CHP'li Heyeti, Cinsel İstismarı Araştırmak İçin Karaman'da - Son Dakika
Güncel

CHP'li Heyeti, Cinsel İstismarı Araştırmak İçin Karaman'da

CHP\'li Heyeti, Cinsel İstismarı Araştırmak İçin Karaman\'da

Chp Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, başkanlığındaki CHP heyeti, 10 erkek çocuğun öğretmen tarafından cinsel istismar olayını araştırmak için Karaman'a geldi.

22.03.2016 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, başkanlığındaki CHP heyeti, 10 erkek çocuğun öğretmen tarafından cinsel istismar olayını araştırmak için Karaman'a geldi. Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nı ziyaret eden Karabıyık, "Bugün her gittiğim birimde defalarca şunu sordum. Bu evleri kim tutmuştur? Kim tarafından tutulmuştur? Böyle bir bilgiye maalesef ulaşamıyoruz. Net bir bilgi yok" dedi.

Karaman'da sınıf öğretmeni Muammer B.'nin vakıf ve derneklere ait olduğu ileri sürülen evlerde barınan 10 erkek ilk ve orta okul öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanması ardından konuyu araştırmak için CHP heyeti kente geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt ve Burdur Milletvekili Mehmet Göker'den oluşan heyet, bugün Karaman Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nı ziyaret etti. Heyet, ziyaretin ardından parti binasında basın toplantısı düzenledi.

"ÇOCUKLARIN TRAVMASINI EN AZA İNDİRMEK LAZIM"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, yaşanan olayın son derece kötü olduğunu belirterek, "Bu çocukların yaşadığı travma, belki üzerlerinde bir iz olarak ömür boyu kalacak. Öncellikle çocukların ve ailelerin yaşadıkları travmayı en aza indirmek lazım" dedi.

"VAKIF VE ŞAHISLARIN YURT AÇMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Anayasa'ya göre vakıf ve şahısların ilk ve orta okul seviyesinde yurt açmasının mümkün olmadığını ifade eden Karabıyık, şunları söyledi:

"Bir denetimsizlik olduğu da kesin. Bu da olayın ikinci boyutu. Anayasa'nın 41'nci maddesinin son fıkrası, devletin her türlü istismara ve şiddete karşı çocukları koruyucu tedbirleri almak zorunda olduğunu ifade eder. 42'nci maddesinde 'eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, devletin gözetim ve denetimi altında yapılır' der. 5 bin 661 sayılı kanun ve 652 sayılı ilgili kanun hükmünde kararnamenin ilgili maddesinde vakıf ve şahısların ilk ve orta okul seviyesinde yurt açması mümkün değil, yurtları devlet açar. Ortada bir illegal durum söz konusu. Devletin gözetim ve denetim sorumluğunu yerine getirmediğini görüyorum. Bu evler illegal. Bir şahıs veya vakıf böyle bir yurt açamıyorsa denetlenemiyorsa orada her türlü hadise olabilir. Olayın bir boyutu denetimsizlik ve illegal olması, diğer tarafında yaşanan hadisedir."

"BİZ SİYASETEN BURADA DEĞİLİZ"

Siyaset için Karaman'a gelmediklerini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, "Biz siyaseten burada değiliz. Biz anneyiz, babayız. Asla siyaseten burada değiliz. Karaman'daki ailelerin manevi şahsiyetlerini zedelemek asla aklımaza gelmeyecek bir mevzudur" dedi.

Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nı ziyaret eden Karabıyık, şöyle devam etti:

"Bugün her gittiğim birimde defalarca şunu sordum; Bu evleri kim tutmuştur? Böyle bir bilgiye maalesef ulaşamıyoruz. Net bir bilgi yok. Oysa evet çocuklar bizim konumuzun merkezinde, onların yaşadığı travma üzücü bir hadise. Ancak bu tür olayların yaşanmaması açısından daha ne kadar ev var, daha ne kadar kontrolsüz, illegal yurt ya da oluşumlar var. Bunlar kimler tarafından açılmıştır, tabii ki kanun mercilerinin gördüğü anda gerekli tedbiri alıp yasal olmadığı için kapatması gerekiyor. Biz konunun sonuna kadar takipçisiyiz. Sorumluları kimse örtbas ediyorsa, birden fazla kişiyse hangi yıllara dayanıyorsa, sonraki yıllarda da varsa sonuna kadar da devam edeceğiz."

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt da, konunun Karaman'da şu veya bu vakfın ev veya yurtlarında çocukların tecavüz olayı olmadığını kaydederek, "Mesele; Milli Eğitim'in son yıllarda vakıf ve cemaatlere teslim edilmiş olması. Sadece Karaman'da değil. Osmaniye'de, Elazığ'da, Aydın'da, Ereğli'de daha basına intikal etmeyen kız çocuklarının istismarı da var. Bu sorun ciddi bir sorun. Karaman'daki öğretmene 600 yıl ceza verilecek çözülecek bir durum değil" dedi.

- Karaman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Heyeti, Cinsel İstismarı Araştırmak İçin Karaman'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement