CHP'li Atıcı, Mersin'deki Grip Ölümlerini Meclis'e Taşıdı - Son Dakika
Politika

CHP'li Atıcı, Mersin'deki Grip Ölümlerini Meclis'e Taşıdı

CHP Mersin Milletvekili Atıcı, son günlerde Mersin, Sivas, Çanakkale ve diğer illerde meydana gelen genç hastaların ölüm nedeninin 'Domuz Gribi' olup olmadığını sordu.

16.03.2015 17:04  Güncelleme: 17:20

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, son günlerde Mersin, Sivas, Çanakkale ve diğer illerde meydana gelen genç hastaların ölüm nedeninin 'Domuz Gribi' olup olmadığını sordu.

CHP'li Atıcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun yazılı yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiği soru önergesiyle Mersin'deki grip salgınından ölümleri Meclis gündemine taşıdı. Önergesinde, grip hastalığının, Mersin, Sivas, Çanakkale ve diğer illerdeki genç hastaların ölümüne sebep olmasıyla yeniden gündeme geldiğine dikkat çeken Atıcı, "Mersin'in Anamur ilçesinde grip nedeniyle ölümler olduğu ve cenazelerin kireçlenerek gömüldüğü bildirilmektedir. Grip hastalığı, hızlı bulaşan, yaygın şekilde toplumu etkileyen bir halk sağlığı sorunudur. Domuz gribi olduğu düşünülen, H1N1 virüsü ile ortaya çıkan, ağır seyirli, aşırı hızda bulaşıcı ve ölümcül grip tablosu son aylarda toplumda hızla yayılmaktadır. Ancak ölümlerin nedenleri konusunda kamuoyu yeterince bilgilendirilmemektedir" dedi.

Salgın hastalığın, ateş, kas ağrıları, halsizlik, öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı, baş ağrısı, bazen ishal, kusma ile seyredebildiğine işaret eden Atıcı, "Toplumun basit grip olarak algıladığı bu tablo, son günlerde genç ölümlere sebep olduğundan özellikle Mersin'de halk ciddi şekilde kaygılıdır" diyerek, Bakan Müezzinoğlu'na şu soruları yöneltti:

"Mersin ilinde tespit edilen ve ölüme neden olan salgın hastalık nedir, hangi mikropla meydana gelmiştir? Salgın hastalık, yüksek derecede bulaşıcı olduğu bilinen Domuz Gribi ise toplumu korumak için hangi ek önlemler alınmıştır? Sağlık Bakanlığı, 2015 yılında hangi illerden, kaç grip hastasından örnek alarak virüs incelemesi yapmıştır? Bunlardan Domuz Gribi pozitif çıkan kaç vaka vardır? Domuz gribi tanısı alan kaç hasta ölmüştür? 2015 yılında özel ve kamu tüm hastanelerde, solunum yolu problemlerinden kaç hasta ölmüştür? Kaçında H1N1 Domuz Gribi araması yapılmıştır?" - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Atıcı, Mersin'deki Grip Ölümlerini Meclis'e Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement