Chp'li Özkes: Suriye ile Savaş Caiz Değil - Son Dakika
Güncel

Chp'li Özkes: Suriye ile Savaş Caiz Değil

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, "Suriye ile savaş caiz değildir CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, "Suriye ile savaş caiz değildir.

27.06.2012 12:36

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, "Suriye ile savaş caiz değildir CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, "Suriye ile savaş caiz değildir. Adı barış olan İslam inananları barışa çağırır" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "Başbakan, rahmetli İnönü ile nasıl helalleşecek?" diye sordu.

Başbakan'ın, İnönü'nün "54 Farzlı Büyük ve Tam Namaz Hocası Türkçe Namaz Sureleri" ve "Tam Mevlidi Şerif Meşhur Mevludları ve Mevlud Hikaye ve İlahilerini Havidir" kitaplarını yasakladığını söylediğini ifade eden Özkes, şöyle dedi:

"Bunun üzerine adı geçen kitapları bularak yaptığımız incelemede örneğin bıyıksızları imansız saymak gibi İslam'la bağdaşmayan bölümler olduğunu gördük ve "rahmetli İnönü bu kitabı yasaklayarak bıyıksız AKP'lilerin imanını kurtarmış' dedik. Her iki kitabı Diyanet İşleri Başkanlığı'na göndererek görüşlerini sordum. Diyanet'ten gelen 15 Haziran 2012 tarih ve 609 sayılı yazı, rahmetli İnönü'yü haklı çıkardı. Şöyle ki "54 Farzlı Büyük ve Tam Namaz Hocası Türkçe Namaz Sureleri' kitabının yasaklanmadan önce Diyanet'e sorulduğu ve ilgili kitap hakkında Diyanet Müşavere Heyetinin 17.10.1944 tarih ve 1281 sayılı kararıyla "52 ile 56. sayfalar arasında tashih ve ıslah edilmesi gerekli görülen bazı yanlış bilgiler bulunduğu şeklinde görüş bildirdiği' ortaya çıktı."

"Rahmetle yad edilmesi gereken büyük devlet adamı İnönü'nün vebali alınmadı mı?" diyen Özkes, "Başbakan, rahmetli İnönü ile nasıl helalleşecek?" sorusunu yöneltti.

Başbakan'ın dün grup toplantısında Suriye ile ilgili konuşurken "Hz. Ali'nin dediği gibi haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" dediğini belirten Özkes, "Sokaktaki her insan bile bu sözün Hz. Muhammed'e ait olduğunu bilir. İmam Hatip mezunu Başbakan bunu nasıl bilmiyor? Dini bilgisinin yetersiz olduğu açıktır. Hz. Ali'nin sözü şudur: Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Eğilirseniz hem hakkınızı hem de şerefinizi kaybedersiniz" diye konuştu.

-"SURİYE İLE SAVAŞ TAMTAMLARI ÇALINIYOR"-

Suriye ile yaşanan jet krizine de değinen Özkes, "Bu arada son olaylardan sonra Suriye ile savaş tamtamları çalınıyor. Biliyorsunuz Sayın Başbakan Suriye lideri ile sarmaş dolaştı. Sayın Başbakan'a sormak lazım, bu resimdeki siz misiniz, yoksa bir başkası mı?" dedi. Özkes, şöyle dedi:

"Suriye ile savaş caiz değildir. Adı barış anlamında olan İslam inananları barışa çağırır. Savaş, dini, kültürel, siyasi, sosyal, ticari ve komşuluk açısından doğru olmaz. Türkiye ile Suriye'nin savaşına en çok İsrail sevinir. Hıristiyan dünyası sevinir, İslam dünyası üzülür.Sayın Başbakan Büyük Ortadoğu Projesinden istifa ederse, Yahudi Üstün Cesaret Ödülünü geri verirse Suriye ile aramızda sorun kalmaz. Atatürk diyor ki: "Savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir' Recep Tayyip Erdoğan diyor ki; "Sezaryenle doğum bir cinayettir'. Aralarındaki derin bakış açısı farklılığına bakınız. Dünya savaşa girerken büyük devlet adamı İnönü ülkemizi savaştan uzak tutmuş, Dünya Suriye ile savaştan uzak dururken Başbakan savaşın eşiğine giriyor. Başbakan rahmetli İnönü ile uğraşmayı bıraksın da İnönü'yü örnek alsın." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Özkes: Suriye ile Savaş Caiz Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement