ÇÖZÜMDER'e Altun Ziyaret - Son Dakika
Güncel

ÇÖZÜMDER'e Altun Ziyaret

ÇÖZÜMDER\'e Altun Ziyaret

Bitlis Vali Vekilliği görevlerinden ayrılarak Ak Parti Ardahan Milletvekili Aday Adayı olan Salih Altun, Çözüm Süreci Sivil İnisiyatif Derneğini (Çözüm-Der) ziyaret etti

06.03.2015 17:33  Güncelleme: 18:10

Bitlis Vali Yardımcılığı ve Vali Vekilliği görevlerinden ayrılarak memleketi Ardahan'da Ak Parti 25. Dönem Milletvekili Aday Adayı olan Salih Altun, son zamanlardaki çalışmalarıyla bölgenin ön önemli STK'ları arasında yer alan Çözüm-Der'in daveti üzerine Diyarbakır'a geldi.

Çözüm-Der Genel Başkanı Avukat Ercan Ezgin ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Ak Parti Ardahan Milletvekili Aday Adayı olan Salih Altun, yapılan davetten ötürü Çözüm-Der'e ve Genel Başkan Ercan Ezgin'e teşekkür etti.

Altun: "Diyarbakır'a İlk Gelişim Değil"

Diyarbakır'a ilk gelişi olmadığını anlatan Altun, bu gelişinde ülkenin en önemli meselesi üzerine çalışmalarda bulunan ÇÖZÜM-DER'in davetinin kendisini son derce memnun ettiğini kaydetti. Altun, "Ardahan'daki seçim çalışmalarından sonra Ankara'ya geçmiştik. Ama orada da bugün ÇÖZÜMDER'in daveti üzerine buraya geldim. Çözüm süreci hakikaten Türkiye'nin hem iktisadi, hem sosyal hem de siyasi anlamda ilerlemesi, bölgesinde lider ülke olma hedefini gerçekleştirmesi açısından son derece önemlidir" dedi.

Altun: "Bu Sürece Ülkesini Seven Herkesin Destek Vermesi Gerekiyor"

ÇÖZÜMDER'in sürece sahip çıkışını çok önemsediğini ve bu çabalarından ötürü kutladığını dile getiren Ak Parti Ardahan Milletvekili Aday Adayı olan Salih Altun, "Çözüm sürecine ülkesini seven herkesin destek olması gerekmektedir. Tabi ki bu süreç sadece siyasi partilerin veya resmi kuruluşların değil, en çok ta sivil inisiyatifin sahip çıkması gereken bir süreçtir. Bu anlamda ben ÇÖZÜMDER'i kutluyorum. Son derece cesur ve yerinde bir girişim ile kurulmuş olan bu sivil toplum örgütü, kısa sürede yaptığı çalışmalarda da çözüm sürecine çok önemli katkılar yaptı ve güzel noktalara temas ederek taraflarında dikkatini çekti. Bundan sonrada bu süreç ÇÖZÜMDER ve başka sivil toplum kuruluşları ile birlikte güçlenerek devam eder" dedi.

Altun: "Bu çağrıya Herkesin Sahip Çıkması Gerekiyor"

Silahların susması çağrısının medyada yeterince yer bulmadığını kaydeden Altun, ülke adına olumlu yönde yapılan çağrıların her nedense bazı kişileri rahatsız ettiğinin bir kez daha görüldüğünü belirterek, "Fakat bu rahatsız olanlar azınlıktadır, esas çoğunluk Türkiye'de yaşayan bütün halklar, bu çağrıdan mutlu olmuştur. Bu çağrıya herkesin sahip çıkması gerekir." diye konuştu.

Altun: "Her Zaman Türkiye Recep Tayyip Erdoğan Gibi Bir Lider Çıkaramayabilir"

Çözüm sürecinin nihayete ermesiyle beraber Türkiye'yi çok güzel günlerin beklediğini anlatan Ak Parti Ardahan Milletvekili Adayı olan Salih Altun, Türkiye'nin Ak Parti iktidarıyla 12 yılda yakaladığı istikrarın sürmesi gerektiğini dile getirerek şunları söyledi:

"Tabii ki en başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın karakteri, kişiliği ve liderliğiyle sağlandı. Halkın kendisine ve AK Parti'ye gösterdiği teveccühle sağlandı. Her zaman Türkiye bu kadar şanslı olmadı. Koalisyonlarla vekil transferleriyle, yıkılan bozulan hükümetlerle Türkiye çok ciddi iktidarsızlıklar yaşadı. Bu 12 yıllık iktidarın bundan sonra da devam etmesi gerekiyor. Ancak bunun parlamenter sistemle sağlıklı bir şekilde yürümesi zor gözüküyor. Çünkü her zaman Türkiye Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider çıkaramayabilir. İstikrarı sağlayacak bu şekilde toplayıcı, düzenleyici bir siyasi yapı oluşmayabilir. O nedenle çaresi Başkanlık Sistemidir. Başkanlık sistemi yasama, yürütme ile yargının sert biçimde birbirinden ayrıldığı ve yürütmede iktidarın net olarak sağlandığı bir sistemdir ve Türkiye'nin hayrınadır. O nedenle bu seçimler büyük önem taşımaktadır. İnşallah halkımız Ak Parti'ye bundan önce verdiği desteği bu seçimde de verecektir ve Ak Parti mecliste Anayasayı değiştirebilecek çoğunlukta milletvekili sayısına sahip olacaktır. Milletten aldığı emaneti millete verdiği sözü tutmak için kullanacak ve derhal yeni anayasayı halkın önüne getirerek Türkiye'nin bu darbe anayasasından yamalı bohça haline dönmüş 82 anayasasından kurtulmasını sağlayarak, geleceğe daha emin adımlarla yürüyecek yeni bir anayasal sistem oluşturacaktır"

Altun: "Ercan Bey Güzel Çalışmalarını İnşallah Artık Mecliste Yapar"

ÇÖZÜMDER Genel Başkanı avukat Ercan Ezgin'in Ak Parti Milletvekilliği aday adaylığı hakkında da hayırlı olmasını dileyen Salih, "Gerçekten genç ve dinamik bir arkadaşımız ve mecliste Ezgin gibilere büyük ihtiyaç vardır. Ben kendisini eskiden beri tanırım. Yıllardır siyasetin içindedir. Aday adayı olma noktasında dostların ısrarcı olduğunu yakinen bilirim. İnşallah Diyarbakır halkı da onu bağrına basacaktır ve kendisi inşallah Mecliste Diyarbakır Milletvekili olarak 25 dönemde bu güzel çalışmalarına orada devam edecektir inşallah" şeklinde konuştu.

Ezgin: "Ardahan'da İsmi Gibi Salih Bir Evlat Olarak Ortaya Çıkmıştır"

Ak Parti Ardahan Milletvekili Aday Adayı olan Salih Altun'un çözüm sürecine büyük katkı ve emek veren bir isim olduğunu ifade eden ÇÖZÜMDER Genel Başkanı Avukat Ercan Ezgin ise, Altun'un özellikle paralel yapıyla mücadelede çok büyük emek ve destek katkılarının olduğunu söyledi.

Ezgin, "Paralel yapıyla mücadelesini yakinen bilen birisiyim. Gençlerle ilgili çok güzel projeleri vardır. Özellikle Türkiye Gençlik Konfederasyonundaki çabaları ve çalışmaları takdire şayandır. Kendisini daha öncede Diyarbakır'a davet ettik. Bizim davetimize icabet etmesinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendisi Ardahan'da Milletvekili Aday Adayıdır. Ardahan'da ismi gibi Salih bir evlat olarak ortaya çıkmıştır. Güzel işler yapacağını, Türkiye'de gündem oluşturacak, özellikle çözüm süreci, Başkanlık sisteme, paralel yapıyla mücadelede etkin bir rol alacağına inanıyoruz. Kendisine şimdiden başarılar diliyoruz" dedi.

Ezgin: "Çözüm Süreci, Ekmek Gibi, Su Gibi, Kan Gibi Acil İhtiyaçtır"

"Çözüm süreci çok hassas ve kritik bir süreçtir" diyen ÇÖZÜMDER Genel Başkanı ve Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı avukat Ercan Ezgin, bu süreci sadece Ak Parti ve HDP'nin götürmesinin, bünyesinde büyük zorluklar ve büyük riskler taşıdığını dile getirerek, "Bu hepimizin sorunudur o yüzden kefenini giyip yola çıkan bir Ak Parti'nin yanında diğer bütün partilerin, STK'ların ve bütün insanların bu sürece el vermesi, destek ve gönül vermesi gerekiyor. Elini taşın altına koyması lazım, gerekirse bedenini de taşın altına koyması lazım geliyor. Çözüm süreci bizim için ekmek gibi, su gibi, damarlarımızdaki kan gibi acil bir ihtiyaçtır. Bizim çözüm sürecini göz bebeğimiz gibi korumamız kollamamız lazım. Bölgedeki bütün STK'ların buna desteği acildir" diye konuştu.

Ezgin: "Provokasyonlara Karşı Tedbir Alınmalı"

Ezgin, çözüm sürecini provokeye karşın özellikle hükümetin bir takım tedbirleri alması gerektiğini ifade ederek, "Özellikle son dönemde paralel yapı ve diğer çözümü istemeyen grupların meydana gelen somut güzel tabloda oluşturulacak provokasyonlara karşı dikkatli olmak lazım. Gerekli önlem ve tedbirlerinde hükümet tarafından öngörülerek alınmasında büyük bir fayda ve önem vardır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel ÇÖZÜMDER'e Altun Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement