Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençleri Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençleri Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlere tavsiyelerde bulunarak, "Sakın kula kul olmayın.

19.05.2015 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlere tavsiyelerde bulunarak, "Sakın kula kul olmayın. Sakın makam, mevki sahiplerinin önünde eğilmeyin, ister cumhurbaşkanı olsun, ister başbakan olsun, ister para babaları olsun, ister sermaye olsun" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlerle bir araya geldi.

19 Mayıs 1919'un millet için çok önemli, çok müstesna bir tarih olduğunu aktaran Erdoğan, bu tarihin, düşman işgaline karşı Anadolu'nun her köşesinde yükselen istiklal ruhunun, adeta gelecek hesabının yapıldığı bir istikbal ruhunun kıvılcım aldığı gün olduğunu vurguladı. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu tarih, bugün üzerinde barış, huzur ve güven içinde yaşadığımız Türkiye'nin inşasında, ilk tuğlanın konulduğu gündür. 19 Mayıs 1919 günü, milletimizin esarete karşı direnişini ortaya koyduğu, özünden aldığı güçle topyekun bir varoluş mücadelesi başlattığı gündür. Bugün daha sonra 'Ya istiklal ya ölüm' nidaları ile vücut bulan bu milletin varlık - yokluk mücadelesinin başladığı gündür. 19 Mayıs, Çanakkale'de başlayan, tüm zorluklara, yoksulluklara rağmen Birinci Dünya Savaşı boyunca sönmeyen, asla pes etmeyen bir milletin, yeniden diriliş mücadelesidir."

"19 Mayıs ruhu bu milletin en büyük sermayesidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs'ta, bir Karadeniz şehri Samsun'da istiklal meşalesinin yakıldığını ve bu ışığın Amasya, Erzurum, Sivas ve ardından Ankara ile tüm Anadolu'ya dalga dalga yayıldığını belirterek "Yaklaşık bir yıl sonra bu yeniden diriliş ruhu, ilk meyvesini verdi. 23 Nisan 1920'de Ankara'da, ülkemizin tüm vilayetlerinden gelen vekiller; dualarla, Yasinlerle, Salat-ı Tefriciyelerle, mevlid-i şeriflerle hatta Hatmi Buhari-i Şeriflerle... Bu kadar hassas davranılmış ve bunun ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi açılıyor. Açılış böyle yapılıyor. Ne günlerden ne günlere geliyoruz. 19 Mayıs 1919'da mücadele azimlerinden başka hiçbir şeyi olmayan bir millet, 29 Ekim 1923'te cumhuriyetin ilanıyla bu mücadelesinin başarısını tüm dünyaya ilan etti" ifadesini kullandı.

"Gençler, şunu asla unutmayın; 19 Mayıs ruhu, bizim, bu milletin en büyük varlığı, en büyük sermayesidir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, birlikte yürümenin, zorluklara hep birlikte karşı durmanın, azimle, inançla ve kararlılıkla mücadele etmenin anlamının bu ruhta gizli olduğuna vurgu yaptı.

"Yeni Türkiye'nin çelik çekirdeğini oluşturan ruh, işte budur" değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, tüm yokluk ve sıkıntılara rağmen milletin, nasıl 7'den 70'e bir özgürlük mücadelesi verdiğinin, bugün çok iyi anlaşılabildiğine dikkati çekti.

Erdoğan, "96 yıl sonra bugün, bir kez daha diyoruz ki bu millet, sadece rükuda eğilir, sadece secdede diz çöker. Başka hiçbir yerde eğilmez" diye konuştu.

"Sakın kula kul olmayın"

Gençlere tavsiyelerde bulunan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Sakın kula kul olmayın. Sakın makam, mevki sahiplerinin önünde eğilmeyin, ister cumhurbaşkanı olsun, ister başbakan olsun, ister para babaları olsun, ister sermaye olsun. Bilesiniz ki rezzak-ı alem olan, rızkın sahibi olan Allah'tır. Tabii ki biz rızkımızın peşinde koşacağız. Zaten koşmadan o kapılar açılmaz. Arayacağız ve bulacağız ama şunu bilelim ki eğilmek, dalkavukluğu getirir ve bu milletin gençlerine asla dalkavukluk yakışmaz, yaraşmaz.

Şunu da bilmenizi istiyorum, şu dört kavram özellikle çok önemli:  Oku, düşün, uygula, takip et. Devamlı okumalısınız ama sadece okumak yetmez. Okuduğunuzu düşünmelisiniz, tefekkür etmelisiniz. O da yetmez, onu hayata uygulamalısınız. Uygulamadan bir netice olur mu? Olmaz, sadece hafıza kayıtlarında kalır. O da yetmez, uyguladığınızın neticesi için onu takip etmelisiniz. Takip edeceksiniz ki başarıyı yakalayın. Netice olmadıktan sonra bir anlamı var mı? Yok. İşte bu dört kavram çok önemli. Ben sizleri bu noktada bir hassasiyetin içerisinde görüyorum."

Milletin, özgürlüğünü namusu bilerek, karşılaştığı her zorluk karşısında birbirine daha sıkı kenetlenerek, hiçbir fedakarlıktan kaçmayarak istiklalini kazanmayı başardığına dikkati çeken Erdoğan, "Bu bakımdan 19 Mayıs'a sahip çıkmak, 19 Mayıs'ın özüne, ilkelerine, ideallerine, hedeflerine sahip çıkmaktır. 23 Nisan'a, 30 Ağustos'a, 29 Ekim'e sahip çıkmak, o tarihlerdeki heyecanın, coşkunun, umudun anlamına sahip çıkmaktır. Tıpkı 1071'e, 1299'a, 1453'e, bu tarihlerin ifade ettiği anlamlara sadakatla bağlı olduğumuz gibi, bu tarihleri de samimiyetle benimsemek zorundayız" dedi.

"2053'ün köşe taşlarını sizler yerli yerine koyacaksınız"

Türkiye'nin 92 yıldır devam ettirdiği, son 12 yıldır da her türlü baskıya, provokasyona rağmen hızlandırdığı kalkınma, büyüme, güçlenme mücadelesini ancak bu şekilde sürdürebileceğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"19 Mayıs ruhuna sahip çıkmak, 2023 hedeflerine, 2053 ve 2071 vizyonuna sahip çıkmak demektir. Ben ve arkadaşlarım, bizim jenerasyon, 2053'ü göremeyeceğiz. Ama şu gençlik, 2053'ü Allah'ın izni ile 2053'ün Türkiyesini görecek. Ama 2053'ün köşe taşlarını sizler yerli yerine koyacaksınız. Onun için göreviniz öyle hafif değil, çok ağır. Şu anda onun hülyası içerisinde olmanız lazım. Bu köşe taşlarını yerli yerine koyduğunuz zaman şimdi bizler, şu andaki Türkiye ile nasıl övünüyorsak, inanıyorum ki sizler de o günün Türkiyesi ile öyle övüneceksiniz. Meşrebine, mezhebine, etnik kimliğine bakmadan, mazlumun yanında olmak, zalimin karşısında durmak için de 19 Mayıs ruhuna sahip çıkmalıyız. Yeni Türkiye'nin neferleri olan sizlerin, bu ruha sahip çıkacağına inanıyorum. İşte Fatih olmadan 2053 olmaz, değil mi? Alparslan olmadan 2071 olmaz. İşte onun için Alparslan'ı, onun için Fatih'i, onun için Osman Gazi'yi çok iyi bilmek, çok iyi anlamak lazım."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençleri Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement