CHP'nin Sivas Mitingi - Son Dakika
Yerel

CHP'nin Sivas Mitingi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz ne söylersek ne yaparsak ne vaat edersek bütün vaatlerimizin arkasındayız. Hepsini kuruşu kuruşuna hesapladık.

18.05.2015 20:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz ne söylersek ne yaparsak ne vaat edersek bütün vaatlerimizin arkasındayız. Hepsini kuruşu kuruşuna hesapladık. Sadece ben değil, bir kadro oturdu aylarca çalıştı. Neyi nasıl yapabiliriz, neyi ne kadar vaat edebiliriz, hepsini ölçtük, biçtik ve programımızı, bildirgemizi açıkladık" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisince Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, çiftçiye mazotu 1,5 lira yapacağını söyledi. Çiftçiye azap çektirildiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, "Diyorlardı ya bunlar 'biz dünya lideriyiz' diye. Bakın bir konuda hakkını teslim edelim, mazot konusunda dünya lideri bunlar, dünyanın en pahalı mazotu bizim çiftçiye satılıyor. Bunu ben söylemiyorum, 2015 Dünya Enerji Ajansı söylüyor" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, 27,5 yıl devlette görev yaptığını dile getirerek, "Vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır, para nasıl harcanır, kul hakkı nasıl yenmez sizden çok daha iyi bilirim. Zaten söylüyorum, iktidar olduğumda onlara kurs açacağım, devlet nasıl yönetilir diye" ifadelerini kullandı.

CHP ve diğer partiler arasında Ağrı Dağı kadar fark olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Ben diyorum (mazot) 1,5 lira, o diyor 4 lira, ben diyorum ki çiftçiye vereceğim ÖTV'siz, KDV'siz, oda diyor ki ben yata vereceğim ÖTV'siz, KDV'siz. Ben çiftçiye vereceğim diyorum, 'ben gemilere vereceğim' diyor. Ben diyorum ki mazottan ÖTV ve KDV almayacağım, oda diyor ki 'ben de yakuttan, pırlantadan, inciden almayacağım' diyor. Aramızda bu kadar fark var. Ne demiştim, Kılıçdaroğlu halk için, Davutoğlu, Erdoğan için çalışır" şeklinde konuştu.

İktidarları döneminde taşeron işçilere kadro vereceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, herkesin iş güvencesinin ve kadrosunun olması gerektiğini söyledi.

Asgari ücreti bin 500 lira yapacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Halk için asgari ücreti bin 500 lira yapacağız dedik. Hemen itiraz, kim Maliye Bakanı. Diyor ki 'işçiye bin 500 lira vermek, işçi için zulümdür.' Ben de o beyefendiye defalarca dedim ki sen ayda 14 bin lira alırken zulüm değil de işçiye bin 500 lira verince mi zulüm oluyor?" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, vatandaşın işsizlik, yoksulluk sorunu olduğunu ve geçinemediğini belirterek, bunların CHP iktidarıyla, temiz siyasetle çözüleceğini öne sürdü.

"Bütün vaatlerimizin arkasındayız"

Sivas'ta ikinci devlet üniversitesinin kurulması için CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir'in 1 yıl önce kanun teklifi verdiğini ancak bunun kabul edilmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Kanun teklifimizi dikkate bile almadılar. Sayın Davutoğlu buraya gelmeden önce 23 Nisan 2015'te kanun teklifi vermiş, 'Sivas'ta ikinci üniversite kurulsun' diye. Şimdi sormak istiyorum, hangi ahlaki gerekçeyle 23 Nisan'da bu kanun teklifini verdin. Bir yıl önce verilmiş kabul etmiyorsun, Sivas'a gelmeden önce imzalıyorsun, gelip burada ikinci üniversite sözü veriyorsun. İnanılır mı? Biz de inanmıyoruz zaten. Bunun adı halkı kandırmaktır. Biz ne söylersek ne yaparsak ne vaat edersek bütün vaatlerimizin arkasındayız. Hepsini kuruşu kuruşuna hesapladık. Sadece ben değil, bir kadro oturdu aylarca çalıştı. Neyi nasıl yapabiliriz, neyi ne kadar vaat edebiliriz, hepsini ölçtük, biçtik ve programımızı, bildirgemizi açıkladık. Ben bu ülkenin temiz insanlarına sesleniyorum, bakın çiftçinin üretmesinden söz ettik, üreten Türkiye'den söz ettik. Bir ülke üretirse güçlü olur, işsizlik biter, ihracat artar, yurt dışında sözü dinlenir. Ama Konya'dan küçük Hollanda bir yılda 120 milyar dolarlık tarım ürünü ihraç ediyor, devasa Türkiye'nin tarım ürünü ihracatı 12 milyar dolar. Saman ithal ettik, kurbanlık koyun bulamadık onu da ithal ettik. Sanki bu ülkede meralar yok, Sivas'ın meraları, yaylaları yok mu Allah aşkına. Sivas'ta hayvancılığı öldürdüler."

Yeni bir yol haritası belirlediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Kavgadan bıktık artık, kavgasız huzur içerisinde bir Türkiye istiyoruz. Yoksulluğun olmadığı bir Türkiye istiyoruz" dedi.

Samsun'da açlıktan ölen Kübra bebeği ve Konya'da camı kırık gecekondu da zatürreden ölen Ayaz bebeği unutmadıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Ama onlar hepsini unuttular. Çünkü o çocuklar bizim çocuklarımız, o çocuklara sahip çıkacak olan biziz" dedi.

CHP iktidarı döneminde sosyal yardımları iki katına çıkartma sözü veren Kılıçdaroğlu, hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmayacaklarını belirtti.

Ülkede istikrar kalmadığını öne süren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Üç yıldır ekonomi patinaj yapıyor, 3 yıldır büyüyemiyoruz, 3 yıldır işsizlik artıyor. İktidarda kim var? Beylerin haberi bile yok, emin olan haberleri bile yok. Devlet nasıl yönetilir onu da bilmiyorlar, o nedenle söyledim, halk için çalışıyoruz, sizin için çalışıyoruz. Hiçbir kaynak sorunumuz yoktur, bu ülke zengin bir ülkedir. Size sözüm söz, namus sözü. Hiçbir zaman ben sabahın 6'sında oğluma telefon edip, 'oğlum paraları sıfırladın mı ?' demeyeceğim. Benim bakanlarımın yatak odalarında boy boy kasalar olmayacak, evlerinde ayakkabı kutularında milyon dolarlar olmayacak. Ben halk için çalışacağım, sizin için çalışacağım."

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından partisinin milletvekili adaylarıyla katılımcıları selamladı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP'nin Sivas Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement