Cezayir Heyeti Bursa'da - Son Dakika
Yerel

Cezayir Heyeti Bursa'da

Kültürel temaslarda bulunmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Cezayir Kültür Bakanlığı heyeti, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

22.07.2015 12:33

Kültürel temaslarda bulunmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Cezayir Kültür Bakanlığı heyeti, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Heykel semtindeki tarihi başkanlık binasında gerçekleşen ziyarette, misafirler Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına Başkanvekili Abdülkadir Karlık tarafından ağırlandı.

Cezayir'deki Kasaba Bölgesi'nin rehabilitasyonu çerçevesinde Türkiye'ye gelen heyette, TİKA Cezayir Sorumlusu Tarık Mete, Cezayir Kültür Bakanlığı Kültürel Servetlerin İşletimi Direktörü Adelouahab Zekagh, Kültürel Değerlerin Korunması Direktörü Mourad Bouteflika, Cezayir Valiliği Kasaba Koruma Sorumlu Müfettişi Said Guellal, Mimar Mahmut Cavit Köseoğlu ve Tercüman Gevher Ebru Çevikoğlu yer aldı.

Karlık, Cezayirli heyete Bursa'nın tarihi ve kültürel geçmişini anlattı. Osmanlı'nın ilk başkenti Bursa'da 6 padişahın mezarının bulunduğunu kaydeden Karlık, Türk alışveriş, çarşı ve semt sisteminin ilk bu şehirde kurulduğunu belirtti. Tarihi eserlerin yoğun olduğu şehrin son 11 yılda yapılan restorasyon çalışmaları sonucunda kültürel anlamda adeta şaha kalktığını aktaran Karlık, 7 bölgesi UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınan şehrin sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikle birçok ülke için model teşkil ettiğini vurguladı.

Zekagh ise Bursa'ya ilk kez geldiğini ifade ederek, şehrin tarihi birikiminden etkilendiğini belirtti. Tarihi çok eskilere dayanan Türkiye ve Cezayir'in ortak bir mirasa sahip olduğunu vurgulayan Zekagh, Kasaba Bölgesi'ndeki Keçiova Camii'nin restorasyonu için Bursa'nın desteğini almak istediklerini ifade etti.

Karlık daha sonra ziyaretin anısına konuk ekibe İznik çinisinden Yeşil Türbe maketi hediye etti. Zekagh da Karlık'a ülkesinin tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtan kitap takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cezayir Heyeti Bursa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement