, bayram harçlığı aldılar. Rıza emretti AKP yaptı. 85 milyar Euro haram para aklandı, komisyonları paylaştılar. 17-25 Aralık rüşvet, yolsuzluk çetesine yol verdiler, güç verdiler, korudular, kolladılar. Kupon arazi peşinde koştular. Villalarındaki milyon dolarları sıfırlama telaşına düştüler. Hatırlıyorsunuz değil mi, gördünüz değil mi? TBMM'de soruşturma evrakı gönderildi. Pişmiş tavuğuna başına gelen bu evrakın başına gelmedi. 35 klasör geldi, geri gönderdiler, 11'e düştü. Geldi meclise 'okuyalım dedik' okutmadılar. Ben inceleyim dedim müracaat ettim; 'inceleyemezsin' dediler, yasak dediler. Meclis olağanüstü toplandı yine okutmadılar. Komisyon kurduk 65 gün başkan belirlemediler. Ondan sonra da bir meclis soruşturma komisyonu kararı çıktı. Başbakan 'yüce divana gitsinler, yolsuzluk yapanın kolunu keseriz' dedi. Ondan sonra bir baktık ki Başbakan bu yüce divan oylamasında yok, kaçmış, Paris'e gitmiş. Yolsuzluğa karşı duracaksan Meclise geleceksin. 58 AKP milletvekili 'yolsuzluk var' dedi. Şimdi buradan AKP'ye oy veren değerli kardeşim, 800 milyarlık saati hesabını sen mi vereceksin o mu verecek? Milyon dolar rüşvetin hesabını sen mi vereceksin, o mu verecek? Eğer onun vermesi gerektiğini düşünüyorsan, vebale ortak olma, gel beraber hesap soralım. Gönderelim yüce divana, bakalım ne olacak. Tabi zordalar, soruşturma yapan polisi sür, savcıyı ayarla, hakimi gönder. Başlarına ne geldi değerli kardeşim? Şimdi bütün bu tapeler ortada" dedi.

17-25 ARALIK SÜRECİNE BULAŞANLARIN HEPSİNİN MAL VARLIĞINA EL KOYACAĞIZ

Kendisini dinleyenlere "Ayakkabı kutularındaki paraları gördük değil mi?" diye seslenen Vural, şöyle devam etti: "Deliller ortada değerli kardeşim. Şimdi montaj diyor. Yahu kutulardaki paraları önce 'polis koydu' dediniz. Ondan sonra faizi ile birlikte geri aldınız. Ben o zaman madem bu gariban polis koymuştu, parasını da verin gitsin madem demiştim. Yok olmaz, parayı da götürdüler. Şimdi bunlara montaj, dublaj. Kardeşim ayakkabı kutusu montaj değil. Bilal de montaj değil. Yani şimdi Allah bize göz kulak veriyor değil mi? Bu olup bitenleri gözler görüyor, kulaklar duyuyor. Bunlar şahitlik edecek. Hani hepimizin yazıcı melekleri var ya bunlar şahitlik edecekler. Huzura çıktığımız zaman, inkar ettiğimiz zaman hemen defterleri açarlar. Göz ben gördüm der, kulak ben duydum der. Ne diyeceksin? Vallahi melekler bana kumpas kurdu, bunlar bana darbe yapıyorlar mı diyeceksin? Bunlar işe yaramaz kardeşim. Eğer inanıyorsak bu şahadete inanacağız değerli kardeşim. Onun için de ne milletin hukukundan ne Allah'ın adaletinden kaçamayacaksın. Bunun hesabını soracağız. 17-25 Aralık sürecine bulaşanların hepsinin mal varlığına el koyacağız değerli kardeşim."

ÇANAKKALE BİZİM RUHUMUZ

Çanakkale'de kendilerini ev sahibi gibi hissettiklerini söyleyen Oktay Vural, "Bu mübarek topraklara bekçilik yapan Çanakkalelilere selam olsun. Çanakkale bizim siyasetimizin ruhudur. Çanakkale geçilmez diyen ecdadımız nasıl bu değerleri savunmuşsa, nasıl bu milletin hürriyetini, bağımsızlığını, istiklalini savunmuşsa Milliyetçi Hareket Partisi de onu savunuyor. Çanakkale bizim ruhumuz. Biz zaten Çanakkaleliyiz. Her gün Çanakkale'ye dua ediyor, onla da beraber siyaset yapıyoruz. Bugün aslında 7 Haziran seçimlerinin önemi Çanakkale'den daha iyi anlaşılmalıdır. Herkesi, bütün Türkiye'yi çağırıyorum. Sandığa gidecek kardeşlerim; bu sandığa giderken size emanet edilen değerleri, 'Çanakkale Geçilmez' diyenleri, Milli Kurtuluş Savaşını başlatarak Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş mücadelesini sürdüren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kurduğu Cumhuriyeti, o Cumhuriyetin erdemli bir vatandaşı olarak bunları düşünmeliyiz. Onun için ben sandığa giden her bir vatandaşımızın Çanakkale'yi düşünmesini, Çanakkale gibi düşünmesini istiyorum" diye konuştu.

Oktay Vural daha sonra partililerle birlikte kordon boyundan Çarşı Caddesi'ne kadar yürüdü. 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sloganı atıp, 10. Yıl Marşını söyleyerek yürüyen Vural, ayrıca birlikte fotoğraf çektirmek isteyenleri de kırmadı. Vural, esnafla selamlaşıp dertlerini de dinledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Partisinin Adaylarıyla Halkı Selamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement