CHP Tekirdağ Milletvekili Köprülü: "Çerkezköy'ün Hak Ettiği Değeri Alabilmesi İçin Yola Çıkıyoruz" - Son Dakika
Yerel

CHP Tekirdağ Milletvekili Köprülü: "Çerkezköy'ün Hak Ettiği Değeri Alabilmesi İçin Yola Çıkıyoruz"

CHP Tekirdağ Milletvekili Köprülü: "Çerkezköy\'ün Hak Ettiği Değeri Alabilmesi İçin Yola Çıkıyoruz"

Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy İlçesi Cumhuriyet Halk Partisi Yönetimi, Seçim Bürosu’nun açılışı kapsamında partililerle bir araya geldi.

12.02.2014 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy İlçesi Cumhuriyet Halk Partisi Yönetimi, Seçim Bürosu'nun açılışı kapsamında partililerle bir araya geldi.

CHP yönetimi, Çerkezköylülere, açılışı yapılan Seçim Bürosu önündeki seçim otobüsünün üzerinden seslendi. Programda 31 Mart'ta 6 oklu CHP bayrağını Çerkezköy Beldiyesi'ne dikeceklerini belirterek konuşmasına başlayan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, "Çıktığımız bu yol, yalnız Çerkezköy ya da Trakya için değil, tüm Türkiye için çıktığımız bir yoldur. AK Parti'ye, demokrasi düşmanlarına, çiftçiyi hiçe sayanlara, bu ülkenin 6 aylık bebeğinin 80 yaşındaki dedesinin ninesinin vergilerini evlerindeki ayakkabı kutularına hapsedenlere hesap sormak için yola çıktık" dedi.

Seçim yoluna çıkarken herkesi 'hemşehri' olarak gördüklerini ifade eden Emre Köprülü, "Hemşehri olmak aynı yerde doğmak demek değil. Hemşehri olmak aynı kahvede birlikte çay içmektir. Aynı sokakta yürürken birbirine selam vermektir. Aynı cenazede saf tutup, aynı düğünde halay çekmektir. Dolayısıyla hepimiz hemşehriyiz" dedi.

1994'ten beri süre gelen hasreti sona erdireceklerini söyleyen Köprülü, "Çerkezköy'ün hak ettiği hizmeti alabilmesi için yola çıkıyoruz. Çünkü Çerkezköy'de bugün hala Hikmet Uğraş döneminde yapılan altyapı ile hizmet verilmeye çalışılıyor. Biz, marka değeri yüksek, güçlü bir belediye istiyoruz. Vergi yüzsüzleri listesinde olan bir Çerkezköy'de yaşamak istemiyoruz" diye konuştu.

"HEPSİ AKAY'IN ARKASINDA BİRLEŞTİ"

30 Mart yerel seçimlerinin sıradan bir seçim olmadığını belirten Köprülü, "Bu seçim, halktan toplanan vergileri Suriye'de kafa kesenlere yollayan AK Parti iktidarına ders olacaktır. Kimse unutmasın ki bu ülkede Atatürkçüler yalnız değildir" dedi. 15 Aralık'ta yapılan ön Seçimde mücadele eden tüm aday adaylarının bugün Vahap Akay'ın arkasında birleştiğini söyleyen Köprülü, seçimlerde Vahap Akay'a ve diğer tüm CHP'li adaylara başarılar diledi.

CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, açılış törenine gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldığını ifade ederek "Bu tablo, seçimlerin neticesinin belli olduğunun göstergesidir. Bu zamana kadar Çerkezköy'e en az 10 kez geldim. Fakat ilk kez bir yerel seçimde bu kadar inanmış bir kalabalığı bir arada gördüm. Bu tabloya bakarak, daha şimdiden Vahap kardeşimin Çerkezköy Belediye Başkanlığı'nın hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Çerkezköylülere, Saray halkının selam ve sevgilerini getirdiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ise "Önümüzdeki 30 Mart yerel seçimleri sonraki genel seçimlerin ayak sesleridir. Biz el ele, gönül gönüle vererek iktidar mücadelesi içine girdik. Demokrasi mücadelesi veriyoruz. Nihayetinde zafer Cumhuriyet Halk Partisi'nin olacaktır" dedi.

Programda Vahap Akay'ın Çerkezköy için büyük bir şans olduğunun altını çizen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Vahap Akay'a başarılar dileyerek, "Yolunuz yolumuz açı olsun" dedi.

"HALKÇI BELDİYECİLİK ANLAYIŞINI EGEMEN KILACAĞIZ"

"Bugün umutların arttığı yeni bir gün" diyen CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay ise "2 Eylül'den beri mevcut birlikteliği koruyan tüm aday adaylarına teşekkür ediyorum. Bu birliktelik, 25 yıllık sevinç özleminin birlikteliğidir. Çerkezköy'de insanların hasret kaldığı halkçı belediyecilik anlayışını egemen kılacağız. Herkesten bu anlayışa destek olmasını ve omuz vermesini istiyorum. Önümüzde yeni bir dönem var" diye konuştu.

Çerkezköy'ün yaşadığı 10 yıllık eksikliği gidermek için yola çıktıklarını söyleyen Akay, "Bu topraklarda yaşamaya çalışan herkes benim hemşehrimdir. Bundan rahatsız olanlar, bunu samimiyetsizlik olarak değerlendirenler dönüp aynaya baksınlar" ifadelerini kullandı.

Çerkezköylülerin, belediyecilikle ilgili örnekleri, Kapaklı'dan, Saray'dan, Çorlu'dan vermek zorunda kaldığını ifade eden Vahap Akay, "30 Mart'tan sonra yeni bir dönem başlayacak. Çerkezköy'ün büyüyen gelişen coğrafyasını Kızılpınar ve Veliköy ile birlikte yeni bir bütün olarak geri döndüreceğiz. Yeni dönemde, Çerkezköy'de farklı bir anlayışla yola çıkacağız. Çerkezköy'ü yeşil alanlara kavuşturacağız. Kültür anlamında bir Çerkezköylü olarak ivme yakalamak istiyoruz. Çerkezköy'ü hak ettiği konuma getirmek istiyoruz" dedi ve tüm Çerkezköylülerden destek istedi.

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Seçim Bürosu'nun Açılış Töreni'ne CHP'li Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP'li kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, CHP'li Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları ve çok sayıda partili katıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Tekirdağ Milletvekili Köprülü: 'Çerkezköy'ün Hak Ettiği Değeri Alabilmesi İçin Yola Çıkıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement