CHP'li Kara: "Meclis Milletvekiline Güvenmiyorsa Ne İş Yapacak?" - Son Dakika
Politika

CHP'li Kara: "Meclis Milletvekiline Güvenmiyorsa Ne İş Yapacak?"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, TBMM’de alınması planlanan güvenlik önlemleri ile ilgili, "Milletvekiline güvenemiyorsa Meclis ne iş yapacak, kime güvenecek?

24.02.2016 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, TBMM'de alınması planlanan güvenlik önlemleri ile ilgili, "Milletvekiline güvenemiyorsa Meclis ne iş yapacak, kime güvenecek? Herkes devletin güvenlik birimlerinin tamamından geçmiş, herkes burada halkın vekili olarak görev yapıyoruz" dedi.

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın ile birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Tüm Bel Sen Antalya Şubesi Başkanı İlhan Karakurt ve Tüm Bel Sen Genel Başkanı Ömer Salih Erol da katıldı. Milletvekili Kara, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ndeki işten çıkarmalara değinerek, "İlk önce çok kötü bir ifadeyle 'işlerine yaramayacaklarını düşündüğü' işçileri kanunsuz bir şekilde başka ilçelere sürülmüştür. Kamu hizmetlerinin mekanı ve zamanı yoktur ancak yapılan işlemlerin kamu hizmetini gözeterek yapılmadığı Antalya İdare Mahkemesi kararları ve hatta Antalya Valiliği İnsan Hakları Komisyonu tarafından tescillenmiştir. Devletin kendi kurumunun yaptığı inceleme sonucu hazırladığı raporda sürgün edilen belediye çalışanlarına mobing uygulandığı, özel yaşama müdahale edildiği, 15 metrekare alanda 30-40 memur ve işçinin çalışmaya zorlandığı, her gün ilçeler arasında ulaşımın sorun yarattığı, aile parçalanmalarına neden olduğu gibi bir dizi tespitte bulunmuşken, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin AKP'li 'işçi dostu' Başkanı Menderes Türel, mahkemelerin verdikleri yürütmeyi durdurma kararları da ortada iken hukuksuz işlemlerini devam ettirmektedir" ifadelerini kullandı.

TBMM'deki güvenlik önlemlerini de eleştiren Kara, "Milletvekiline güvenemiyorsa Meclis ne iş yapacak, kime güvenecek? Herkes devletin güvenlik birimlerinin tamamından geçmiş, herkes burada halkın vekili olarak görev yapıyoruz. Birbirimizden şüphelenmeye başlarsak tepeden başlamamız gerekiyor" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Kara: 'Meclis Milletvekiline Güvenmiyorsa Ne İş Yapacak?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement