CHP'li Erdiş'ten Barış Mesajı - Son Dakika
Politika

CHP'li Erdiş'ten Barış Mesajı

CHP\'li Erdiş\'ten Barış Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır milletvekili adayı Nurdan Erdiş, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda yaptığı açıklamada, "Barış olsun, Cumhuriyet Halk Partisi vekil sayısından bile vazgeçebilir.

11.10.2015 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır milletvekili adayı Nurdan Erdiş, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda yaptığı açıklamada, "Barış olsun, Cumhuriyet Halk Partisi vekil sayısından bile vazgeçebilir. Yeter ki bir insan ölmesin" dedi.

CHP Diyarbakır milletvekili adayı Nurdan Erdiş, basın mensupları ile Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde bir araya geldi. Etkinliğe, Erdiş'in yanı sıra CHP Diyarbakır milletvekili adayı Aslı Açıkgöz, il yönetimi, partililer ve vatandaşlar katıldı. Etkinliğe katılan misafirlerin, Ankara'daki terör saldırısını kınamak için yakalarına siyah kurdele takması dikkat çekti.

Programa katılanlarla bir bir ilgilenen Erdiş, daha sonra gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle siyah kurdele takıp, tanıtım afişini siyah bezle örten Erdiş, saldırıyı kınayarak, 100'e yakın kişinin öldüğünü, bunlardan şu an tespit edilen 11 kişinin CHP Gençlik Kolları'ndan olduğunu söyledi. Erdiş, "246 yaralı var, 48'inin durumu ağır. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yine Diyarbakır'da bu son haftalarda yaşanan, Silvan'da, Bismil'de, Şırnak'ta, Cizre'de daha önce Suruç'ta yaşanan olaylardan dolayı da ailelere başsağlığı diliyorum. Ne kadar adil bir seçim olur, nasıl bir seçim olur bilmiyoruz ama, 1 Kasım'dan sonra her şeyin çok daha güzel olmasını temenni ediyorum. İnsan niye gelip de Diyarbakır'dan aday olmak ister. Ben İstanbul'dan aday olmadım, aday dosyası da vermedim. Daha sonra baktım süreç kötüye gidiyor, ne yapmalı direkt son gün Diyarbakır yazdım ve dosyayı verdim. Burada olmamın nedeni kesinlikle oy değildir. Sorunları öğrenip İstanbul'da dile getirmek istiyorum. Ben Diyarbakır hakkında ne kadar çok şey öğrenirsem, İstanbul'da o kadar çok şey söylerim" diye konuştu.

Bir gazetecinin "CHP bölgeden uzun yıllardır oy alamıyor, bu kez iş değişecek mi" sorusuna Erdiş, "Cumhuriyet Halk Partisi için ben insanlardan pozitif bir enerji alıyorum. Herkes umutlu, Cumhuriyet Halk Partisi bir şeyler yapacak diye inanıyorlar. CHP'nin son dönemdeki politikalarını takip ediyorsanız, çok yapıcı politikaları var. Barış olsun, Cumhuriyet Halk Partisi vekil sayısından bile vazgeçebilir. Yeter ki bir insan ölmesin. Bizim hedefimiz o, doğru politikalar üretelim. Doğru şeyler söyleyelim, Türkiye'ye doğru örnek olalım" diye cevap verdi.

Erdiş, açıklamanın ardından misafirlerle sohbet ederek sıkıntılarını dinledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement