CHP'li Özel: "Mülteci Sorunu İnsanlığın Sorunudur" - Son Dakika
Yerel

CHP'li Özel: "Mülteci Sorunu İnsanlığın Sorunudur"

CHP\'li Özel: "Mülteci Sorunu İnsanlığın Sorunudur"

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel partililerle bayramlaşmak için geldiği Selendi’de de mülteci sorununun sadece Türkiye’nin değil bütün dünyanın sorunu olduğunu ifade etti.

06.07.2016 10:30

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel partililerle bayramlaşmak için geldiği Selendi'de de mülteci sorununun sadece Türkiye'nin değil bütün dünyanın sorunu olduğunu ifade etti. Özel, yakın tarihin en büyük göç dalgasına karşı AB ülkeleri ve Avrupa dışındaki bütün büyük devletlerle ortak hareket ederek sorunun çözülebileceğini savundu.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel Manisa'nın Selendi ilçesini ziyaret etti. İlçe Başkanı Adem Korkmaz, kadın ve gençlik kolları başkanları, üyeleri ve partililer tarafından Karşılanan Özgür Özel'e CHP İl Başkanı Halil Tokul da eşlik etti. Özel, Selendi'de Ziraat Odası Başkanı Servet Akyıldız, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şükrü Filik, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çimen, Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kooperatifi Başkanı Adem Tosun, Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Sağdıç ve partililer ile bayramlaştı.

Yakın tarihin en büyük göç dalgası

Özgür Özel, parti lokalinde yaptığı konuşmasında, "Son günlerde ülkedeki sığınmacılara vatandaşlık verilmesi konusu gündemde. Aslında uluslararası hukuk açısından şu anda ülkede geçici koruma statüsünde olan Suriyeli sığınmacılar var. Burada Türkiye'nin uluslararası bir tezi var. Tezimiz şu; bu yakın tarihin en büyük göç dalgasıdır. Bu yakın tarihin en büyük insanlık dramlarından bir tanesidir. Bu yük insanlığın yüküdür. Bu 3 milyon, 6 milyon toplam sığınmacının sorunlarını dünyadaki gücü kuvveti yerinde bütün ülkelerle, başta Amerika'yla, Kanada'yla dünyada Avrupa dışındaki bütün güçlü ekonomilerle sonra Avrupa Birliği'nin bütün üyeleriyle birlikte çözmekle yüklenmek zorundayız. Türkiye'deki sığınmacı sorunu Türkiye'nin sorunu değildir. Başta Avrupa'nın ama bütün dünyanın sorunudur. Türkiye'nin sınır sorunu sadece Türkiye'nin sınır sorunu değildir, bütün dünya için güvenlik sorunudur. Türkiye sınırında çeşitli güçlerin güçlendirip palazlandırdıkları, terör örgütü mensuplarının cirit atması bütün dünyanın güvenlik sorunudur. Bu sadece; Ankara'nın, İstanbul'un değil; Madrid'in de, Hamburg'un da, Köln'ün de, Washington'un da, New York'un da, Londra'nın da güvenlik sorunudur. Bu ulusal tezimizi zafiyete uğratacak hiç bir şey konuşmamak gerekir. Birleşmiş Milletler devreye girmeli dünyadaki tüm uluslararası örgütler bir araya gelmeli bu yük hep beraber ortadan kaldırılmalıdır." dedi.

Vatandaşlık kuralları belli

"Türkiye'ye bir sığınmacının nasıl vatandaş olacağının kuralları bellidir" diyen Özel konuşmasını şöyle tamamladı:

"5 yıllık bekleme süresi vardır. O süreye de şu anki geçici sığınmacı, geçici koruma statüsündeki sığınmacıların geçirdiği süreler dahil değildir. O yüzden bugün bir Suriyeli sığınmacı vatandaş olmaya karar verdiğinde en az 5 yıllık bir bekleme süresine ve uzun bir prosedüre tabidir."

Özel, Selendi'deki programının ardından Demirci ilçesine hareket etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Özel: 'Mülteci Sorunu İnsanlığın Sorunudur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement