Bakan Çavuşoğlu: Suriye'ye Kara Harekatı Konusunda Alınmış Bir Karar Yok - Son Dakika
Güncel

Bakan Çavuşoğlu: Suriye'ye Kara Harekatı Konusunda Alınmış Bir Karar Yok

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'ye kara harekatı ile ilgili bir kararın olmadığını söyledi.

13.02.2016 16:59  Güncelleme: 18:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudiler ile birlikte Suriye'ye kara operasyonu yapılacağı iddialarıyla ilgili "Kara operasyonu konusunda alınmış bir karar yok" dedi. Dışişleri Bakanı, "Önümüzdeki günlerde Suudi Arabistan uçakları Türkiye'ye IŞİD ile mücadele için gelebilir" dedi.

O BELGELER ABD'YE GÖNDERİLECEK

Çeşitli temas ve ziyaretler için Antalya'da bulunan Bakan Çavuşoğlu, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Zeynep Taş'ı makamında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin IŞİD, PKK, DHKP-C gibi terör örgütleriyle etkin şekilde mücadele ettiğini, IŞİD ile mücadele için kurulan koalisyon içinde de aktif bir ülke olduğunu söyledi.

"KARA OPERASYONU" UYARISI

Koalisyonda birçok ülke bulunduğunu ama tüm ülkelerin IŞİD ile mücadeleye aktif biçimde katılmadığını ifade eden Çavuşoğlu, ABD, İngiltere, Almanya gibi müttefikler ile Körfez ülkeleri Katar ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin IŞİD ile mücadeleye aktif şekilde destek verdiğini kaydetti.

NET SAYI BİLİNMİYOR

IŞİD ile mücadele için uçak gönderen her ülkeye Türkiye'deki üslerin açıldığını vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Çünkü bu ortak mücadelemiz. Suudi Arabistan da bir anlamda uçak gönderip aktif bir şekilde hava operasyonlarına katılmak istedi. Suudi Arabistan keşif çalışmaları yaptı ama henüz uçaklar gelmedi. Bu çalışmalar devam ediyor. Askerlerimiz arasında teknik konular bunlar. Önümüzdeki günlerde Suudi Arabistan uçakları Türkiye'ye DAEŞ ile mücadele için gelebilir."

Bakan Çavuşoğlu: Suriye\'ye Kara Harekatı Konusunda Alınmış Bir Karar Yok

Son Dakika Güncel Bakan Çavuşoğlu: Suriye'ye Kara Harekatı Konusunda Alınmış Bir Karar Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • Vatandas: Kendi cocuklarinizi yollayin savasa 21 3 Yanıtla
  • girdik bile reis: Turk silahli kuvvetleri obuslerle, tank toplari ile Suriyede menang havausunu ele geciren cerablusa ilerlemeye calisan ypg yi vurmaya basladi.su anda 450 leş var.ypg havausunden geri cekilmeye basladi.sinirda hareketlilik var.her anda girilebilir.orada hepsi terorist.vurun kahramanlar. 18 5 Yanıtla
  • şenol: Eskiden araçların arkasında bile yazardı huzur islamda diye,bütün islam ülkelerinde huzur kalmadı hepsi birbirini yiyiyor hıristiyan ülkelerde huzur refah içinde yaşıyorlar ters giden birşeyler var anlamadım 21 1 Yanıtla
  • reis: Türkiye oraya girerse durum hic açıcı olmaz çünkü rus abd iran esad rejimi var 16 5 Yanıtla
  • vatansever: biz kiminle savasacagini da kacacagini da iyi biliriz. biz bu bayragi onurumuz ile savasiriz. korkaklar etek giyer bi kosede durur. ceddimiz cihani devirmis canakkalede. bizim için kiminle savastigimizin onemi yok. önemli olan sehit mi olacağız mundar mi 15 4 Yanıtla
  • deli tahir: Mitinglerde kefenimizi giydikte geldik diyenler birde buradaki klavye kahramanları vardı sizler buyrun önden gidin bakalım biz sonra geliriz 14 0 Yanıtla
  • skorti: savaşa evvveeeeet nüfüs çok iş yok ama bu sefer önde oğularını göndereecek gariban çocukları degil 11 2 Yanıtla
  • deli tahir: SAVAŞA HAYIR; TÜRK HALKI SAVAŞ İSTEMİYOR,sizi bu halk seçti halkın sesine kulak verin bizim huzurumuzu bozmayın 11 2 Yanıtla
  • Samsunlu: Len fistanlilar farkli farkli isimler alip urda atip tutmayin cizrede elinize verdik surdada veriyoruz daha bu iyi gunleriniz oyun bitti artik 3 9 Yanıtla
  • Çocuk: Ülkeyi savaşa sokmayın lütfen 11 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Sinop'ta TKDK İrtibat Ofisi Açıldı
    13:59 Sinop'ta TKDK İrtibat Ofisi Açıldı

    Sinop'ta Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İrtibat Ofisi açıldı. Vali Mustafa Özarslan, açılışta yaptığı konuşmada, TKDK'nin Sinop'ta hayvancılık yatırımlarından gıda sanayi tesislerine kadar pek çok alanda yatırımcıları bilgilendireceğini belirtti. IPARD III Programı ile Sinop çiftçisine yüzde 50 ile yüzde 75 arasında hibe desteği sunulacak.

  • Erzincan'da FETÖ operasyonunda yakalanan 2 firari hükümlü cezaevine gönderildi
    13:58 Erzincan'da FETÖ operasyonunda yakalanan 2 firari hükümlü cezaevine gönderildi

    Erzincan'da gerçekleştirilen operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik aranan 2 hükümlü yakalandı. H.T. ve M.G. isimli hükümlüler, emniyet ve adliyedeki işlemlerin ardından Erzincan T Tipi Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

  • Başakşehir Belediyesi, 2025-2029 Stratejik Planı için çalışmalara başladı
    13:58 Başakşehir Belediyesi, 2025-2029 Stratejik Planı için çalışmalara başladı

    Başakşehir Belediyesi, 2025-2029 yıllarını kapsayan beş yıllık stratejik planının hazırlıklarına geniş katılımlı bir çalıştayla başladı. Yerel yönetim, sivil toplum kuruluşları, eğitim kurumları temsilcileri ve muhtarların yer aldığı çalıştayda stratejik planla ilgili görüşler alındı.

  • 100 Yaşındaki Hüseyin Aydoğan, 72 Yıldır Günlük Tutuyor
    13:57 100 Yaşındaki Hüseyin Aydoğan, 72 Yıldır Günlük Tutuyor

    Ordu'da yaşayan 4 çocuk babası ve 29 torun sahibi 100 yaşındaki Hüseyin Aydoğan, 72 yıldır her gün aksatmadan günlük tutuyor. Aydoğan, günlük yazarak geçmiş anılarını hatırladığını ve bunun kendisine büyük fayda sağladığını belirtti.

  • Sinop'ta Kaza: 1'i Çocuk 3 Kişi Yaralandı
    13:57 Sinop'ta Kaza: 1'i Çocuk 3 Kişi Yaralandı

    Sinop'un Boyabat ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki hafif ticari araç çarpıştı. Kazada, sürücülerden biri ile birlikte araçta bulunan bir çocuk dahil olmak üzere toplamda 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

  • Ferit Şenyaşar, Adalet Bakanlığı önünde adalet mücadelesi verdi
    13:56 Ferit Şenyaşar, Adalet Bakanlığı önünde adalet mücadelesi verdi

    DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, 2018 yılında ailesine yönelik saldırıya ilişkin annesi Emine Şenyaşar ile Adalet Bakanlığı önünde "adalet mücadelesi" verdiklerini belirterek, barolardan eylemlerine destek vermesini istedi. Şenyaşar, Meclis'te annesi Emine Şenyaşar ile düzenlediği basın toplantısında, 2018 yılında ailesinden üç kişinin Suruç Devlet Hastanesi'nde öldürüldüğünü söyledi. Annesi ile birlikte Adalet Bakanlığının önünde 6 gündür eylem yaptıklarını belirten Şenyaşar, annesinin talebinin olayın aydınlatılması ve tutuklu bulunan oğlunun serbest bırakılması olduğunu kaydetti. Türkiye'de her alanda derin krizlerin yaşandığını ve bunun temelinde adaletsizliğin yattığını savunan Şenyaşar, "Bir yerde haksızlık, hukuksuzluk varsa savunma sessiz kalmamalı. Buradan Türkiye Barolar Birliği başta olmak üzere bütün barolara çağrımızı yapıyoruz. Adalet Bakanlığının önünde yapılan bu insanlık mücadelesine sahip çıkalım, sessiz kalmayalım. Bu insanlık suçuna ortak olmayalım." dedi. Şenyaşar, eski Şanlıurfa Valisi'nden mahkemeye gelerek tanık olarak gördüklerini anlatmasını da istedi.

  • Samsun'da Yabancı Uyruklu Kişi 100 Bin Liralık Eşya Çaldı
    13:55 Samsun'da Yabancı Uyruklu Kişi 100 Bin Liralık Eşya Çaldı

    Samsun'un İlkadım ilçesinde bir Irak uyruklu kişi, kapısını kırdığı evden 3 gün boyunca 100 bin liralık eşya çaldı. Çaldığı eşyaları valizlerle taşıyan şüpheli, polis tarafından yakalanarak tutuklandı.

  • Samsun'da polis tarafından düzenlenen narkotik uygulamasında 16 kişi yakalandı
    13:53 Samsun'da polis tarafından düzenlenen narkotik uygulamasında 16 kişi yakalandı

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen narkotik uygulamasında, 274 adet sentetik ecza, 41 gram metamfetamin, 1 ruhsatsız tabanca, 13,6 gram esrar, 6,26 gram skunk, 4 adet uyuşturucu madde kullanım aparatı, 3 adet hassas terazi ve 5 adet tabanca fişeği ele geçirildi. Uyuşturucu suçundan hapis cezası bulunan 1 kişi ile birlikte toplamda 16 kişi yakalandı.

  • Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kocaispir: Adanalı Artık Hizmet Bekliyor
    13:53 Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kocaispir: Adanalı Artık Hizmet Bekliyor

    Cumhur İttifakı'nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir, Adana'da esnaf ziyaretleri sırasında Adanalıların belediyeden hizmet beklediğini belirtti. Kocaispir, 1 Nisan'da göreve gelmeleri durumunda Adana'nın sorunlarını çözeceklerini ifade etti.

  • İzmit Belediyesi Ramazan'da Mahallenizdeyiz etkinlikleri Ayazma Mahallesinde devam ediyor
    13:53 İzmit Belediyesi Ramazan'da Mahallenizdeyiz etkinlikleri Ayazma Mahallesinde devam ediyor

    İzmit Belediyesi, Ramazan ayının coşkusunu ve birlikteliğini kentin dört bir yanına taşımak için düzenlediği Ramazan'da Mahallenizdeyiz etkinlikleri Ayazma Mahallesinde devam ediyor. Program kapsamında meddah gösterileri, illüzyon gösterileri, bilgi yarışmaları, Karagöz ile Hacivat, Nasrettin Hoca ile Ramazan hikayeleri ve orta oyunu gibi geleneksel Türk tiyatrosunun en sevilen örnekleri vatandaşlarla buluşuyor. Ayrıca çocuklara patlamış mısır, pamuk şeker ve Osmanlı macunu ikramı da yapılıyor. Minikler dans etkinliklerine yoğun ilgi göstererek doyasıya eğleniyor.


Advertisement