CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Ankara'da dün 21 yaşında bir vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan anlayışın arkasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in sorumluluğu olduğunu öne sürdü.

10.07.2015 16:18

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Ankara'da dün 21 yaşında bir vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan anlayışın arkasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in sorumluluğu olduğunu öne sürdü.

Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Ankara'da dün göz göre göre cinayet işlendiğini söyledi.

"21 yaşında bir vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan anlayışın arkasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in birinci derecede sorumluluğu vardır" diyen Gök, Ankara Büyükşehir Belediyesince uygulanan cadde ve sokakların otopark olarak kullanımının dünyanın hiçbir yerinde görülmediğini ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin, kentin öz malı olan sokak ve caddelerden para kazandığını savunan Gök, belediyenin buna hakkı olmadığını öne sürdü. Gök, şöyle devam etti:

"Tam tersine Belediye yeni otopark alanları inşa ederek kentin hizmetine sunmalıdır. Bu anlayış, otopark mafyasının artmasına, yurttaşların ve esnafın çaresiz kalmasına ve karşı karşıya gelmesine yol açmıştır. Dün yurttaşlarla otoparkçılar arasında çıkan çatışmada bir kişi hayatını kaybetmiştir. Bugün bu tablo Rüzgarlı Sokak'tadır, yarın Tunalı Hilmi'de, ertesi gün Bahçelievler'de, Kennedy Caddesi'nde. Ankara'nın her yanını saran hal almıştır. İçişleri Bakanı'na soruyorum; bu cinayetin sorumlusu olarak kimi görüyorsunuz? Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının halkına dayattığı sistemin sorumlusunu yargı önüne çıkartacak bir tasarrufta bulunacak mısınız?  Ankara Valisi, bu otopark olayına son vermek için yetkinizi ne zaman kullanacak mısınız?"

Böylesine bir gerekçeden bir insanın hayatını kaybetmesinin acı ve hüzün verici olduğunu dile getiren Gök, şunları kaydetti:

"Ama bunun başlıcası sorumlusu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'dır. Daha bu olay yaşanırken, Ankara Büyükşehir Belediyesinde kentin sokaklarının otoparkçılara verilmesi için karar çıkıyor. Bu gelirin yüksekliği Ankara Büyükşehir Belediyesinin iştahını kabartmaktadır. Otoparktan elde edilen gelir, acaba hangi spor kulübüne bağış olarak geri dönmektedir? Ankara halkının soyulmasını, teröre, şiddete maruz bırakılmasını asla kabul etmiyoruz. İçişleri Bakanı ve Ankara Valisi'ni göreve davet ediyoruz. Derhal konuyla ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında soruşturma başlatılmalı, ölen vatandaşımızın hesabı sorulmalı. Kirli ilişkiler ağı tek tek ortaya konulmalı, Ankara'nın sokaklarını parsel parsel satanlardan hesap sorulmalı. Hodri meydan. Ankara Valisi, İçişleri Bakanı ve Başbakan'ı göreve davet ediyorum. Melih Gökçek hesap vermelidir. Ankara Büyükşehir Belediyesinde alınan bütün kararlarla ilgili İl başkanlığımız ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclis grubumuz hukuki süreci başlatacak."

-"Üst düzey atamalar sürüyor"

Gök,  Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Geçici Hükümet olarak görev yaptıkları süre içinde gerçekleştirdikleri üst düzey atamalar"ın acil atamalar olduğunu ifade ettiğini söyledi.

Atamaların hiçbirisinin aciliyeti olmadığını öne süren Gök, Davutoğlu'nun "atamaların aciliyetini açıklaması gerektiğini" kaydetti. Gök, atamalarının tümünün siyasi amaçlı olduğunu, hem siyasi nezakete uymadığını hem de hukuki sorunları bulunduğunu iddia etti.

Kayseri'de 6 mahallenin kentsel dönüşüm alanı ilan edildiğini dile getiren Gök, "Yangından mal kaçırmaya devam ediyorlar. Bu da yetmiyor. Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın seçimlerden önce vaat ettiği bir havaalanı değişikliği Resmi Gazete'de yeni yayınlanıyor. Hakkari Yüksekova Havaalanı'nın Selahattin Eyyubi Havaalanı yapacaklarını seçim taahhüdü olarak söylüyorlar ve dün Resmi Gazete'de bunu gerçekleştiriyorlar. Bunun siyasi nezakete uyan bir yanı var mı? Bu Geçici Hükümet'in 26 üyesinin 3'ü seçim yapılacak diye dışarıdan getirilmişti, 6'sı şu an milletvekili değil" dedi.

-"Taktik peşinde değiliz samimiyet peşindeyiz"

Hükümeti kurma görevi verilen Başbakan Davutoğlu'nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Pazartesi günü saat 14.00'te CHP genel merkezinde görüşeceğini belirten Gök, şöyle konuştu:

"Biz bir taktik peşinde değiliz, samimiyet peşindeyiz. 7 Haziran'dan sonra ortaya çıkan tablodan sonra CHP, halkın verdiği mesajı en doğru şekilde yorumlayarak, pozitif yaklaşımla Türkiye'yi hükümetsiz bırakmayacak, sayısal çoğunluğu ve ilkeleri olan bir koalisyon arayışını sürdüreceğini ifade etmiştir. Son derece samimi ve yapıcı şekilde CHP, bu görüşmeleri yapacaktır, izleyecektir ve benimsediği ilkeler çerçevesinde gelişecek görüşmeler olumlu sonuçlanırsa kamuoyuyla paylaşacak. Resmi görüşmelerden sonra artık partilerin atacakları adımlar ve tavırlar daha da netleşir."

Gök, koalisyon görüşmeleri başlarken erken seçimin de konuşulmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine "Tablo ortada... Eğer bu tablo gerçekleşmezse onun zorunlu sonucu olarak erken seçim ortada. Erken seçimle ilgili belirlenmiş bir tavrımız yok" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement