CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık: "Milli İradeye İnanan Herkesin 'Evet' Diyene De, 'Hayır'... - Son Dakika
Politika

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık: "Milli İradeye İnanan Herkesin 'Evet' Diyene De, 'Hayır'...

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık: "Milli iradeye inanan herkesin 'evet' diyene de, 'hayır' diyene de saygı göstermesi gerekir"ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Milli iradeye inanan herkesin 'evet' diyene de, 'hayır' diyene dE saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

27.02.2017 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık: "Milli iradeye inanan herkesin 'evet' diyene de, 'hayır' diyene de saygı göstermesi gerekir"

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Milli iradeye inanan herkesin 'evet' diyene de, 'hayır' diyene dE saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

CHP'li Arık, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Arık, Anayasa değişikliği referandumuna değinerek, "Neden 'hayır', neden 'evet' denilmesinin kimseyi suçlamadan, halkımıza sağ duyulu şekilde anlatılması gerekiyor. Oy verme şüphesiz her vatandaşınızın yasal hakkıdır. 'Hayır' diyen de 'evet' diyen de bu milletin evladıdır. Milli iradeye inanan herkesin 'evet' diyene de, 'hayır' diyene d saygı göstermesi gerekir. Bölücü, ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı, kışkırtıcı, baskıcı söylemler kullanılmaması gerekir. 'Hayır' tercihi yapana terörist demek vicdansızlıktır, aymazlıktır, millete hakarettir, milli iradeye saygısızlıktır. Tek görüşü, adamlığı, diktatörlüğü savunmaktır, sandığa inanmamaktır. 'Hayır' diyenleri terörist diye suçluyorsanız, oy pusulasına neden yazdırıyorsunuz? 'Hayır' diyenleri suçlayacaksanız, bu referandumu niye yapıyorsunuz" değerlendirmesini yaptı.

Arık şunları kaydetti:

"2010 yılında referandum olmuştu. AK Parti'nin kankaları FETÖ, PKK, havuz medyası 'evet' demişti. 'Hakan Şükür ülkemizin geleceği için evet diyor' demişti. Uyanmadan, sıkışmadan, yaptıklarını yok sayarak referanduma 'hayır' diyenleri adeta terörist ilan ediyorlar. Geçmişte teröristlerle, vatan hainleriyle işbirliği yapanları şimdi 'hayır' diyecekleri vatan haini göstermeye çalışması, teröristlerle aynı kefeye koyması duyarlı vatandaşlarımızın kanına dokunuyor. "

Sosyal medya üzerinden bir eğitimci tarafından yapılan paylaşımlara tepki gösteren Arık, "Bu eğitimci olan kişi çocuklarımıza bilimi, irfanı, feni, Atatürk ve devrimlerini öğretmesini beklediğimiz zat ne diyor? 'Ey CHP, halk devrimleri yaparken halka mı sordu? Hilafeti kaldırırken halka mı sordu? Şapka Kanunu'nu çıkartırken halka mı sordu? 1923'ten 1950'ye kadar iktidarda kalırken, halka mı sordu? Elin Ada'mı uzaya insan gönderirken biz niye 21. Yüzyılda darbe girişimine maruz kaldık. Başımızda PKK belası varken, bir de IŞiD belasıyla uğraşıyoruz. Niçin ilköğretim kalitesi bakımına Moğolistan, İran, Tunus, Zambiya, Ermenistan, Kamerun gibi ülkelerin gerisinde ve 94. Sıradayız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık: 'Milli İradeye İnanan Herkesin 'Evet' Diyene De, 'Hayır'... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement