CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu Açıklaması

"(TSK tarafından düşürülen Suriye uçağı) Bir uçak düşürülmüş ama sanki bunun bir zafer kazanılmış gibi takdim edilmesini yanlış buluyorum.

24.03.2014 14:17

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Türk hava sahasını ihlal eden Suriye'ye ait bir savaş uçağının düşürülmesine ilişkin, "Bir uçak düşürülmüş ama sanki bunun bir zafer kazanılmış gibi takdim edilmesini yanlış buluyorum. CHP olarak hiçbir komşumuzla savaş istemiyoruz" dedi.

Loğoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül ve CHP'nin yurt dışı temsilcileri ile yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Loğoğlu, bugünün özel bir gün olduğunu belirterek, "Avrupa'daki dostlarımız, partililerimiz, yoldaşlarımızla birlikte İstanbul; yüreklerini, güçlerini birleştiriyor. Avrupa'nın hemen hemen her ülkesinden gelen yoldaşlarımız ve dostlarımız, Mustafa Sarıgül'ün gelecek hafta kesinleşecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na destek vermek için gelmiş bulunuyorlar" diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Loğoğlu, Türk hava sahasını ihlal eden Suriye'ye ait bir savaş uçağının düşürülmesine ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine, buna yakın olayların daha önce de olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ama Suriye uçağının sınırlarımızda düşürüldüğünü duymadık. Arkasından sayın Başbakan, bir meydan mitinginde, sanki Türkiye büyük bir savaş kazanmış gibi Türk Silahlı Kuvvetleri'ni tebrik ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, sadece görevini yapmıştır. Bu da yetmiyor; sayın Cumhurbaşkanı Türk Silahlı Kuvvetleri'ni tebrik ediyor, düşürülen bir uçak nedeniyle. Artık Türkiye'de AK Parti'nin yaptığı her şeyi kuşkuyla karşılamak durumundayız."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştiride bulunan Loğoğlu, "Bir uçak düşürülmüş ama sanki bunun bir zafer kazanılmış gibi takdim edilmesini yanlış buluyorum. CHP olarak hiçbir komşumuzla savaş istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Avrupa'dan gelip CHP'nin başarısı için çaba sarf edecekler"

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül de Avrupa'da yaşayan binlerce yurttaşın İstanbul'da barış, özgürlük ve demokrasi döneminin başlamasını arzu ettiğini söyledi.

İstanbul'da "ötekisi olmayan bir anlayış"ın yönetime geleceğini belirten Sarıgül, projeleri yarışmalarla belirleyeceklerini ve İstanbul'un silüetini, doğal dokusunu bozan hiçbir yapıya izin vermeyeceklerini ifade etti.

Sarıgül, kentin dünya şehirleriyle yarışacağını dile getirerek, İstanbul'da trafiği çile olmaktan çıkaracaklarını kaydetti.

İstanbul'u 20 yıldır yöneten aynı anlayışın olduğunu anlatan Sarıgül, "Yoruldular hem de yordular. Artık gitme vakitlerinin geldiğini, İstanbul'da bir değişim özleminin olduğunu yaptığım toplantılarda görüyorum. Bu nedenle Avrupa'den gelenlere çok teşekkür ediyorum. Avrupa'dan gelip CHP'nin başarısı için çaba sarf edecekler. Avrupa'daki dostlarımız, binlerce yurttaşımızı temsilen buradalar. İstanbul'da bulunmaları gücümüze güç kattı, enerji verdi" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarıgül, Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeli ile ilgili soru üzerine, "Sayın Başbakan'ın ve AK Parti iktidarının son yıllarda, günlerde 'kökünü kazırım' kelimesi gerçekten bir demokrasi ayıbı olarak bizi çok üzmüştür" dedi.

3. köprü ve havalimanı projeleri ile ilgili görüşü sorulan Sarıgül, "3. havaalanı İstanbul için bir ihtiyaçtır. Yapılması lazım, destekliyoruz. Ama yerine bakmamız lazım. 3. havaalanı daha önce Silivri bölgesindeydi" diye konuştu. Havaalanının bir gecede Silivri'den Kuzey ormanlarının bulunduğu bölgeye geldiğini iddia eden Sarıgül, 3. köprünün yapımının da devam ettiğini, şu ana kadar 1 milyonun üzerinde ağaç kesildiğini, bundan sonra kesilecek ağaçların sayısını azaltacaklarını söyledi.

Sarıgül, seçim çalışmaları sırasında yaşadıkları sorunların sorulması üzerine, afişlerinin kesildiğini öne sürerek, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun bunu engellemesi gerektiğini kaydetti.

Seçimlerle ilgili Avrupa Birliği'nden herhangi bir gözlemci talebinde bulunup bulunmadıkları sorulan Sarıgül, şu anda resmi taleplerinin olmadığını belirterek, "Ama kendilerinden gönüllü olarak gelebilecek birçok gözlemci var. O gözlemcileri bekliyoruz. Gelmelerini de çok arzu ediyorum" dedi.

Sarıgül, bir soru üzerine, inançların siyasete alet edilmesini hiçbir zaman arzu etmediklerini vurgulayarak, "Çünkü inançlarımız Allah'ımıza ulaşma yoludur. İnançlarımızın iktidara ulaşma yolu olarak istismar edilmemesi lazım. Bir Başbakan'ın bir kişiyle, kurumla ve inanç önderiyle ilgili olarak konuşmalarını da doğru bulmuyorum" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement