Çorlu Trakya'da Soydaşlar Sandığa Gitti - Son Dakika
Güncel

Çorlu Trakya'da Soydaşlar Sandığa Gitti

Çorlu Trakya\'da Soydaşlar Sandığa Gitti

Bulgaristan'da bugün başlayan erken seçim için Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daki Bulgaristan vatandaşı Türkler oy kullanmak için sandık başına gitti.

05.10.2014 12:43  Güncelleme: 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan'da bugün başlayan erken seçim için Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daki Bulgaristan vatandaşı Türkler oy kullanmak için sandık başına gitti. Bulgaristan'da yaşanan erken seçim heyecanı Türkiye'nin farklı illerinde kurulan sandıklarda sabah erken saatlerinden itibaren başladı. Bulgaristan'ın sınır komşusu Edirne'de 75'inci Yıl İlkokulu'nda kurulan bir adet seçim sandığında kentte yaşayan Bulgaristan vatandaşı Türkler saat 07.00'den itibaren oy kullanmaya başladı. Toplam bin seçmenin oy kullanacağı kentte seçmenler akşam saat 19.00'a kadar sürecek.

"AMACIMIZ 46 MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAK"

Kırklareli ve ilçelerinde ise seçimler için 6 sandık kuruldu. Kırklareli'nde Bademlik Mahallesi Türkiye Odalar Borsalar Birliği Lisesi'nde başlayan oy kullanma işlemine ilginin az olduğu görüldü. Toplam 5 bin seçmenin bulunduğu şehirde oy kullanmak için sandık başına gelen Kırklareli Balkan Türkleri Göçmenler Dernek Başkanı Hasan Büyükateş 'Bu seçimlere katılmamız mecburi. Bulgaristan'da 36 milletvekilimiz bulunuyordu. Amacımız bu seçimlerde 46 milletvekili çıkarmak. Milletvekili sayımızı 46'ya çıkardığımızda Bulgaristan'da haklarımız daha iyi koruyabiliriz. Oy kullanmak için Kırklareli merkez de 1 sandık, Lüleburgaz da 3 sandık, Vize'de 1 sandık ve Babaeski ilçesinde de 1 sandık olmak üzere toplam il genelinde 6 sandık kuruldu burada oy kullanacak vatandaşları sandığa oy kullanmaya bekliyoruzö dedi.

TEKİRDAĞ'DA SEÇİMLERE YOĞUN İLGİ

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde yaşayan Bulgaristan vatandaşı Türkler oy kullanmak için sabahın erken saatlerinde sandıklara akın etti. Toplam 8 bin kişinin oy kullanmasının beklendiği Çorlu merkezde üç okulda 7 sandık kuruldu. Vatandaşlar oy vermek için erken saatlerde sandıklara akın etti. Burada vatandaşlar Bulgaristan kimlikleri ile oylarını kullanabildiler. Bin kişinin oy kullanılması beklenen Ergene ilçesinde ise 5 sandık kuruldu. Hak ve Özgürlükler Trakya Temsilcisi Güner Çetin, seçimlerde her hangi bir sıkıntının yaşanmadığını belirterek, şunları söyledi: 'Bu seçimlere vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Sandıkların sabah erken saatlerde kurulmasına rağmen oy kullanmaya gelenler vardı. Çorlu merkezde 7 sandık, Ergene ilçemizde 5 sandık kuruldu Sandıklarda oy kullanma işlemi devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çorlu Trakya'da Soydaşlar Sandığa Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement