Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül: (Cumhurbaşkanlığı Türkiye Vizyon Belgesi) “Bu vizyon belgesinin öne çıkan en önemli unsuru bir gelecek tasavvuru ortaya koyması” “Türkiye’de 77 milyon şuna karar verecek.

13.07.2014 11:40

FATİH GÖKMEN - AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Cumhurbaşkanlığı Türkiye Vizyon Belgesi'nin öne çıkan en önemli unsurunun bir gelecek tasavvuru ortaya koyması olduğunu söyledi.

Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 Temmuz Cuma günü cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'da "Cumhurbaşkanlığı Türkiye Vizyon Belgesi"ni açıkladığını hatırlattı.

Vizyon Belgesi'nin öne çıkan en önemli unsurunun bir gelecek tasavvuru ortaya koyması olduğunu vurgulayan Gül, cumhurbaşkanı seçiminde iki farklı tarzda siyasetin yarıştığını ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın 12 yıldır bu milletin siyasi ve ekonomik istikrarını sağlayan, birlik beraberliğini perçinleyen yeni Türkiye tasavvuru ve anlayışını temsil ettiğini belirten Gül, "Başbakanımız cumhurbaşkanı adayımız, inşallah 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanımız Erdoğan yeni Türkiye'yi, 2023'ü, 2053'ü ve 2071'i temsil ediyor. Diğer adaylar da faili meçhullerin olduğu karanlık eski Türkiye'yi, vesayet dönemlerinin, statükonun olduğu, ekmek, yağ kuyruklarını, Türkiye'nin o sıkıntılı süreçlerini, tablolarını temsil ediyor. Her zaman bu coğrafyada millet kazanmıştır. Bu sefer de statükonun adayı ile milletin adayının yarıştığı bu seçimde yine millet kazanacaktır" diye konuştu.

Halkın seçeceği ilk cumhurbaşkanı Anayasa'ya göre de icranın başı

Cumhurbaşkanlığının asla yan gelip yatma makamı olmayacağını ifade eden Gül, halkın seçeceği ilk cumhurbaşkanının Anayasa'ya göre de icranın başı, aktif, koşan, terleyen, yol gösteren, kabineye, bütün yürütme organlarına yol gösteren ve 2023 vizyonuna ayak uyduracak bir lider olması gerektiğini dile getirdi.

Gül, milli iradenin yanında milletin bütün kesimlerinin adayı olarak teveccüh gören Başbakan Erdoğan'ın bu coğrafyada ilk kez seçilen cumhurbaşkanı olacağına inandıklarını söyledi.

Bu zamana kadar cumhurbaşkanlığı seçimlerinin daima milletin karşısında "millet seçsin ama yönetmesin" anlayışının tam merkezinde oturduğunu anlatan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eski cumhurbaşkanlığı seçimlerine baktığımızda bir şekilde bazı arızalar çıkmış sistem açısından. İşte rahmetli Turgut Özal çıkmıştır. 367 kriziyle AK Parti'nin milletle omuz omuza vererek Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül bu istisnalardan biridir. Birkaç istisna saymak gerekirse... Ama her halükarda parlamentonun seçtiği bir cumhurbaşkanlığının yapısı içerisinde millete kapalı, statükoya açık bir sistem, anlayış vardı. Ama şimdi doğrudan Kırıkkale'deki 18 yaşındaki liseden mezun olmuş evladımız da meydandaki, parktaki boyacı da vali de çiftçi kardeşim de oy verecek. Herkes oy verecek."

Gül, oy veren kişilerin "Türkiye'yi 2023'e götür" diye bir iddia ile oy vereceğini dile getirdi.

Gül, şöyle devam etti:

"Yani koşmayan, Filistin'de bir şey oluyor, işte 'onunla ilgilenmeye gerek yok tarafsız kalalım, denge politikası... Milletin büyük çoğunluğu başörtülü. Başörtüsünü annesinden görmüştür bu yüzden yapmıştır. Ben tarafsız bir siyaset izleyeceğim. Ben siyasetçi değilim, bu benim avantajım.' Bizim milletimiz bütün meselelere siyasetle, Türkiye'nin geleceği meselesi olarak bakar. Türkiye'nin geleceği kendisinin, çocuğunun geleceğidir. Dolayısıyla Türkiye'de 77 milyon şuna karar verecek. Milletten taraf olan birisi mi? Statükodan taraf olan birisi mi? Bunu seçecek. Umarız, dileriz milletimiz her zaman basiretiyle kendisine yakışan tercihini yapmıştır. Bu sefer de öyle olacağına inanıyoruz."

Seçilecek cumhurbaşkanının siyasetin içerisinden birisinin olması gerektiğini dile getiren Gül, özellikle halkın seçmesiyle bu siyasi yönün ağırlık kazanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı tamamıyla siyasi bir makam"

Cumhurbaşkanlığı makamının tamamıyla ve bütünüyle siyasi bir makam olduğunu ifade eden Gül, "Cumhurbaşkanlığı makamının hangi kararı siyasi değildir ki. Milli Güvenlik Kuruluna başkanlık eden bir cumhurbaşkanı, ülkesiyle ilgili paralel yapıyla mücadele ya da ülkeye yönelik bir casusluk girişimi veya ülkedeki bir takım atamalarla ilgili bir takım tasarruflarla Türkiye'nin geleceğine dair siyasi bir takım hedefleri olan gerek içeride gerek dışarıda art niyetli kişilere karşı atacağı adımda, 'ya ben siyasi değilim, bu konulara karar vermeyeceğim.' Kim karar verecek" ifadesini kullandı.

Gül, milletin, bürokrasiden, diplomasiden gelen birisine değil, siyasetin göbeğinden 18 yaşından beri Kasımpaşa'da, Beyoğlu'nda, İstanbul'da milletin arasından çıkmış, sokaklarında top oynamış, sokaklarında siyaset yapmış, sandık müşahitliğinden genel başkanlığa, bütün milletin sorunlarını bilen siyasi kimliğe oy vereceğini kaydetti. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • karaoğlan: onun içinde oy kulanmıyacam kulanırsam isanoğluna verecam sizin bu kararlarınıza inat bende akp liyim 0 0 Yanıtla
  • karaoğlan: bu cuhmurbaşkanlı seçimi bana saçma ğeliyor hani hallk seçecek hallk aday olamıyor niye 100 miletvekili imza atacak aday olabilmek için ozaman eski düzene devam edin bizimi kandırıyon sayın başbakanım bende adaylı düşünüyordum ama aday olamıyom 0 0 Yanıtla

Advertisement