Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karadeniz'de Sondaj Müjdesi - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karadeniz'de Sondaj Müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Petrolleri 60. Yıl Resepsiyonu'nda "Ocak ayı içerisinde inşallah Batı Karadeniz'de yeni bir sondaja başlayacağız." dedi.

10.12.2014 22:44  Güncelleme: 23:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Petrol ve Doğalgaz Stratejileri Sempozyumu Galası ve Türkiye Petrolleri 60. Yıl Resepsiyonu'na katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmasında, "Ocak ayı içerisinde inşallah Batı Karadeniz'de yeni bir sondaja başlayacağız. Bu noktada yerli bir petrol sondaj platformunun yapılması ihtiyacı da ortaya çıkabilir. Bu platformu da hamdolsun tersanelerimizde yapabilecek güce sahibiz. Bunun da müjdesini vermek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resepsiyonda yaptığı konuşmadan öne çıkan satırbaşları:

"Türkiye Petrolleri'nin 60 yıllık tecrübesinden bilhassa yerli firmalarımızın istifade ettiğini görüyoruz. Her alanda olduğu gibi petrol arama konusunda da özel sektörün birikim ve dinamizmini ülkemize kazandırmanın mutluluğu içindeyiz. Türkiye artık sadece kendi topraklarında değil, Azerbacan'dan Irak'a, Kıbrıs'tan Libya'ya faaliyette bulunuyor. Özellikle Kıbrıs'ın güneyindeki gelişmeler bilinmelidir ki hiçbir zaman dışında kalacağımız gelişmeler değildir. Rum Kesimi kendilerine yönelik uyarılarımızı dikkate almadığı sürece biz de oradaki çalışmalarımıza devam edeceğiz."

"HAMDOLSUN KENDİ GEMİMİZLE YAPIYORUZ"

"Hamdolsun petrol aramalarını kendi gemilerimizle yapıyoruz. Kısa süre sonra sondaj çalışmalarımızı da kendimiz yapacağız. Biz başından beri uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde bu işin çözülmesi gerektiğini söylüyoruz. Ülkemiz enerji diplomasisinin Irak'ta sergilediği başarıyı Kıbrıs'ta da sergileyeceğine inanıyorum. Barbaros sismik arama gemimiz yurtdışından alınmıştı. Şimdi MTA tarafından yerli gemimiz Tuzla'da imal ettiriliyor.

"BATI KARADENİZ'DE SONDAJA BAŞLAYACAĞIZ"

Ocak ayın içerisinde inşallah Batı Karadeniz'de yeni bir sondaja başlayacağız. Bunun için gerekli platformu da hamdolsun kendi tersanelerimizde yapacak durumdayız. Nereden nereye, 12 sene önce bunları konuşabilir miydik? Türkiye bölgesinde bir enerji üssü olma yolunda hızla ilerliyor.

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM DAHA ÇOK ÜRETECEĞİZ''

Geçtiğimiz günlerde Sayın Putin ile yaptığımız görüşmelerde enerji işbirliği konularının önemli bir yer tuttuğunu belirtmek istiyorum. İlişkilerimizi karşılıklı kazan-kazan anlayışı çerçevesinde devam ettirmek kararlılığındayız. Anlaşmamız halinde Güney Akım bitiyor ki Sayın Putin "bunun adını Türk Akımı koyabiliriz" dedi. Mutabık kalmamız halinde bir de bu hattı kuracağız. Bir yandan gelişen ve büyüyen Türkiye'nin artan enerji ihtiyacını karşılamak, diğer yandan da Türkiye'yi bir enerji üssüne dönüştürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde inşallah daha çok çalışacak, daha çok üreteceğiz. Türkiye Petrolleri'nin 60. yılını bir kez daha kutluyor, hepinize saygılarımı sunuyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'dan Karadeniz\'de Sondaj Müjdesi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Karadeniz'de Sondaj Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • celalettin aslan: EY MİLLET UYANIK OLUN , DAHA FAZLA AKP YE İNANIP, DAHA FAZLA PERİŞAN OLMAYALIM. AKP 13 YILDIR, HIRSIZIN, ÜÇKAĞITÇININ, FAİZCİ BANKALARIN DOSTU OLDU. 14 8 Yanıtla
  • mutlu: İNADINA AKP, HEDEF 2071 7 13 Yanıtla
  • Yol,kalalisyon.su yok,oldu BÜyüklehir: biz suyu içmek için bulamadık petrolü ne yapacağız arabamız yok geçim derdindeyiz boş ver gitsin ne olacak 4 tlden 6 tl olacak 9 3 Yanıtla
  • Yol,kalalisyon.su yok,oldu Büyükşehir: banane ya hizmet yok araba yıkamak 15 tl,yağmur yağdı araba ağlıyor.r.t Erdoğan k denizde petrol Arıyor banane benim evimde su yok petrole ne yapayım 9 3 Yanıtla
  • Eskichpli: İŞTE ADAM GİBİ ADAM. ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN. 2 6 Yanıtla
  • taner: Son nefesinde bile ulke kendinin sanacak. 5 0 Yanıtla
  • karaali: bizim oralarda vardır herşeye sinek olma 1 3 Yanıtla
  • Cuvaldız: Adam Yüzde 55 Peşinde Adamm. . ! 3 1 Yanıtla
  • NUR: BİZİM ÇIKARMAMIZ BİRŞEY İFADE ETMEZ ÇIKAN PETROL VE MADENLERİN SADECE YUZDE UÇU TURKİYE PAYINA KALABİLİYOR BİLMEYEN ARAŞTIRSIN BİZ HEM PETROL HEM MADEN FAKİRİ OLARAK KALIYORUZ 4 0 Yanıtla
  • Barış 13: Sizin gibisi 100yıda bir gelir sonuna kadar seninleyiz 0 3 Yanıtla

Advertisement