Çiftçi: "Artık Büyük Düşünmeliyiz" - Son Dakika
Yerel

Çiftçi: "Artık Büyük Düşünmeliyiz"

Çiftçi: "Artık Büyük Düşünmeliyiz"

Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, büyükşehir statüsü kazanan Şanlıurfa ve ilçelerinin ortak akıl yoluyla hareket edilmesiyle büyümeye, gelişmeye hazır olduğunu belirtti.

31.12.2013 12:09

Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, büyükşehir statüsü kazanan Şanlıurfa ve ilçelerinin ortak akıl yoluyla hareket edilmesiyle büyümeye, gelişmeye hazır olduğunu belirtti.

Şanlıurfa'nın konumu itibariyle değerli bir yer olduğunu söyleyen Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, "Önemli topraklar, su, tarih ve genç nüfus gibi kaynakları vardır. Gelecekte ilimizin siyasi ve sosyal gelişim bakımından nerede duracağı merak ediliyor. Bu merakı yenebilecek hareket yukarıda saydığımız kaynakları değerlendirmeyle anlam kazanacaktır" dedi.

Çiftçi, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Toplumumuz öncelikle tarihten gelen sağduyusuna sahip çıkmalıdır. Bu sağduyuyu kardeşliğe, birliğe ve berekete dönüştürmenin hesaplarını yapmalıdır. 13 ilçesiyle kendisine tanınan büyükşehir statüsünün kıymetini anlayacak ve bunu avantaja dönüştürecek güçtedir. 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak seçim ilimiz için milat olacaktır. Belki de Şanlıurfa ilk kez Akçakale, Harran, Ceylanpınar, Viranşehir, Siverek, Hilvan, Bozova, Halfeti, Birecik, Suruç, Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ile hareket edip, bu ilçelerin, eğilimlerini ve sinerjisini ilk kez hissedecektir. Dünya değişiyor. Coğrafyalar farklı anlamlar kazanıyor. Büyüme parametreleri farklılaşıyor. Bu da artik yarışmanın kentler arasında gerçekleştiğini gösteriyor. Bu konumu avantaja ve dezavantaja dönüştürmek tüm hemşerilerimizin elindedir. Dolaysıyla hepimiz gelişmeleri daha iyi okumamız gerekiyor. Sorumluluğumuzu bilerek hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Büyükşehir statüsü ilimize ve ilçemize sorumluluklar ve avantajlar getirmektedir. Öncelikle birlikte hareket etme ve eğilim belirleme sorumluluğunu vermektedir. Bunun yanında kentleşmede, imarda ve altyapıda bütünlük getirecektir. Bizler; İl olarak bu güne kadar elde ettiğimiz tecrübeyi, birikimi, donanımı, vizyonumuzu tüm ilçeler için kullanacağız. Bu birliktelik, kenti ortak akılla hareket etmesini gerektirir. İşte her şeyin püf noktası buradadır. Yani birlikte hareket etme, birliktelik ve ortak akıl. Kent olarak geleneğimizde birliktelik ruhuna birçok örnek vardır."

Karaköprü Belediye Başkan Av. Nihat Çiftçi artık büyük düşünmenin gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"AK Parti iktidarında ilimiz genç nüfusunu açılan okullarla nitelikli hale getirebilir. Sulama projeleriyle tarımını bereketli hale getirebilir. Tarihi ve kültür varlıklarını fark etmesiyle turizm merkezi olabilir. Büyüyen tarıma dayalı sanayi ile de sanayi kenti olma yoluna girmiştir. Artık büyük düşünme zamanıdır. Resmin tamamını görmeliyiz. Kişisel fikirlerle uğraşmamalıyız. Toptan kalite ve gelişme sistemini getirmeliyiz. Bunu başardığımızda 13 ilçe birlikteliğinin ne anlama geldiğini, bölgede nasıl bir yıldız olarak parlayacağımızı göreceğiz. Karaköprü ilçesi yeni kentleşme başarısıyla birlikte Şanlıurfa'yı büyütme projesinde yerini almaya hazırlanmaktadır. 13 ilçemizle birlikte hareket etmeye, onların avantajlarını görme ve onlara omuz vermeye hazırdır. Ceylanpınarlı kadar Ceylanpınarlı, Halfetili kadar Halfetili olmaya hazırdır. İlçemiz bu düşünce derinliğine ve tecrübe birikimine sahiptir. Ortak aklı ortaya çıkarmada Büyükşehir'in yanında olmaya ve ona koşulsuz destek vermeye hazırdır. Yapmış olduğum bu değerlendirme şunu ortaya çıkarmıştır: Artik kentlerin yarışmasını istiyorsak siyaseten de birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Şanlıurfa'mız tüm ilçelerle iktidarın yanında hareket etme ve yerelde kendilerini 30 Mart 2014 seçimlerinde AK Belediyeciliğe teslim edip, emaneti verdiklerinde hiç bir güç ve kuvvet Şanlıurfa'nın önünde duramaz. Bölgede eldeki kaynaklarıyla tarımını yayarak, verimini yükseltir. Kentleşme önünde duran imar bütünlüğünü sağlar. Sanayisi ile Urfalı gençlere istihdam kapılarını açacaktır. Tarihin ve doğanın kendisine sunmuş olduğu tarihi ve turistik yerlerini tüm ülkelere açarak bir dünya kenti olacaktır. Karaköprü ilçesi bir eğitim ve sosyal kenti, Haliliye ilçesini kentsel donuşum merkezi, Eyyübiye ilçesini bir turizm cenneti, Harran ilçesini bir tarih ve tarım ambarı, Akçakale'yi bir ticaret sınır merkezi, Suruç'u bir sanayi kenti, Birecik'i bir kıyı kenti, Halfeti'yi bir saklı cennet kenti, Bozova'yı bir meyve kenti, Hilvan'ı bir düşünce merkezi, Siverek'i bir Karacadağ kayak ve pirinç merkezi, Viranşehir'i bir özgürlükler kenti, Ceylanpınar'ı bir çiftlik merkezi yapmaya hiç bir engel yoktur. Tüm ilçeler, birlikte büyük düşünen, gelişen ve güçlenen bir Şanlıurfa'yı oluşturacaktır." - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiftçi: 'Artık Büyük Düşünmeliyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement