Davutoğlu: Bakanlar Kurulu'nun En Önemli Gündemi Asansör Kazası Olacak(2) - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Bakanlar Kurulu'nun En Önemli Gündemi Asansör Kazası Olacak(2)

Davutoğlu: Bakanlar Kurulu\'nun En Önemli Gündemi Asansör Kazası Olacak(2)

Coşkulu KARŞILAMALAR İPTAL OLDU Başbakan Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya'daki programının ikinci gününde Hadim ile baba ocağı Taşkent ilçesini ziyaret etti.

07.09.2014 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Coşkulu KARŞILAMALAR İPTAL OLDU

Başbakan Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya'daki programının ikinci gününde Hadim ile baba ocağı Taşkent ilçesini ziyaret etti. Davutoğlu'nun talimatıyla, İstanbul Mecidiyeköy'de 10 kişinin yaşamını yitirdiği asansör faciası nedeniyle coşkulu karşılamalar iptal edildi.

İlk olarak helikopterle Hadim İlçesi'ne gelen Davutoğlu, hemşerileri tarafından karşılandı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın eşlik ettiği Davutoğlu, burada alanda toplananları otobüsten selamladı ve çocuklara oyuncak dağıttı. Davutoğlu, Hadim Belediyesi ile Hz. Hadimi Türbesi'ni ziyaret etti. Türbe ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonla görüştüğünü belirten Davutoğlu, Hadimlilere Erdoğan'ın selamı olduğunu söyledi.

SEVENLERDEN FATİHA İSTEDİ

Hadim'den memleketi Taşkent'e geçen Başbakan Davutoğlu'na eşi Sare Davutoğlu, çocukları Mehmet ve Hacer Davutoğlu da eşlik etti.Taşkent meydanında düzenlenen toplu açılış töreninde hemşerilerini selamlayan Davutoğlu, "Düğün edasıyla karşılamak istiyordunuz. Ama maalesef İstanbul'da 10 işçimiz, emekçimizi bir iş kazasında kaybettik. Yola çıkmadan arkadaşlarıma talimat verdim. Taşkentlilerin müzik ve şenlik istemiyorum, o işçi kardeşlerimizin arkasından hepimiz Fatiha okumakla yükümlüyüz" dedi.

Kendisini sevenlerin, helal rızık kazanmak için 32'inci kata çıkan sonra da kaza sonucu yaşamını yitiren işçiler için Fatiha okumasını isteyen Davutoğlu, "Allah, hiç bir baba ve anneye böyle bir acı yaşatmasın. Coşkularımız zirvedeyken birisinin yüreğine acı düşse hepimiz hissederiz" dedi. Konuşmasında, kendisi 4 yaşındayken annesinin öldüğünü hatırlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"51 yıl önce burada bir çocuk annesini ağır yaralı olarak Konya'ya göndermişti. Hala hafızamda hatırlarım. Nasıl umutla beklediğimizi hatırladım. Hala yüreğimde devam eden sızı olarak bir anlamda bizim ailemize kor ateşi düşmüştü. Ondan kısa bir süre sonra Memnune annemin yerine, Sefure anam geldi ve bizi büyüttü. Hala bizim evin art kapısında İstanbul'a bizi uğurlarken çekilmiş resmimizin siyah-beyaz fotoğraflı hali var."

Henüz 4 yaşındayken, ailesinin İstanbul'a göç ettiğini anlatan Başbakan Davutoğlu, o günleri şu ifadelerle anlattı:

"O zaman yola çıkmıştık. 4 yaşında ama mayası buralarda yoğrulmuş, Kıble Kayası'na bakarak büyümüş bir çocuk olarak yola çıktık. Bunu şunun için zikrediyorum, bu sadece benim hikayem değil, bizim neslimizin hikayesi. Bu çocuğun bir dedesi Balkan harbine gidip 12 yıl sonra dönmüştü. Diğer dedesi Suriye cephesinden gelmişti. Onun eniştesi Çanakkale harbinde şehit düşmüş. Bizim dedelerimiz bu dağların çocuğu olan dedeler, bir cihan harbini, istiklal harbini ezanlar susmasın, bu bayraklar inmesin diyerek, Balkan cephesinden Yemen'e kadar adım adım dolaşan ataların evlatlarıyız. Bu dağların çocuklarından ne zaman fedakarlık istenmişse, başları dik kıyamete kadar bu vatan uğruna yürümeye karar verdiler."

Konuşmasıyla, alanda bulunan yakınlarını da duygulandıran Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2003 yılında babasının vefatı nedeniyle Taşkent'e helikopterle geldiğini anlattı. Davutoğlu, ailesinden söz ederek şöyle dedi:

"Bu dağların çocukları okusun diye mücadele eden babamı da rahmetle anıyorum. Bugün sizin huzurunuzdaysam, bu onuru yaşıyorsam emin olun bunun temeli benim gayretlerim değil. Bunun arkasında babaannemin duası vardır. Anamın helal sütü, bunun arkasın Sefure anamın ahlakı vardır. Bunun arkasında by-pass ameliyatı olduğu halde buralarda İmam Hatipliler yarıda kalmasın diye dolaşan babamın duasıdır. Bizler bir şey yapmadık. Şahit olun ki, bu mübarek yola çıkan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak, bu aziz milleti temsil etmek için yola çıkarken gözümde, her yerde cepheden cepheye dolaşan dedelerimin şahadeti olacak gözümün önünde. Her zaman bu topraklarda ezan, iman sönmesin diye çalışan babalarımız olacak."

VİYADÜK VE DUBLE YOL VAADİ

Başbakan Davutoğlu hemşerilerine hitabında, Taşkent- Alanya arasındaki Eğiste Deresi'nde iki dağı birbirine bağlayan viyadüklü yol yapılacağını, böylelikle 3.5- 4 saat süren yolun 2 saat süreceğini söyledi. Bunu söylerken, 4 yaşındayken Taşkent'ten Konya'ya hastaneye gelen ve yaşamını yitiren annesini tekrar hatırlatıp, Konya- Taşkent arasının da duble yol ile 1 saat düşeceğini söyledi.

Davutoğlu, "Sadece benim anamın hatırası değil, biz İstanbul'da iken kışın bu Toroslar'dan hep donmuş yolda hasta taşırken, donmuş insanların haberi gelirdi. Şimdi bu yollar hastanın, ziyaretçinin emniyet içerisinde gidip geleceği yol olacak. Bu yol belki de turizm cazibesi olacak, Alanya'ya gelen her turist bu yolları geçecek" dedi.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasından sonra toplu açılış kurdelesini keserken, alandakiler Sare Davutoğlu için tezahürat yaptı. Bunun üzerine Başbakan, "O da Davutların gelini" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, miting ve toplu açılışın ardından akrabalarını ziyaret etti, ancak bu ziyaretleri basın mensuplarının izlemesine izin verilmedi. - Davutoğlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Bakanlar Kurulu'nun En Önemli Gündemi Asansör Kazası Olacak(2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement