Çavuşoğlu: "Türkiye artık dünya siyasetinde yapıcı ve aktif rolünü daha fazla oynayacaktır" - - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu: "Türkiye artık dünya siyasetinde yapıcı ve aktif rolünü daha fazla oynayacaktır" -

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bölgemizde gözyaşı var, dram var, savaşlar var, çatışmalar var. Türkiye her zaman barıştan yana olmuştur, adaletten yana olmuştur, her zaman tek başına da kalsa bunu müdafaa etmiştir.

06.09.2014 21:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bölgemizde gözyaşı var, dram var, savaşlar var, çatışmalar var. Türkiye her zaman barıştan yana olmuştur, adaletten yana olmuştur, her zaman tek başına da kalsa bunu müdafaa etmiştir. Bundan sonra da aynı istikrarda devam edecektir" dedi.

Çavuşoğlu, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi. Seçimler kazanıldığı zaman zafer sarhoşluğuna girilmemesi, kaybedildiğinde de birbirinin suçlanmaması gerektiğini belirten Çavuşoğlu, particilik konusunda Antalya teşkilatını örnek gösterdi.

Antalya'daki birlik beraberliğin Ankara'ya da damgasını vurduğunu dile getiren Çavuşoğlu, kendilerine güvenenleri hiçbir zaman boşa çıkarmadıklarını, milleti mahcup etmemek için tüm çalışmaları titizlikle yürüttüklerini söyledi. Bugüne kadar yürüttüğü tüm görevlerin kendisi için onurlu ve şerefli olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, bugün de Dışişleri Bakanı olarak görev aldığını ve bu görevin kendisine yüklediği sorumlulukları iyi bildiğini kaydetti.

Partisi ve kendisinin zorluklarla mücadele ederek bu noktalara geldiğine değinen Çavuşoğlu, "Diklenmeden dik durmasını Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan, ailemizden öğrendik, bu davadan öğrendik. Yine ailemizden aldığımız terbiye ve partimizden aldığımız terbiyle inşallah sizleri, milletimiz mahcup etmeden yola devem edeceğiz" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin dış politikasına da değindi. Nerede bir mazlum varsa Türkiye'nin o ülkenin, milletin, toplumun yanında olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Bölgemizde gözyaşı var, dram var, savaşlar var, çatışmalar var. Türkiye her zaman barıştan yana olmuştur, adaletten yana olmuştur, her zaman tek başına da kalsa bunu müdafaa etmiştir. Bundan sonra da aynı istikrarda devam edecektir. Bölgemize istikrarın gelmesi için, savaşların, çatışmaların, bitmesi için anaların gözyaşının bitmesi için Türkiye üzerine düşeni yapmaya devam edecektir. Olumlu bir şekilde devam edecektir. Türkiye bugün çok güçlü bir ülke. Dünyada saygın bir ülke. Cumhurbaşkanımız en sayın liderlerden bir tanesidir. NATO zirvesinde gözlemledik. Türkiye artık dünya siyasetinde yapıcı ve aktif rolünü daha fazla oynayacaktır."

- Belediye ziyareti

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i de ziyaret etti.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Dışişleri Bakanı olarak ilk defa Antalya ve belediyeyi ziyaret ettiğini hatırlattı. 30 Mart'tan bu yana Antalya'da çok güzel hizmetler yapıldığını söyleyen Çavuşoğlu, Türel'in ne kadar Antalya sevdalısı olduğunu yakından bildiğini kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı olarak çok yönlü bir politika izlendiğini ve gece gündüz çalışacaklarını ifade eden Çavuşoğlu, Antalya'yı da ihmal etmeyeceklerini, halka olan borçlarını ödemeye devam edeceklerini bildirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Çavuşoğlu, "Daha önce hem borcunu ödediniz hem yatırım yapıtınız, şimdi de yatırımlarla başladınız. Bizim de elinizi güçlendirmemiz lazım" dedi.

Maliye Bakanlığından Büyükşehir Belediyesine 50 milyon lira destek sağlandığını söyleyen Çavuşoğlu, tüm çalışmalarda her zaman yerel yönetimlerin yanında olacaklarını kaydetti.

Yerel yönetimlerin yurt dışı temaslarını çok önemsediğini ifade eden Çavuşoğlu, "Belediyelerin ya da halkı temsil eden insanların yurt dışı temasları ülkemize olan önyargıların kırılması etkisi olduğunu biliyorum. Sizlere de bu yöndeki çalışmalarınız için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Antalya'nın sadece Avrupa'ya değil, dünyaya açılan aydınlık yüzü olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, dış politikada Antalya'nın önemli rolü bulunduğuna işaret etti. Çavuşoğlu, bu açıdan Dışişleri Bakanlığı olarak Antalya'da temsilcilik açtıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Çavuşoğlu'nu Dışişleri Bakanı olarak ağırlamaktan büyük onur duyduğunu dile getirdi. Çavuşoğlu'nun Antalya'ya önemli katkıları, hizmetleri, destekleri bulunduğunu anlatan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizler bulunduğunuz her görevi layıkıyla en iyi şekilde yerine getirdiniz, tırnaklarınızla gayretlerinizle birçok onurlu görevi ifa ettiniz. Dışişleri Bakanı olarak evsahipliği yapıyorken ne söyleyeceğimi açıkçası bir dostumuz olmasından dolayı bir Antalya sevdalısı, Alanya'nın bağrından çıkmış bir hemşehrimizin çok onurlu bir göreve layık görülmesi bizlere en büyük gurur olmuştur, onur olmuştur. Biz de en büyük gayreti göstereceğiz. Allah mahcup etmesin, dualarımız sizinle."

Bakan Çavuşoğlu, belediyenin şeref defterini imzaladı. Türel, Çavuşoğlu'na ışıklı belediye amblemi hediye etti.

Çavuşoğlu: "Türkiye artık dünya siyasetinde yapıcı ve aktif rolünü daha fazla oynayacaktır" -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu: 'Türkiye artık dünya siyasetinde yapıcı ve aktif rolünü daha fazla oynayacaktır' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement