CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karataş Kırşehir'de - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karataş Kırşehir'de

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karataş Kırşehir\'de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karataş, Kırşehir’de temaslarını sürdürüyor.

15.10.2015 13:45

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karataş, Kırşehir'de temaslarını sürdürüyor.

Kırşehir ziyaretlerine 8 Eylül tarihinde kundaklanan kitap evini ziyaret ederek başlayan ve esnafları dolaşan Karataş, "Demokrat bir şehrimizde böyle bir kitap evinin yakılması o zaman da hepimizi çok derinden yaraladı. Kitap demek bilgi demek, kitap demek uygarlık demek. Bizim daha çok kitap evine ihtiyacımız var. Daha çok kütüphaneye ihtiyacımız var. Uygar ve çağdaş dünyada yer almak istiyorsak bilgiye ihtiyacımız var" diye konuştu.

Kırşehir ziyaretlerinde düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karataş, AK Parti hükümetinin Türkiye'yi büyük bir kaos ve kargaşaya sürüklediğini ileri sürdü. Karataş, "Artık bu dönemin son bulması gerekiyor. Büyük acımız 10 Ekim'de Ankara'da olan saldırıdır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük saldırısı, en gaddar, en acımasız saldırısı. 99 dokuz pırıl pırıl insanımızı orada yitirdik. Daha yoğun bakımda olan insan ve yaralılarımız var. Maalesef hükümet demokrasilerde yapılması gerekenleri yapmış durumda değil. Ankara'nın göbeğinde 99 yurttaşımız katlediliyorsa bunun sorumlusu hükümettir. Herkes düşüncesini özgürce şiddete ve zora başvurmadan özgürce ifade eder. Anayasamızda 'silahsız, her türlü gösteri serbesttir' der. 'İzine bağlı değildir' der. Yüz binlerce insan silahsız şekilde Ankara'da toplandılar. Barış ve demokrasi, emek için toplandılar, katledildiler. Cumhuriyetten bu yana gelen Türkiye'nin birikimine bu gibi olaylar nerede yapılırsa yapılsın yakışmıyor. Vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak birinci derecede hükümetin görevidir" ifadelerini kullandı.

"EKSİKSİZ TAM BİR DEMOKRASİ İSTİYORUZ"

Çağdaş ülkelerde olan tam ve eksiksiz bir demokrasi istediklerini anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Karataş, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'nin hızla huzura ve iç barışa kavuşması gerekir. Biz bunu yapacağımızı söylüyoruz. Toplumsal mutabakatla ama parlementoyu devre dışı bırakmadan insanlarla konuşarak diyalog ile, yaşadığımız olaylar Türkiye'yi güvensiz bir Türkiye haline getiriyor. Dış politikamızı tekrar 'Yurtta Barış Dünyada Barış' ve Türkiye'nin yararları temelinde yeniden yapılandırmamız gerekiyor. Gelir düzeyinde ki adaletsizliği önlemek için emekliler, asgari ücretliler çok önemli, çağdaş uygar ve bilgiye dayalı insanlar yetiştirmeliyiz. Dünya rekabet etmek için eğitim kalitemizin de yükseltilmesi gerekir."

Karataş, Kırşehir ziyaretlerini seçim kampanyası kapsamında sürdürüyor. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karataş Kırşehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement