CHP Kocaeli Milletvekili Kaplan Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Kocaeli Milletvekili Kaplan Açıklaması

CHP Kocaeli Milletvekili Kaplan Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Dr. Mehmet Hilal Kaplan, Gebze’nin gelişmesiyle birlikte yeni konut alanı olan Kirazpınar Mahallesi'nde her gün 3.5 şiddetinde deprem olduğunu belirterek "Taş ocaklarının oluşturduğu çukur 200 metre derinliğe ulaştı" dedi.

20.06.2014 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Dr. Mehmet Hilal Kaplan, Gebze'nin gelişmesiyle birlikte yeni konut alanı olan Kirazpınar Mahallesi'nde her gün 3.5 şiddetinde deprem olduğunu belirterek "Taş ocaklarının oluşturduğu çukur 200 metre derinliğe ulaştı" dedi.

Kaplan, basın toplantısında, Kocaeli'nin köylerinin tehlikede olduğunu, gereken önlem alınmazsa şehir içinde kalan taş ocaklarının köylere taşınarak büyük bir hata yapılacağını söyledi.

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar ile beraber basın toplantısı düzenledi. Milletvekili Kaplan, geçen günlerde havadan helikopterle Kocaeli'yi görüntülediğini ve fotoğraf çektiğini, gördüğü tablo karşısında bu toplantıyı düzenlediğini belitti. Kaplan, Kocaeli genelinde aktif 64 taş ocağı olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bunlar, Körfez, Gebze, Kartepe, Gölcük, Dilovası, Darıca, İzmit, Kandıra, Karamürsel'de. Özellikle Gebze'nin gelişmesiyle birlikte yeni konut alanı olan Kirazpınar Mahallesi'nde, her gün 3.5 şiddetinde deprem oluyor. Taş ocaklarının oluşturduğu çukur 200 metre derinliğe ulaştı. Çukurun 150 metre yakınına 10 katlı binalar yapıldı. Ayrıca yeni yapılan yolların bağlantı noktasına gelen bu bölgedeki taş ocaklarını kaldırmayı düşünüyorlar. Ancak kaldırmak istedikleri alan Gebze ve Körfez'in köyleri. Bu konuda kamuoyu oluşturulmalı ve bu girişime son verilmeli." - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Kocaeli Milletvekili Kaplan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement