Çavuşoğlu, Şişli'de Sokak İftarına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu, Şişli'de Sokak İftarına Katıldı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu: "İnşallah Gazze'deki katliam durur, İsrail saldırıları durdurur ve biz de kardeşlerimizin yaralarını sararız"

22.07.2014 21:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "İnşallah Gazze'deki katliam durur, İsrail saldırıları durdurur ve biz de kardeşlerimizin yaralarını sararız" dedi.

AK Parti Şişli İlçe Başkanlığı'nca, Şişli'deki Halide Edip Adıvar Parkı'nda düzenlenen sokak iftarına katılan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Müslüman aleminin buruk bir ramazan yaşadığını söyledi.

Gazze'de sivillerin bombalanarak öldürüldüğünü ve tüm dünyanın bunu sesini çıkarmadan izlediğini belirten Çavuşoğlu, her zaman demokrasi, insan hakları gibi kavramları savunduğunu söyleyen Batılı kurumların da sessiz kalmasının kendilerini üzdüğünü vurguladı.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin her şeye rağmen Gazze'dekilerin yanında olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Mazlumların her zaman yanında olan bir Türkiye, Türk milleti ve Recep Tayyip Erdoğan var. Kardeşlerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Gittiğimiz yerlerde, 'Sizin Başbakanınız neden bu kadar Filistin'deki insanları savunuyor?' diyorlar. Biz de 'Başbakanımız sadece Filistin değil, Arakan, Myanmar, nerede bir mazlum varsa onların da sesidir' diyoruz. İnşallah Gazze'deki katliam durur, İsrail saldırıları durdurur ve biz de kardeşlerimizin yaralarını sararız."

Türkiye'nin her zamankinden daha güçlü olması gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Artık sadece Türkiye'de değil, dünyanın neresinde bir mazlum varsa onlardan da sorumluyuz. 12 yıldır yaptıklarımızdan sonra artık bütün dünya ülkemizin ne kadar büyük bir ülke olduğunu görüyor. 'Yeni bir Türkiye' diyoruz. Bu yolda hedeflerimize, yeni büyük hedefler katıyoruz" diye konuştu.

Çavuşoğlu, 10 Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine işaret ederek, "Başbakanımız, adayımızın yaptığı hizmetleri iyi biliyorsunuz. Herkesin bu seçimde ona bir borcu var. Sadece onun için değil, Türkiye'nin geleceği için sandıkta bu borcu ödemiş olacağız" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu, Şişli'de Sokak İftarına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement