Çorum - Bakan Eroğlu: Orta Anadolu'ya 3 Bin 306 Yeni Tesis Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Çorum - Bakan Eroğlu: Orta Anadolu'ya 3 Bin 306 Yeni Tesis Yapılacak

Çorum - Bakan Eroğlu: Orta Anadolu\'ya 3 Bin 306 Yeni Tesis Yapılacak

Bakan Eroğlu: Orta Anadolu'ya 3 bin 306 yeni tesis yapılacak Yusuf ÇINAR/ÇORUM,(DHA)- ÇORUM'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Orta Anadolu Gelişim Projesi ile Orta Anadolu'daki şehirlere 3 bin 306 adet tesis yapılacak" dedi.

08.10.2015 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Eroğlu: Orta Anadolu'ya 3 bin 306 yeni tesis yapılacak

Yusuf ÇINAR/ÇORUM,(DHA)- ÇORUM'a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Orta Anadolu Gelişim Projesi ile Orta Anadolu'daki şehirlere 3 bin 306 adet tesis yapılacak" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplu açılış ve temel atma törenlerine katılmak için bugün karayolu ile Ankara'dan Çorum'a geldi. Önce Vali Ahmet Kara'yı makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada düzenlediği basın toplantısı düzenleyerek, bakanlığının Çorum'daki yatırımları hakkında bilgi verdi. "Çorum'a her gelişimizde yatırım heybemiz dolu geliyoruz" diyen Bakan Eroğlu, bugünde 365 milyon TL'lik 31 tesisin açılış ve temel atmasını gerekleştireceklerini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 'GEP' adı verilen Orta Anadolu Gelişim Projesi'ni de ilk kez Çorum'da açıkladığını ifade etti. Bu projeyle ilgili detayların önümüzdeki günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanacağını belirten Bakan Eroğlu, Orta Anadolu Gelişim Projesi ile Orta Anadolu'daki şehirlere 3 bin 306 adet tesis yapılacağını, 35 milyar TL'lik tesislerin 2019 yılına kadar tamamlanacağını dile getirerek, "Hedefimiz bu projelere çok hızlı başlamak ve çok hızlı bitirmektir. Bugünkü temel atma ve açılış törenleriyle bunun startını veriyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı zamanla yarışıyor" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu basın toplantısının ardından toplu temel atma ve açılış törenine katılmak üzere Valilik binasından ayrılırken, valilik bahçesine de hatıra fidanı dikti. Bakan Eroğlu'nun daha sonra Mimar Sinan Mahallesi Semt Pazarı içinde Tımarlı Sulaması 2'nci Kısım İnşaatı, Sungurlu Ortakışla Göleti, Osmancık İncesu Göleti, İskilip Derekargın Göleti ile 4 adet taşkın koruma tesisinin temelinin atılacağı ve yapımı tamamlanan tesislerin açılışını yapacağı törene geçti.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çorum - Bakan Eroğlu: Orta Anadolu'ya 3 Bin 306 Yeni Tesis Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement