Cumhurbaşkanı Erdoğan İskenderun'da - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Erdoğan İskenderun'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eski Türkiye koalisyonunu biliyorsunuz değil mi? Ana muhalefeti ile milliyetçi olduğu iddiasındaki partisiyle ve bölücü örgütün güdümündeki partisiyle, paralel örgütüyle bir olmuşlar eski Türkiye'yi diriltmenin peşine düşmüşler" dedi.

02.06.2015 21:07

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eski Türkiye koalisyonunu biliyorsunuz değil mi? Ana muhalefeti ile milliyetçi olduğu iddiasındaki partisiyle ve bölücü örgütün güdümündeki partisiyle, paralel örgütüyle bir olmuşlar eski Türkiye'yi diriltmenin peşine düşmüşler" dedi.

"Cumhurbaşkanı Halkla Buluşuyor" programları kapsamında, İskenderunlularla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıt Meydanı'nda halka hitap etti.

Geçtiğimiz Ramazan ayında iftar sofrasında İskenderunlularla buluştuğunu anımsatan Erdoğan, "Yine böyle muhteşemdiniz, coşkuluydunuz, gerçekten de güzeldiniz bugün de bir başkasınız. Aradan bir yıl geçmeden yine bir Ramazan öncesinde tekrar birlikteyiz" diye konuştu.

Hatay'ın Misak-ı Milli sınırları içerisinde ancak daha sonradan Türkiye'ye katılan tek toprak olduğunu belirten Erdoğan, "Bu konuda öncülük yapan Tayfun Sökmen'i rahmetle anıyorum" dedi.

Hatay'ın tüm sıkıntılara rağmen ensar bilinciyle Suriye'den gelen kardeşlerine sahip çıktığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siz ensarsınız onlar şu anda topraklarından maalesef varil bombaları üzerine yağdığı için kaçan hicret eden kardeşlerimiz, sizlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Anıt Meydanı'ndaki vatandaşların "İşte komutan iste muzaffer ordusu" şeklindeki sözlerine Erdoğan, "Yani anayasadaki baş komutanlıktan bahsediyorsunuz değil mi? Bir yanlışlık olmasın" karşılığını verdi.

2009 yılında Davos'ta "one minut" dediğini anımsatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  şunları söyledi:

"2010'da bölücü terör örgütü İskenderun'daki askeri birliğimize, aynı saatlerde İsrail Akdeniz'de Mavi Marmara gemimize saldırdı. İskenderun da şehit olan askerlerimiz ile Mavi Marmara'da şehit olan İskenderunlu Cengiz Akyüz kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

Hatay'ın birliğin, beraberliğin, kardeşliğin kıymetini çok iyi bilen, bu yolda bedel ödemiş bir şehir olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bugün Hatay bir kez daha Türkiye'ye örnek olacak bir seçime daha hazırlanıyor" dedi.

Anıt Meydanı'ndakilere, "Hatay pazar günü inşallah sandıkları patlatıyor mu? Hatay pazar günü tarihinin en büyük katılımı ile sandıklara sahip çıkıyor mu? Hatay yeni Türkiye diyor mu? Hatay yeni anayasa diyor mu? Hatay başkanlık sistemi diyor mu?" diye soran Erdoğan, kendisini dinleyenlerin olumlu karşılık vermesi üzerine, "Allah coşkunuzu sevgimizi beraberliğimizi daim kılsın" yanıtını verdi.

Eski Türkiye'nin diriltilmek istendiğini iddia eden Erdoğan, "Eski Türkiye koalisyonunu biliyorsunuz değil mi? Ana muhalefeti ile milliyetçi olduğu iddiasındaki partisiyle ve bölücü örgütün güdümündeki partisiyle, paralel örgütüyle bir olmuşlar eski Türkiye'yi diriltmenin peşine düşmüşler" diye konuştu.

İskenderunlulara, "Eski Türkiye ne biliyorsunuz değil mi?" diye seslenen  Erdoğan şöyle devam etti:

"Yokluğun, yoksulluğun Türkiyesini, yasakların Türkiyesi hatırlıyorsunuz değil mi? Anneler bilir, dedeler babalar bilir mazot kuyruklarında olduğunuz günleri hatırlıyorsunuz değil mi? Şekerin karneyle alındığı günleri hatırlıyorsunuz değil mi?  Ekmeğin kuyruklarda beklenilerek alındığı günleri hatırlıyorsunuz değil mi?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan  konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Fazla ileriye geriye gitmeyin.  90 yıllardaki Sayın Kılıçdaroğlu'nun SSK'nın başında olduğu yılları hatırlıyorsunuz değil mi? Hastanelerimizin durumunu hatırlıyorsunuz değil mi? Kuyrukta bekliyorduk. Şimdi istediğin hastaneye gidiyorsun değil mi? İstediğin eczaneden ilacını alıyor musun? Peki insana değer veren kim? Onlar mı biz mi? Bunlar laf ola beri gele."

Eski Türkiye'yi yeniden geri getirmek için kurulan ittifaka dikkati çeken Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Öyle ki her zaman aynı şeyi söylüyorlar, aynı sözleri veriyorlar. Biri diyor ki, imam hatipleri kapatacağız. Öteki de hemen aynı şeyi söylemeye başlıyor. Biri diyor ki terör örgütünü arkasına almış Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracağız.  Daha durmuyor ardından da 'Taksim bizim Kabemiz.' Öbürleri ne diyordu geçmişte 'Kabe Arap'ın olsun bize Çankaya yeter' diyordu. Biz ne diyoruz 'bizim kabemiz Mekkemizdir', farkımız bu."

7 Haziran seçimlerinde parti liderlerinin sözleri eleştiren Erdoğan, "Çıkmış milliyetçiyim diye geçinen ne diyor, 'seçimde eş başkanların partisi barajı geçemezse kaos olur erken seçime gidilir.' Ötekilerde aynısını söylüyor. Bu ülkenin ana muhalefeti, yavru muhalefeti eş başkanların arkasına takılmış gidiyor. Kim derdi ki MHP ile HDP aynı siyasette buluşacak.  Kim derdi ki CHP ile HDP aynı senaryoda buluşacak. Kim derdi ki Kandil ile Pensilvanya aynı çizgide buluşacak. İşte bu seçimde bunların hepsi oldu" dedi.

- Onlar Vatikan'ın avukatlığını yapıyorlar.

"Milletin hayrına olan hiçbir meselede bir araya gelemeyenler bize karşı hükümete karşı bir araya geldi" diyen Erdoğan şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz diyoruz ki Türkiye 2023 hedeflerine ulaşsın, onlar diyor ki Türkiye 1970'lerin 1990'ların günlerine dönsün. Biz diyoruz ki  Türkiye büyüsün gelişsin daha çok hizmetler versin. Onlar yapılan işleri engellemenin gayreti içerisindeler. Biz Diyanet İşleri Başkanlığını savunuyoruz. Onlar Vatikan'ın avukatlığını yapıyorlar. Biz hizmeti yaşatmanın peşindeyiz, onlar kanın tehdidin peşinde."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Erdoğan İskenderun'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement