CHP'li Gürsel Tekin, Çilek Festivaline Katıldı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Gürsel Tekin, Çilek Festivaline Katıldı

CHP\'li Gürsel Tekin, Çilek Festivaline Katıldı

cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Uşak'ın Sivaslı İlçesi'nde, her yıl geleneksel olarak düzenlenen çilek festivaline katıldı.

13.06.2015 00:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Uşak'ın Sivaslı İlçesi'nde, her yıl geleneksel olarak düzenlenen çilek festivaline katıldı. En Güzel Çilek yarışmasına katılan 20 üreticinin birinci seçilerek çeyrek altınla ödüllendirildiği festivalde Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ı eleştiren Tekin, 7 Haziran genel seçimlerinde seçmenlerin hepsine dersini verdiğini ve hizaya çektiğini söyledi.

Sivaslı İlçesi'nde Evrenli Doğal Parkı'nda düzenlenen 29. Çilek Kültür ve Sanat Festivali'ne CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP'li Sivaslı Belediye Başkanı Nihat Sazlıgöl, civar illere bağlı ilçelerin belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katılırken, protokol üyelerinin katılmayışı dikkat çekti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Aydın Söke Belediyesi Halk oyunları ekibinin Kurtuluş Savaşı'nı canlandırdığı halk oyunu gösterisi izleyenleri büyüledi. Sivaslı Belediye Başkanı Nihat Sazlıgöl, "Bugün ilçemizde gönül isterdi ki, ilçemizde sadece vatandaşla değil devlet oluşan bir protokol olsaydı. Ama maalesef ceberrüt anlayış bizleri bay pass etmeye çalıştı. Onlara diz çökecek bir Sivaslı belediyesi ve bir vatandaş da yok. Artık bu ceberrütlere son vermenin zamanı da geldi" dedi.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ise, çileğin memleketi Sivaslı'ya bir meyve suyu fabrikasının yaptırılarak istihdam yaratılacağını söyledi.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN'I ELEŞTİRDİ

Türkiye'de topraklarının kolay kazanılmadığına dikkat çeken CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı ve Başbakana yüklenerek Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'nün onların varlık sebepleri olduğuna dikkat çekti. Tekin, "Bizi var eden cephelerde savaşan bu yiğitler olmasaydı, bugün bu yiğitleri eleştirenler sizler var olur muydunuz? Biriniz Rize'de bir çiftçinin çocuğu, biriniz Konya'da herhangi bir vatandaşın ya da esnafın çocuğu olurdunuz. Şimdi bakın biriniz Cumhurbaşkanı biriniz Başbakan. Kim size bu yolu açtı. Bu yolu açanlara hakaret ediyorsunuz. Bu yolu açanlara dil uzatıyorsunuz. Allah'tan seçmen hepinize ders verdi ve hepinizi hizaya çekti. Hepiniz haddinizi bileceksiniz. Bu değerlere sizin saygınız olmayabilir, ama en azından siz imam hatip okudunuz, din dersi aldınız dinimiz demez mi ölünün arkasından konuşulmaz. Bu nasıl bir din anlayışıdır. Seçim döneminde bu ülkenin kurucusu Atatürk'e, eski genel başkanımız İsmet İnönü'ye o paçavra gazetelerinizde ki hakaretleri unuttuk mu zannedeceksiniz. Onların hepsinin hesabı sorulacaktır. Buna hiçbirinizin tereddüdü olmasın. Herkes haddini bilecek. Bu kadar alçakça saldırıları asla kabul etmeyeceğiz. CHP iktidarında hukuk sistemi çerçevesinde bunların hesabı sorulacaktır" dedi.

MERKEZE ALINAN YETKİLER BELEDİYELER DEVREDİLECEK

Kamunun bütün baskısına rağmen, şişmiş, ceberrüt hale gelmiş, Ankara'nın bütün baskısına rağmen ayakta duran CHP Belediyeleri ile gurur duyduğunu ifade eden Tekin, "Bugün nereye giderseniz gidin CHP'li belediye varsa orada huzur, sosyal yaşam, barış ve kardeşlik var. Eksik olansa, CHP'li belediyeler uzun süredir iktidar desteği alamadığı gibi iktidarların sürekli kösteklerini almıştır. Önümüzdeki günlerde kurulacak yeni bir iktidarın yol haritasının en önemli noktalarından bir tanesi yasama, yürütme ve yargı zeminine oturacak. Hukuk sisteminden hiç kimse şaşmayacak. Valiler Türkiye Cumhuriyeti valisi, Kaymakamlar devletin kaymakamı olacak. Polis kardeşimiz devletin polisi olacaktır. CHP'nin vazgeçmediği temel kurallar bunlardır. Türkiye'de son 15 yıldır yetkinin yerelden merkezlere taşınması, bizim iktidarımızda merkezde ki tüm yetkileri yerellere dağıtmak olacak. Hani millet iradesi diyorsunuz ya, işte bu millet iradesi ile seçilen belediyelere yetkileri geri verilecek" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'Yİ KİRLİ SİYASETTEN ARINDIRACAĞIZ

Demokrasi ve millet iradesi diyenlerin atanmış bir memurun seçilmiş bir belediye başkanına baskısını gösterdiğini ifade eden Tekin, bunun kabul edilemeyecek bir demokrasi anlayışı olduğunu dile getirdi. Tekin şöyle konuştu: "Hani siz demokrasi diyordunuz. Ne zamandan beri seçilmiş biri atanmış birinden emir alacak. Sadece bizim belediye başkanlarımız için geçerli değil, AKP'li belediye başkanları içinde geçerli. Belediye başkanları kendi şehrinden bir yere gitmek için atanmış bir memurdan izin alacak buna da demokrasi diyecekler. Bunu kabul etmek mümkün değil, bunların tamamını sıfırlayacağız. Biz hizmetleri devlet anlayışı yerleştirmek, sorunların yerinde çözülebildiği, iktidarların ve yöneticilerin baskılarının olmadığı bir hukuk sistemi yaratmak istiyoruz. Saat gibi hukuk işleyecek hukuk. Türkiye'nin temel ihtiyacı, polisin, kaymakamın, belediye başkanı ve gazetecinin ve hepimizin sırtını dayayabileceği evrensel hukuku Türkiye'ye mutlaka yerleştirmek zorundayız. İyi adam kötü adam devri bitmiştir. İyi sistem evrensel hukuk sistemidir. Bu da CHP iktidarı ile yerleşecektir. Bu yerleştiğinde kirlenmiş siyaset arınmış ve siyaset hesap verecek duruma gelecek. Bunlar CHP olarak bizlerin vazgeçilmezidir."

KİRLİ İKTİDAR TÜM KURUMLARI KİRLETTİ

Seçim döneminde 36 ili dolaştığını muhalefet partilerinin devletle, valilerle, kaymakamlarla mücadele ettiğini vurgulayan Gürsel Tekin, "Bu hiçbir demokratik ülkede kabul edilemez bir anlayıştır. Valiler ve kaymakamlar 77 milyon insanın ödediği vergilerle maaşını alıyor. Türkiye'de Cumhuriyet Valileri ve Cumhuriyet Savcıları var, bunlar 77 milyon vatandaşa eşit davranması gereken iki kurumdur. Maalesef bu kirli iktidar kurumların tamamını kirletti. İşimizin zor olduğunu biliyoruz. Ama çok kısa sürede çok daha iyi bir sisteme geçeceğiz. Hiçbir kamu yöneticisinin, hiçbir gazetecinin eyvah benim durumum ne olacak kaygısı olmayacak. Hatırlarsanız İngiltere'de Başbakanın oğlu trafik ihlali yaptığı için polis tarafından karakola götürüldü. Polisin, ben Başbakanın oğlunu karakola götürüyorum, acaba yarın başıma ne gelir kaygısı oldu mu? Olmadı. Çünkü onun dayandığı güç kendi hukuk sistemiydi. İster başbakan olursun, ister başbakanın oğlu olursun. Eğer suç işlediysen hesap vereceksin hesap" dedi.

SADECE AKP'Lİ BELEDİYELERE KENTSEL DÖNÜŞÜM YETKİSİ VERİLDİ

Türkiye'nin deprem kuşağında bir ülke olduğunu iktidarın sadece AKP'li belediyelere Kentsel Dönüşüm yetkisi verdiğine dikkat çeken Tekin şunları söyledi: "Coğrafyamızın yüzde 66'sı fay hatlarında bulunuyor. Yakın tarihte Afyon, Erzincan, Yalova gibi illerimizde çok çeşitli acılar yaşadık. Buna göre şehirleşme ve yapılaşma yapmamız gerekirken, seçimden bir hafta önce baktım, 129 belediyeye Kentsel Dönüşüm yetkisi vermişler. Yetkililer belgenin altına da utanmadan isimlerini yazıp imzalarını atmışlar. Hani yasalardan ve insanlardan korkmadınız. Allah'tan korkunuz yok mu ya! Coğrafyası fay hatlarının üstünde olan Türkiye'de 129 belediye içinde bir tane CHP ve MHP belediyesi olmaz mı? Yarın CHP ve MHP bölgelerinde oluşabilecek herhangi bir sorunda bunun sorumlusu kim olacak? Tüm bunlar Türkiye'de yaşanan ciddi sorunlardır. CHP iktidarında bu rezilliklerin hiçbirisi olmayacak. Bizim için bu ve şu işadamı, bu ve şu gazeteci değil, 77 milyon vatandaş evrensel hukuk sistemi içinde hangi siyasal düşüncede olursa olsun eşit hizmet alacak. Bizim vicdanımız, bizim fıtratımız ve bizim anlayışımız bunu gerektiriyor. Biz insanları ayrıştırmayacağız."

Sivaslı ilçesinde 20 çilek yetiştiricisinin katıldığı 'En Güzel Çilek' yarışmasında tüm üreticiler birinci seçildi. Çilek üreticilerine CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Uşak milletvekili Özkan Yalım ve Belediye Başkanı Nihat Sazlıgöl tarafından çeyrek altın hediye edildi. - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Gürsel Tekin, Çilek Festivaline Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement