Chp Hatay Milletvekili Akgöl Reyhanlı'yı Sordu - Son Dakika
Güncel

Chp Hatay Milletvekili Akgöl Reyhanlı'yı Sordu

Chp Hatay Milletvekili Akgöl Reyhanlı\'yı Sordu

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Reyhanlı'da yaşanan patlama sonrası ulusal yas ilan etmeyi hiç düşündünüz mü? Bu konuda bir girişiminiz olacak mı?" diye sordu CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Başbakan...

13.05.2013 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, " Reyhanlı'da yaşanan patlama sonrası ulusal yas ilan etmeyi hiç düşündünüz mü? Bu konuda bir girişiminiz olacak mı?" diye sordu CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Reyhanlı'da yaşanan patlama sonrası ulusal yas ilan etmeyi hiç düşündünüz mü? Bu konuda bir girişiminiz olacak mı?" diye sordu.

CHP'li Akgöl, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesi ile Reyhanlı'da yaşanan patlamaları Meclis gündemine taşıdı. Başbakan'a "MİT söz konusu istihbarata erişmiş midir? Elinde bu yönde bir istihbarı veri var idi ise bunu nasıl kıymetlendirmiştir? Kolluk güçleri ve Askeri yetkililer durumdan haberdar edilmişler midir? Bu istihbaratlar neticesinde ne gibi önlemler alınmıştır?" diye soran Akgöl, ayrıca şu sorulara yanıt aradı:

"Cilvegözü sınır kapısında gerçekleşen patlama sonrası her türlü tedbirin alındığını ve sınır kapılarının teknik olarak da çağın gereklerine uygun olarak donatılacağı kabine üyesi bakanlarınızca ifade edilmişti, bu anlamda Reyhanlı ilçemizde meydana gelen patlamalarda kullanılan araçlar olay yerine ne şekilde gelmiştir? Yaşanan güvenlik zafiyetinin sorumluları kimlerdir? Yaşanan bu zafiyetlerin önüne geçmek için Başbakanlık teftiş kurulunu harekete geçirmeyi düşünüyor musunuz? Kurumlar arasında bir istihbarat paylaşımı sorunu mu yaşanmaktadır?

İngiliz BBC kanalının izleyicilerine duyurduğu El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi üslendi haberine İçişleri Bakanının kesin bir dille, El Kaide bağlantısı yok, araçlarda ülke içinden temin edildi şeklindeki ifadesi hükümetinizin soruşturma neticesinde ulaştığı kesin delillerle sabit midir? Yayın yasağını da göz önüne alır iseniz bilinçli bir dezenformasyon mu yapılmaktadır? El Nusra örgütünün saldırıyı üstlendiği iddiaları doğrumudur?

Konulan yayın yasağı, Dışişleri bakanının Twitter adreslerini de biliyoruz şeklinde aba altından halka sopa göstermesini ileri demokrasi Türkiye'sinin Başbakanı olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?

Reyhanlıda yaşanan korkunç patlama sonrası vatandaşlarımız yaşamlarını yitirdiler, ulusal yas ilan etmeyi hiç düşündünüz mü? Bu konuda bir girişiminiz olacak mı?

Patlamada yaşamını yitiren insanlar için artık çok geç fakat ev, işyeri ve araçları tahrip olan yüzlerce mağdur vatandaşın uğradıkları maddi ve manevi zararın telafisi için ne gibi tedbirler alacaksınız?" - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp Hatay Milletvekili Akgöl Reyhanlı'yı Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement