CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yavaş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yavaş Açıklaması

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yavaş Açıklaması

"Yaptığımız hesaplara ve bize gelen bilgilere göre şu anda yüzde 50'ye yakın oy alıyoruz.

30.03.2014 22:29

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, "Yaptığımız hesaplara ve bize gelen bilgilere göre şu anda yüzde 50'ye yakın oy alıyoruz. Temennimiz en az yüzde 51. İnşallah sandıkların tümü geldiği zaman bunu da göreceksiniz"

Yavaş, Kavaklıdere'deki Seçim Koordinasyon Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Sonuçları televizyonlardan izlemeye çalıştıklarını ancak, bir bilgi kirliğinin olduğunu kaydederek, AA tarafından verilen bilgilerin algı yönetimi olduğunu, öncelikle küçük ilçelerden ve Ankara dışından sonuçların verildiğini iddia etti. Yavaş, şöyle konuştu:

"Şu anda yüzde 70'in üzerinde oy aldığımız Çankaya'da bu bildirilen oyların içerisinde sadece 4 torba var. Yaptığımız hesaplara ve bize gelen bilgilere göre şu anda yüzde 50'ye yakın oy alıyoruz. Temennimiz en az yüzde 51. İnşallah sandıkların tümü geldiği zaman bunu da göreceksiniz. Bunun neden yapıldığını izah etmek istiyorum; Bu bilgiyi alan, arada 5-10 puan varmış gibi gösteren televizyonlar olduğu müddetçe oradaki sandık başındaki arkadaşlarımız sandık başını terk ediyorlar. O amaçla yapıldı, belki bir takım hileler yapılacak."

Yavaş, sandık başındakilere, görevlilere, Ankara sevdalılarına, merkez  kuruluna gidene kadar torbaları takip etmelerini  ve sonucu kendilerine bildirmelerini istedi.

Sandık görevlilerinden ıslak imzalı tutanakları getirmelerini isteyen Yavaş, "Seçimler hayırlı uğurlu olsun, Ankara'da temiz bir yönetim başlıyor" dedi.

-"Seçimi kazandık"

Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Gürsel Erol da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazandıklarını söyledi.

Ankara genelinde toplam 12 bin 265 sandığın bulunduğunu belirten Erol, özellikle Keçiören, Sincan, Etimesgut, Gölbaşı, Çankaya, Altındağ, Mamak ilçelerinde 4 bin 372 sandık sonucunu aldıklarını, buna göre CHP'nin yüzde 49, AK Parti'nin ise yüzde 42 oy aldığını aktardı.

Erol, seçim sonuçlanıncaya ve tutanaklar tutuluncaya kadar kimsenin ilçe seçim kurullarından ayrılmaması çağrısında bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yavaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement