Çiftlik Muhasebe Veri Ağı Projesi Erzincan'da Başladı - Son Dakika
Yerel

Çiftlik Muhasebe Veri Ağı Projesi Erzincan'da Başladı

Çiftlik Muhasebe Veri Ağı Projesi Erzincan\'da Başladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Çiftlik Muhasebe Veri Ağı projesi Erzincan’dan da uygulanmaya başladı.

26.02.2015 10:54

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Çiftlik Muhasebe Veri Ağı projesi Erzincan'dan da uygulanmaya başladı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan ÇMVA tanıtım toplantısına İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, sisteme dahil edilen 27 yetiştirici ve üretici ile teknik personel katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Çiftlik Muhasebe Veri Ağı sisteminin, tarım işletmelerinin yıllık üretim faaliyetleri ile finansla faaliyetlerine ilişkin verilerin toplandığı, depolandığı ve sadece istatistiki amaçla kullanılacağı bir sistem olduğunu, kesinlikle bir vergi toplama sistemi olmadığını söyledi. İl Müdürü Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü ; "Çiftlik Muhasebe Veri Sistemi ağı sistemi Avrupa Birliği müktesebatında olması gereken ve tarım işletmelerinin yıllık gelir gider kayıtlarının tutulması gereken bir sistem oluşundan dolayı, ülkemizde 2007 yılında; Adana, Bursa, Erzurum, Giresun, İzmir, Konya, Nevşehir, Şanlıurfa ve Tekirdağ illerinde uygulanmaya başlanmış ve 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren de ilimizde 27 çiftçimiz ile yürütülmesi planlanmıştır. Bu sistem ile 2015 yılı içerisinde çiftlik başına 425 TL destekleme ödemesi yapılacaktır. Çiftlik Muhasebe Veri Ağı ile sizlerden gelecek olan sağlıklı tarımsal girdiler (mazot, gübre, işçilik vs.) ile sağlıklı gelirlerin (ürün satışı, canlı hayvan satışı vs) alınması ile ilimizde en karlı tarım işletmesinin bulunması hedeflenmektedir. Sizlerden alınacak bu veriler ile ilimiz tarımına ve tarımsal desteklemelere yön verilecektir. Sizlerin bu sisteme yardımcı olacağınıza ve gerçek bilgileri vereceğinize ve müdürlüğümüz veri toplama elemanlarına gerekli yardımı yapacağınıza inanıyorum." İl Müdürü Sırrı Yılmaz'ın konuşmasının ardından Çiftlik Muhasebe Veri Ağı sistemine dahil edilen 27 çiftçiye sertifikaları verildi. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çiftlik Muhasebe Veri Ağı Projesi Erzincan'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement