Çocuklar Bayramlarını Festivalle Kutladı - Son Dakika
Güncel

Çocuklar Bayramlarını Festivalle Kutladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen Çocuk Festivali’nde çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gönüllerince kutladı.

23.04.2015 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen Çocuk Festivali'nde çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı gönüllerince kutladı. Bayram nedeniyle İstanbul'un farklı noktalarında ayrı ayrı organizasyonlar yaptıklarını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Kutlamalar protokol havasının önüne geçsin istiyoruz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı 'Çocuk Festivali' ile kutladı. Avrupa'nın en büyük yaşam, spor ve eğlence merkezi olan Maltepe sahili etkinlik alanında gerçekleşen festivale İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, İstanbul İlçe Emniyet Müdürü Muammer Yıldız, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, aileler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Çocukların gönüllerince eğlenme imkanı bulduğu festival renkli görüntülere sahne oldu. TRT Çocuk Korusu'nun yer aldığı etkinlikte, minikler seslendirdiği şarkı ve türkülerle herkesi eğlendirdi.

İstanbul genelinde minik öğrencilerin hazırladığı halk oyunları sunumlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelli Mehteran Takımı'nın sunumu ise herkes tarafından büyük bir beğeni ile izlendi. Sunum sonrası alkışlar uzun süre devam etti.

VALİ ŞAHİN'İ GÖREN ÇOCUKLAR: "TATİL YAP"

Resim, kompozisyon, ve şiir kategorisinde dereceye giren öğrenciler hediyelerini Vali Şahin'den aldı. Şahin sahneye çıkınca öğrenciler hep bir ağızdan "Tatil yap" diye istekte bulundu. Bunun üzerine Şahin, "Sizleri çok seviyoruz. Sizlere buradan başarılar diliyorum. İnşallah gerektiğinde tatil yapacaksınız ama biz sizin eğitiminize ve geleceğe iyi hazırlanmanıza önem veriyoruz. Onun için sizler için en faydalı olanı yapmaya çalışıyoruz. Sadece ondan emin olun yeter size teşekkür ediyorum" dedi.

Havanın yağışlı olmasından dolayı etkinliğin istedikleri gibi gerçekleşmediğini belirten Şahin, "Gördüğünüz gibi çocukların eğlenceleri devam ediyor. Çocuklar burada serbestçe oluşturulan oyun bölümünde oyun oynayacaklar. Ben huzurunuzda tekrar bütün çocuklarımızın 23 Nisan çocuk bayramını kutluyorum" diye konuştu.

"KUTLAMALAR PROTOKOL HAVASININ ÖNÜNE GEÇSİN İSTİYORUZ"

Bu günün bir çok anlamda önemli olduğunu ve her şeyiyle farklı olduğunu ifade eden Başkan Kadir Topbaş ise, "Bir kere önce Çanakkale şehitlerimizi anmamızın 100'üncü yılı Çanakkale'yi buradan beraberce yad ediyoruz. Aynı zamanda Regaip Kandili'ni, bütün İslam aleminin kandilini kutluyorum. Tabii ki 95'inci yıl dönümü sebebiyle de Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı İstanbul'da sadece bir yerde değil ayrı ayrı organizasyonlar yaptık. Yani daha çok yaygın bir şekilde çocuklarımızın yaptığımız park alanlarında, spor salonlarında beraberce coşkuyla eğlenmeyi arzu ettik. Yani bir protokol havasının önüne geçsin istiyoruz. Cumhuriyet Bayramımızdaki kutlamalar gibi çocuklarımızın yurtdışında ülkemizde, İstanbul'da bir heyecan içerisinde kutlamalarını arzu ediyoruz. Bugün Maltepe sahilinde yaptığımız ve aynı şekilde Avcılar sahilinde aynı şekilde bölüm bölüm gün boyu etkinliklerimiz devam edecek" diye konuştu.

Maltepe Sahili etkinlik alanının ev sahipliği yaptığı etkinlik 23 ve 24 Nisan tarihleri arasında ziyaretçileri için açık bulunacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çocuklar Bayramlarını Festivalle Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement