Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Kiminin elinde baston, kimisinde keser, kiminde balta, kimisinde tüfek... Güya bunlar İslamcı militanmış.

05.07.2016 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Kiminin elinde baston, kimisinde keser, kiminde balta, kimisinde tüfek... Güya bunlar İslamcı militanmış. Onlara Müslüman denilmesinden ben haya ediyor, utanıyorum. Allah böyle Müslümanları yok etsin, çünkü bunlar İslamın yüz karası." dedi.

Özhaseki, partisinin il başkanlığınca Mimarsinan Parkı'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında terör olduğunu ve terör denilince akıllara ilk olarak PKK'nın geldiğini söyledi.

Yaklaşık 35-40 yıldır Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak terörle mücadele edildiğini dile getiren Özhaseki, hükümet olarak değil, özellikle devlet olarak uğraşıldığını vurgulamak istediğini belirtti.

Her gelen hükümetin bu terör örgütünü bitirmek için elinden geleni yaptığını, samimi olarak, bildiği ne varsa, gücü neye yetiyorsa bütün hükümetlerin bu terör örgütüyle uğraştığına dikkati çeken Özhaseki, şunları kaydetti:

"Bu terör örgütü, içeriden beslendiği kadar dışarıdan da büyük destekler alarak, Türkiye'nin başına bela olmaya devam ediyor. Son dönemde özellikle son hükümet döneminde öyle bir sert kayaya çarptı ki adeta ne yapacağını şaşırdı. Şimdiye kadar böyle büyük, kapsamlı bir mücadele verilmemişti. Bunlara bu kadar sert varılmamıştı, ama hak ettiler. Bunların dini, insafı, insanlık tarafı hiç yok. Ramazan ayında vahşi Arap kabileleri bile hiçbir şekilde insan öldürmezken, aralarındaki kan davalarına son verip 'bu aylar haram aylar' diyerek hiç kimseye kötü muamele etmezken, bu terör örgütü maalesef ne ramazan dinliyor ne bayram dinliyor. Her türlü vicdansızlığı yapmaya devam ediyor. Bunun içindir ki bu terör örgütüne son aylardaki sert müdahale başarıya ulaştı. İçeride şehirler, köyler temizlendi, kırsal da temizleniyor. Bunların para kaynakları da kurutuluyor."

Özhaseki, Lice'de yapılan operasyonda 70 milyon kök Hint keneviri, 36 ton esrar ele geçirildiğini belirterek, "Çaldıkları, bomba düzeneği hazırlayacakları 20'den fazla araba ele geçirildi. Bu insafsızlar, her an her türlü kötülüğü yapmak için çabalıyor. Aynı zamanda şeytana parmak ısırtacak haince pusular kurmaya da devam ediyorlar. Allah'a hamdolsun ki son aylarda yapılan bu mücadelede büyük başarı elde edildi." diye konuştu.

PKK'nın vatandaşları ayaklandırarak, vatanın bir parçasını koparıp büyük bir Kürdistan kurma hayalleri içinde olduğunu bildiklerini ifade eden Bakan Özhaseki, bunu başaramadıklarını ve artık olayın kitlesel hale gelmekten çıktığını, sadece bireysel terör hadisesi yaparak canlı kalmaya çalıştıklarını vurguladı.

Özhaseki, çok ses çıkarmalarının nedenin de can çekişiyor olmalarından kaynaklandığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Vatandaşın yanına gidemiyorlar. Güneydoğudaki ilçelere gittikleri zaman bunların, terör örgütünün uzantılarının yüzüne bakan yok. Geçtiğimiz günlerde bunların eş başkanlarından birisi bir ilçeye gittiğinde başka ilçelerden arabalarla toplanmış 100-200 kişiyle karşılayabildiler. Oraları yaktılar, yıktılar yüzsüzce hala oralara gidiyorlar. Orada yakılan yıkılan yerlerde, Türkiye Cumhuriyeti olarak fakirin fukaranın, mazlumun yanında olmaya devam ediyoruz. Birinci işimiz onların yaralarını sarmak, zararlarını gidermek. Sonra sosyal alanda toplumla bütünleşmeleri için gereken her türlü desteği verip, muhabbeti artırmak."

Haftada bir iki gününü o bölgede geçirdiğini ve hiçbir kötü söz duymadığını, iyi niyetle gittikleri için dualarla karşılandıklarını anlatan Özhaseki, "Aslında oralarda HDP'nin oyu yüzde 90-92. Yani buradan giden memurların dışında neredeyse herkes HDP'ye oy vermiş. O haldeyken kendi eş başkanları gidiyor oradan kovuluyor, taşlanıyor ve yuhalanıyorlar. Biz alkışlarla, dualarla karşılanıyoruz. Bir çift dahi kem söz duymadık. Yakan, yıkan, kötülük yapan onlar. Biz de gidip onlara yardım ediyoruz. Oradaki kardeşlerimizle kucaklaşmamıza kimse mani olamayacak." dedi.

"DAEŞ bir projedir"

Bakan Özhaseki, son yıllarda ikinci bir terör örgütünün daha türediğini, son bir iki yıldır DAEŞ, IŞİD diye bir şeyin ortaya çıktığını söyledi.

Özhaseki, şöyle konuştu:

"Kiminin elinde baston, kimisinde keser, kiminde balta, kimisinde tüfek. Güya bunlar İslamcı militanmış. Onlara Müslüman denilmesinden ben haya ediyor, utanıyorum. Allah böyle Müslümanları yok etsin. Çünkü bunlar İslamın yüz karası. Bir taraftan bir proje olduğu o kadar belli ki bunları bahane ederek, dünyanın dört bir tarafından ülkeler gelip Suriye'ye oturdular, savaşıyorlar. 5 bin, 10 bin kilometre uzaklıktan ülkeler geldi. En az 10 ülke, IŞİD'i bahane ederek geldi, Suriye'de oturuyor ve bu topraklarda bizim kendi gönül coğrafyamızın hakim olduğu bu topraklarda, güya IŞİD'i yok etmek için savaşıyor. IŞİD'i yok etmek nasıl bir şeyse kimse onla savaşmıyor, fakat bizim Türkmen Dağı'ndaki Türkmen kardeşlerimize bomba atmaya devam ediyor. Yani işin bahanesi IŞİD."

İsrail ve Rusya ile yapılan anlaşmalar

Son günlerde ülkenin gündeminde komşu ülkelerle münasebetlerin yer aldığına dikkati çeken Özhaseki, şunları kaydetti:

"İsrail, Mısır, Rusya ile bir tarihte gerilen ilişkilerimizde ciddi şekilde iyileşme var. 'Dün neden sertleştik bugün neden yumuşuyoruz' diye bir şey düşünülebilir. Ülkeler arası ila nihai, ebedi ezeli, dostluk düşmanlık olmaz. Ülkelerin menfaatleri ön plandadır. İş birlikleri, stratejik ortaklıklar, anlaşmalar olur. Fakat kimi dönemde de icap ettiriyorsa inancımız gereği dimdik dururuz. Günü geldiğinde de birtakım anlaşmalar yapılırsa bu anlaşmalara uyarız. Zamanında İsrail'e karşı dimdik duran bizim liderimizdi. Onların yüzüne karşı gerçeği haykırdı. Şehit kardeşimiz Furkan Doğan'dan sonra onlara üç şart koştuk. Birincisi özür dileyecek, ikincisi tazminat ödeyecek, üçüncüsü de Gazze'deki ablukanın son bulmasıydı. Bu üç şart yerine geldi. Gazze'ye 11 bin ton yiyecek götürdük. Bir kamyon 10 ton alır. Bin 100 kamyonluk gıda, yiyecek gitti. Bundan sonra da bu gıdalar, yiyecekler devam edecek. Oraya elektik vermek için enerji santrali kuruyoruz. Deniz suyunu arıtarak içme suyu vereceğiz. Hastane inşa edeceğiz. Bütün bunlar Gazze'ye karşı yapılan insani yardımların başlangıcıdır. Bütün bu şartlar yerine geldikten sonra elbette İsrail ile de anlaşılır. Bir anlaşma, nihayetinde ülkenin onuru şerefidir. Rusya ile anlaşmalar yoluna giriyor, diğer ülkelerle olan ilişkilerimiz olumluya gidiyor. İnşallah, bunlar ekonomiye de yansıyacak."

Özhaseki, konuşmasının ardından partililer ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement