CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz Açıklaması

CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz Açıklaması

"Bir Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın yapması gereken bir açıklamaydı.

25.04.2014 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın açıklamalarına ilişkin, "Hukuku, yargıyı rahatlatacak bir açıklama" dedi.

Eryılmaz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Suriye sınırındaki durumun endişe verici boyutlara ulaştığını savundu.

Türkiye'ye sınırı bulunan Suriye'nin Keseb kasabasına yapılan saldırının ardından sınırda incelemelerde bulunduğunu belirten Eryılmaz, "Saldırıdan bir gün önce, bizim jandarmanın kullandığı yol üzerinde Suriye plakalı araçlar görülüyor. Jandarma araçları aramak istiyor ancak araçtaki sakallı bir takım adamlar araçların aranmasına izin vermiyor ve bu araçlar yoluna devam ediyor. Tanıkların ifadelerine göre, jandarma komutanına gelen bir telefon üzerine arama yapılmıyor. Bu silahlı gruplar Türkiye topraklarını kullanarak Suriye'ye saldırı yapıyor" iddiasında bulundu.

Eryılmaz, Suriye sınırındaki sınır kapılarının radikal grupların denetimi altına girdiğini, bu grupların inisiyatifinde kaçakçılık yapıldığını ileri sürdü.

Hatay halkının endişe içinde olduğunu savunan Eryılmaz, bir milletvekili olarak sınır bölgesine gittiğinde aynı endişeyi kendisinin de taşıdığını ifade etti. Eryılmaz, sürecin bu şekilde devam etmesi, önlem alınmaması halinde Hatay'daki silahlı grupların ülke geneline yayılacağını iddia etti.

Gazetecilerin sorusunu da yanıtlayan Eryılmaz, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın konuşmasını değerlendirerek, "Bir Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın yapması gereken bir açıklamaydı. Hukuku, yargıyı rahatlatacak bir açıklama" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement