CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Bayramlaşma - Son Dakika
Güncel

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Bayramlaşma

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: "(Gezi soruşturmasında, Kılıçdaroğlu'nun 'şüpheli' olarak isminin geçtiği iddiası) Türkiye'de ifade özgürlüğüne ve direnme hakkına sahip çıkmak suçsa bu suçu sadece genel başkanımız değil, CHP'nin her üyesi işlemiştir.

05.10.2014 16:27

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Gezi eylemleriyle ilgili soruşturmada "şüpheli" olarak isminin geçtiği iddialarına ilişkin, " Türkiye'de ifade özgürlüğüne ve direnme hakkına sahip çıkmak suçsa bu suçu sadece genel başkanımız değil, CHP'nin her üyesi işlemiştir. Benim bu savcıya tavsiyem, sadece genel başkanımıza değil, bütün örgütümüze ve 11 milyon seçmenimize bu davayı açmasıdır" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenlendi.

Törene, CHP genel başkan yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Ercan Karakaş, İstanbul milletvekilleri Mahmut Tanal, İhsan Özkes, Melda Onur, Haluk Eyidoğan, Parti Meclisi üyeleri Elif Uzunşimşek, Tuncay Özkan, İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve üyeler katıldı.

Tanrıkulu, törende gazetecilere, Kılıçdaroğlu'nun, Gezi eylemleriyle ilgili soruşturmada "şüpheli" olarak isminin geçtiği haberlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bugün bir gazetede çıkan haberi ayrıntılı şekilde okuduğunu ifade eden Tanrıkulu, şunları söyledi:

"Genel başkanımızla ilgili soruşturmayı başlatan savcının aynı zamanda Beşiktaş Çarşı iddianamesini yazan savcı olduğu açıkça anlaşılıyor. Genel başkanımız ve partililer, Gezi direnişinin ilk günü Kadıköy'deki mitingimizi iptal ederek, Taksim Meydanı'na geldik. On binlerce parti üyesiyle girdiğimiz meydanda, tek bir parti bayrağı ve flaması açmadık ancak Taksim Meydanı'nı gelişimizle İstanbullulara ve bütün direnişçilere yeniden açtık. Genel başkanımız Gezi direnişinin öncülüğünü yapmıştır. CHP bunun öncülüğünü yapmıştır ancak parti kimliğimizle bunu yapmadık, bir yurttaş kimliğiyle kente, direnişe ve ifade özgürlüğüne sahip çıktık. Türkiye'de ifade özgürlüğüne ve direnme hakkına sahip çıkmak suçsa bu suçu sadece genel başkanımız değil, CHP'nin her üyesi işlemiştir. Benim bu savcıya tavsiyem, sadece genel başkanımıza değil, bütün örgütümüze ve 11 milyon seçmenimize bu davayı açmasıdır. O savcıyla her koşulda ve her yerde hesaplaşmaya hazırız. Bu anlayış hukuk devletine, 17 ve 25 Aralık'ta darbe yaptı. Şimdi de siyasi partilere ve demokrasiye sahip çıkanlara darbe yapma düşüncesindedir."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, fezlekenin hazırlanması durumunda Meclis'e geleceğini ifade ederek, "Dokunulmazlık zırhının arkasına sığınmak istemiyoruz. Meclis Genel Kurulu dokunulmazlığımızı kaldırsın. Bizler her ortamda hesap veren değil, hesap soran yargılama istiyoruz" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement