Çandarlı Limanı'na Lojistik Uzmanları Yetişiyor - Son Dakika
Yerel

Çandarlı Limanı'na Lojistik Uzmanları Yetişiyor

Çandarlı Limanı\'na Lojistik Uzmanları Yetişiyor

İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı beldesinde Nebiye Kavalalı Kız Teknik ve Meslek Lisesi bünyesinde açılan Anadolu Lojistik Meslek Lisesi'nde Kuzey Ege Çandarlı Konteynır limanına uzmanlar yetişecek.

01.11.2013 15:10

İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı beldesinde Nebiye Kavalalı Kız Teknik ve Meslek Lisesi bünyesinde açılan Anadolu Lojistik Meslek Lisesi'nde Kuzey Ege Çandarlı Konteynır limanına uzmanlar yetişecek.

Çandarlı Körfezi'ne inşa edilen Kuzey Ege Çandarlı Konteynır Limanı ile ulaştırmanın her alanını kapsayacak bir iş alanının oluşacağını ifade eden Nebiye Kavalalı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Sami Yalım, "Bundan iki yıl önce okulumuz, Çandarlı Nebiye Kavalalı Çok Programlı Lisesi olarak eğitim hayatına devam ediyordu. Bizler de düşündük ki; mademki bölgemizde böyle bir fırsat çıktı ve ileri ki yıllarda yüz – yüzeli bin nüfusu kapsayacak bir alan oluştu. Bu istihdamdan bizim yöremizin çocukları da azami şekilde yararlansın diye orada istihdam edilecek kalite elemanların yetişmesi için ne yapabiliriz diye siyasilerimizle, ilçe milli eğitim müdürümüzle ve kaymakam beyle yapmış olduğumuz bir toplantı sonucunda okulumuzda ulaştırma alanı ile ilgili bir bölüm açalım dedik. Bunun üzerine bakanlığımız ile yapmış olduğumuz yazışmalar sonucunda okulumuzu Çandarlı Nebiye Kavalalı Kız Teknik ve Meslek Lisesi olarak dönüştürdük. En önemli bölüm olarak da teknik lise bölümümüze Anadolu Lojistik Meslek Lisesi bölümünü açtık. Açmış olduğumuz bu bölümde; taşıma, depolama, gümrük ve diğer tedarik bölümlerindeki prosedürleri yapabilecek kalifiye elamanın yetiştirilmesi için eğitimler vermeye başladık." dedi.

Okulun Anadolu Lojistik Meslek Lisesi'ne çevrildikten sonra çevre yerleşim bölgelerindeki öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini belirten Okul Müdürü Yalım, "Okulumuzun tanıtımını ciddi bir şekilde yaptıktan sonra Aliağa'dan, bize yakın olan beldemiz Zeytindağ'dan, Bergama'dan ve çoğunlukla ilçemiz Dikili'den öğrencilerimizin tercih sebebi olan önemli bir okul merkezi haline getirdik. Okulumuzda şuanda 9. sınıfta 34 öğrencimiz, 10. sınıfta ise 60 tane öğrencimiz Lojistik Meslek Lisesi öğrencisi olarak eğitim – öğretim hayatlarına devam ediyor. Nasip olur ise buradan mezun olacak öğrencilerimizin her şeyden önce iş imkanları süper. Bunun yanında üniversiteyi kazanma gibi bir dertleri yok. 9 Eylül Üniversitesi bünyesinde bulunan Lojistik Meslek Yüksek Lisesi'ne doğrudan geçiş haklarını kullanarak eğitim – öğretim hayatlarına burada devam edecekler. İnşallah, ilk mezunlarımızı verdikten sonra da Çandarlı Konteynır Limanı'nın da inşaatı tamamlanmış ve eleman alımına başlamış olacak. Böylelikle de kaliteli eleman hazır ellerinde olacak ve çocuklarımız da inşallah yeni limanın yeni elemanları olarak iş hayatlarına devam edeceklerdir." diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çandarlı Limanı'na Lojistik Uzmanları Yetişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement