CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Işid'e Karşı Yapılacak Uluslararası Bir Operasyonda Türkiye'nin Yer... - Son Dakika
Güncel

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Işid'e Karşı Yapılacak Uluslararası Bir Operasyonda Türkiye'nin Yer...

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Işid\'e Karşı Yapılacak Uluslararası Bir Operasyonda Türkiye\'nin Yer...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ortadoğu'da IŞİD'e karşı yapılacak uluslararası bir operasyonda Türkiye'nin yer almasına karşı çıkmayacaklarını belirterek, "Böyle bir karar alınır ve bu karar konusunda ana muhalefet partisinin görüşü öğrenilmek isteniliyorsa, elbette buna icabet ederiz" dedi.

09.09.2014 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ortadoğu'da IŞİD'e karşı yapılacak uluslararası bir operasyonda Türkiye'nin yer almasına karşı çıkmayacaklarını belirterek, "Böyle bir karar alınır ve bu karar konusunda ana muhalefet partisinin görüşü öğrenilmek isteniliyorsa, elbette buna icabet ederiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin 18. Olağanüstü Kurultayı'nın ardından, yeni Parti Meclisi (PM) üyeleriyle, genel merkezde bir araya geldi. PM salonunda gerçekleştirilen "tanışma" toplantısında, CHP'nin 91. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle, kısa bir film izlettirildi. Partinin kısa tarihinin konu alındığı filmin ardından, PM'nin en genç üyesi Ezgi Akar, kürsüye gelerek "9 Eylül Bildirisini" okudu.

Ardından Kılıçdaroğlu, Akar ve yine PM'nin bir diğer genç üyesi İrfan Önal'ı yanına oturtarak konuşmasını yaptı. Kılıçdaroğlu, CHP'nin tarihine değindiği konuşmasında, ekonomide "üretime" vurgu yaptı. "Ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen, ama bunun mihenk taşı, üreteceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin 2014 yılında artık "bilgi üretimine" geçmesi gerektiğini savundu. Türkiye'de üniversitelerin bilgi üretmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Yeni bir süreci, işçisi, köylüsü, esnafı, emeklisiyle yeni bir hamleyi başlatmak zorundayız. Eskiden sosyal demokrasi paylaşımdan söz ederdi ama önce üreteceksiniz ki bölüşeceğiz. Herkesin işi, herkesin aşı olacak. Bunu yaptığımız zaman Türkiye güçlü ülke olacaktır" dedi.

-"BİZ HEP YENİ ŞEYLER SÖYLEDİK"-

CHP'nin her zaman "yeni" şeyler söylediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Hukukun üstünlüğünü hep biz söyledik. Üreten Türkiye, bilgi toplumu, bilgi ekonomisi, zeka ekonomisi, yine üniversitelerin özerkliğinden söz ediyoruz. Eğitim sistemi tümüyle değişsin diyoruz. Biz hep değiştik, değişirken Türkiye'yi de değiştirdik. Bugünün verileriyle geçmişi okumaya çalışanlar var. O günün koşullarını unutarak bugünün koşullarıyla geçmişi sorgulamak kadar büyük bir hatanın içine düşmememiz gerekiyor. Çok büyük değişim ve dönüşümler oldu, hazmedenler de oldu, hazmedemeyenler de oldu. Bütün bunları sağlayacak temel bir kural vardır. Hukukun üstünlüğü ve demokrasi. Biri diğerinden ayrılmaz iki kardeş Herkes kendisini hukukun güvencesi altında hissedecek. Bunu anlattığımız zaman emin olun farklı bir Türkiye olacak" diye konuştu.

Gençlere de seslenen Kılıçdaroğlu, "Gençler partimize ne kadar gelirlerse, bizi ne kadar aşarlarsa o kadar mutlu oluruz. Bir ülkenin geleceği gençlere bağlı. Onları ne kadar iyi yetiştirirsek, Türkiye o kadar saygın bir ülke olacak. Hedefimiz bu. Bir çınarız, dünyanın en eski ve en köklü 3-4 siyasi partisinden biriyiz ama sürekli yeni filizlerimiz var" dedi.

Partiye üye olma konusundaki sorunların, tüzükte yapılan değişiklikle artık aşıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "İnternet üzerinden partiye üye olunuyor. Bu yeniliği de ilk başlatan parti biziz. 'Önüme engeller çıkıyordu', artık kabul etmiyoruz. Gelin güzel Türkiye'yi yeniden inşa edelim" diye konuştu.

-"IŞİD KONUSUNDA HÜKÜMETİN BASİRETSİZLİĞİ VAR"-

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, IŞİD'e karşı bir operasyonda Türkiye'nin tavrının ne olması gerektiği konusunda, IŞİD'in bir terör örgütü olduğunu ifade ederek, 49 vatandaşın halen IŞİD'in elinde rehin olarak bulunduğunu belirtti. "Hükümetin bir basiretsizliği var" diyen Kılıçdaroğlu, "IŞİD'e "terör örgütü' demekten çekiniyor, korkuyor ve bu konuda çok net ve açık bir tavır almış değil. Bütün ülkelerin gördüğü kaygıyı adeta Türkiye Cumhuriyeti görmüyor" değerlendirmesinde bulundu. Dışişleri Bakanlığı'nın bu konuda daha aktif olması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Biz CHP olarak, Ortadoğu politikasının yanlışlığını defalarca dile getirdik, IŞİD terör örgütünün elindeki silahların önemli bir kısmı Türkiye'den giden silahlarsa her şeyden önce Türkiye'nin kendisini sorgulaması lazım. Mezhep eksenli bir dış politikanın ülkeyi bataklığa sürükleyeceğini defalarca ifade ettik. Biz "bataklık' deyince, onlar normal bataklık anladılar. Diplomasiden bu kadar yoksunlar. Üzülerek söylüyorum ama gerçek bu."

-"IŞİD KONUSUNDA GÖRÜŞÜMÜZ İSTENİYORSA, ELBETTE İCABET EDERİZ"-

Kılıçdaroğlu, IŞİD'e yönelik ortak bir operasyonda Türkiye'nin de bulunması konusunda CHP'nin net tavrının ne olacağının sorulması ve "Aynı zamanda bu olasılık sizin Cumhurbaşkanıyla da görüşmenizin gerekçesi olabilir mi?" denmesi üzerine, Ortadoğu'da IŞİD'e karşı yapılacak uluslararası bir operasyonda, Türkiye'nin yer almasına karşı çıkmayacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Çünkü Türkiye savunma açısından Batı ittifakının bir parçası" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Böyle bir karar alınır ve bu karar konusunda ana muhalefet partisinin görüşü öğrenilmek isteniliyorsa, elbette buna icabet ederiz, çünkü Türkiye'nin geleceği açısından önemli bir karardır" değerlendirmesinde bulundu.

-"AKP BİR RANT PARTİSİDİR"-

Kılıçdaroğlu'na, İstanbul'da CHP'li belediye Ataşehir'de kurulan "Finans Merkezi" arazisinin, torba kanuna eklenen maddeyle, AK Partili Ümraniye Belediyesi'ne bağlanması da soruldu. CHP lideri, "Adalet ve Kalkınma Partisi bir rant partisidir. Rant partisi olduğu için İstanbul ile ilgili, belediyelerin alanlarını değiştirmekle ilgili zaman zaman kararlar aldığını biliyoruz. "CHP'li bir belediyenin gelir kaynaklarını kısıp o kaynakları başka alanlara nasıl aktarırız', onun arayışı içindeler. Yeni bir olay değil. Biz itirazlarımızı yaptık, çıkan karara hukuk açısından bakacağız, anayasaya aykırılık varsa Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacağız" dedi.

-"ÖZÇELİK PARTİMİZE KATKI VERECEK"-

CHP lideri, anahtar listesinde yer alan Murat Özçelik'in PM dışında kalmasına ilişkin ise, "Özçelik önemli bir diplomat. Partimizde iki diplomat arkadaşımız var, onlar da çok değerli. Murat Bey'den de yararlanacağız, o da partimizde katkı verecek. Murat Bey dışında, başka diplomat arkadaşlarımız da var, onlar da zaten zaman zaman partimize destek veriyorlar" diye konuştu.

-"BUNUN ADI SİYASAL RÜŞVETTİR"-

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, HSYK seçimleri öncesinde ilk derece mahkemelerde görev yapan hakim ve savcılara bin 155 TL zam yapılacağı açıklamasının hatırlatılması üzerine de Kılıçdaroğlu, şunları dedi:

"Eğer bir hakim ve savcı, iktidar kendisine mali olanaklar sağladı diye iktidarın lehine karar verecekse o gerçek anlamda hakim ve savcı değildir. HSYK seçimi yapılacak, itirazım şu; neden hükümete gidiyorsunuz? Bir birlik kurulu var bunların, neden hükümete gidiyorlar, seçimi hükümetle mi yapacaklar, yoksa yargıçlar ve savcılar kendi aralarında mı yapacaklar? Kendi aralarında seçim yapacaklarsa, Adalet Bakanının, Başbakanın yanında işleri ne? Kimse kusura bakmasın ama "benim listemi desteklerseniz sizin maaşınıza zam yapacağım' Bunun adı siyasal rüşvettir. Hakimler ve savcıların karar alırken, bu tür sürecin içinde ezilmelerini kabul edemiyorum ve onların kendi vicdanlarını dinleyerek gerçek anlamda hakim ve savcıları HSYK'ya seçeceklerine inanıyorum"

Öte yandan, genel merkezdeki tanışma toplantısına PM üyesi Mehmet Bekaroğlu katılmadı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Işid'e Karşı Yapılacak Uluslararası Bir Operasyonda Türkiye'nin Yer... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement