Chp'li Dibek: 5 Yıl Beklemeden Kaç Kişiye Vatandaşlık Verilmiştir? - Son Dakika
Güncel

Chp'li Dibek: 5 Yıl Beklemeden Kaç Kişiye Vatandaşlık Verilmiştir?

Chp\'li Dibek: 5 Yıl Beklemeden Kaç Kişiye Vatandaşlık Verilmiştir?

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, İçişleri Bakanı Muammer Güler'e, Bakanlar Kurulu Kararı ile 5 yıl beklemeden kaç kişiye vatandaşlık verildiğini sordu.Dibek, İçişleri Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu...

26.11.2013 10:04

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, İçişleri Bakanı Muammer Güler'e, Bakanlar Kurulu Kararı ile 5 yıl beklemeden kaç kişiye vatandaşlık verildiğini sordu.

Dibek, İçişleri Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Eylül'de Halep doğumlu Suriyeli Ayşe Ekşi'nin TC vatandaşı yapıldığının nüfus cüzdanı ile ortaya çıkmasından sonra, şimdi de Mersin'in Akdeniz İlçesinde Suriyeli Mahmut Mohamad'in TC vatandaşı yapıldığı ortaya çıktığını belirterek şöyle dedi:

"Ağustos 2013'te CHP Hatay Milletvekilimiz Refik Eryılmaz'ın Suriyelilerin vatandaş yapılması ile ilgili soru önergesine İçişleri Bakanı Muammer Güler "5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 11. maddesine göre, bir yabancının Türk vatandaşlığını kazanabilmesi için ikamet izni ile kesintisiz olarak Türkiye'de en az 5 yıl ikamet etmesi gerekmektedir. Bu sebeple ülkemizde bulunan Suriyeli sığınmacıların Türk vatandaşlığını kazanmaları söz konusu değildir' yanıtını vermiştir."

Dibek, İçişleri Bakanı'na şu soruları yöneltti:

"Soru önergesinin yanıtında hiçbir Suriyelinin vatandaş yapılmadığına dair ifadelerinize rağmen, Suriyeli Ayşe Ekşi ve Mahmut Mohamad nasıl TC vatandaşı yapılmıştır?

Ülkemizin 31 Aralık 2010 tarihi itibari ile nüfusu nedir? Bugün itibariyle ülkemizin nüfusu nedir?

1 Ocak 2011 tarihinden günümüze kaç kişi doğmuştur? 1 Ocak 2011 tarihinden günümüze kaç kişi ölmüştür?

1 Ocak 2011 tarihinden günümüze kaç başka ülke vatandaşı TC vatandaşlığına girmiştir?

1 Ocak 2011 tarihinden günümüze TC vatandaşı olan kişilerin önceki ülkelerine göre dağılımı nedir?

1 Ocak 2011 tarihinden günümüze Bakanlar Kurulu Kararı ile 5 yıl beklemeden kaç kişiye vatandaşlık verilmiştir? Bunların önceki ülkelerine göre dağılımı nedir?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Dibek: 5 Yıl Beklemeden Kaç Kişiye Vatandaşlık Verilmiştir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement