Davutoğlu: Mahsun'un Eleştirisi Sonrası Gidip Aynaya Baktım - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: Mahsun'un Eleştirisi Sonrası Gidip Aynaya Baktım

Başbakan Davutoğlu, Mahsun Kırmızıgül'ün kendisine yönelik sert eleştirisi sonrası gidip aynaya baktığını belirterek "İç muhasebe yaptım. Rabbime hamdettim" dedi.

02.02.2016 16:16  Güncelleme: 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneydoğu heyetleriyle Çankaya Köşkü'nde buluşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, burada gündemdeki konulara ilişkin yaptığı değerlendirmede sanatçı Mahsun Kırmızıgül'ün kendisine yönelik eleştirilerine de yanıt verdi.

"BU KİŞİYİ ANLAMAK İSTİYORSA..."

"Bir sanatçı bana 'zalim' diye bize hitap edince aynaya dönüp baktım" diyen Davutoğlu, "İç muhasebe yaptım. Aynaya tekrar tekrar bakıp Rabbime hamdettim. Bu kişiyi anlamak istiyorsa Somali'ye başı okşanmış çocukların yanına gitsin. Bizim adaletimize, vicdanımıza şahitlik edecek o kadar insan var ki. Bizim elimizde tek bir masumun bırakın kanı, gözyaşı dahi yoktur. Birileri İsrail'in ya da Esad'ın yaptığı gibi zulm etmek isterse, ya da PKK gibi halka zulmetmek isterse buna sessiz kalacak kadar nasipsiz değiliz" şeklinde konuştu.

"SAİT'İN GÖZLERİNE BAKSIN"

Konuşmasına Dışkapı Hastanesi'nde ziyaret ettiği bir çocuğu örnek göstererek devam eden Davutoğlu, "O sanatçıya sesleniyorum, zulüm görmek istiyorsa Dışkapı Hastanesi'nde ziyaret ettiğim o Sait'in gözlerine baksın. Bizim merhametimize tarih de, milletimiz de şahittir. Bu makamda biz durdukça, bu çocuklara kim zulmederse onlara karşı kudretimizin sesi de olacaktır" dedi.

DÜN DE ELEŞTİRMİŞTİ

Davutoğlu, 'zalimlik' eleştirileriyle ilgili dün yaptığı açıklamada da şu ifadelere yer vermişti: "Bugün, Doğu ve Güneydoğu'da zulmeden PKK'dır. PKK'nın zulmünü görmeden devlete ve şahsen bana dönük zalim diyen bizim hayat geçmişimize de Kandil'dekilerin hayat geçmişine de bir baksın. Sonra kime zalim kime merhametli diyeceklerini görsünler."

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından diğer satır başları:

"Bizim topraklarımız asla tek tipçi bir anlayışı savunmadı. Terör örgütleri bu harmana köstek olmak istedi.

Bugün değişik terör örgütleriyle kendi tanımladıkları yaşam tarzını dikte ettirmeye çalışıyorlar.
Sizler burada çok önemli bir yerde duruyorsunuz. 12 Eylül'de şimdi de terör örgütü sizi bir yere dayatmaya çalışıyor. Biz hep sizin gibi STK'larla istişare içinde olacağız.

"CUMA NAMAZINI MARDİN'DE KILACAĞIM"

Mardin'de cuma günü Ulu Camii'ye gideceğim. Ondan önce de Artuklu Üniversitesi'nde konferansa katılacağım.

Terör odaklarının saldırıları karşısında sizlerin yürekli desteğini biliyoruz. Biz ilk günden beri Türkiye'yi zenginlikleriyle sevdik. Türkiye'de yaşayan 78 milyonun bizim gözümüzde hiçbir farkı yoktur. Vatandaş Ahmet olarak eğer bir gün vatandaşlarımız arasında bir ayrım yaparsam o gün bizim için aldığımız nefes haramdır.

Bizim için en büyük şeref vatandaşımıza hizmettir. Bizim kültürümüzde ayrımcılık yoktur, kimseyi mezhebinden, kimliğinden dolayı kınamak yoktur.

"MALUM PARTİ HALA TERÖRE DESTEK VERİYOR"

Kim eline bir silah alıp, kim şehirlerimizi harabeye çevirmek isterse hep beraber buna karşı çıkacağız. Bizim mücadelemiz menfur odaklara karşıdır. Bunlar huzurumuza yönelik saldırılardır. Bugün hala malum parti teröre destek veriyor. İstiyorlar ki devlet eski devlet olsun. 12 Eylül ile onun çıkardığı terör örgütü zihniyeti aynıdır.

"GÜNEYDOĞU'YU STALİNİST YAKLAŞIMDAN KURTARACAĞIZ"

Toledo'yu örnek vererek mimari açıdan benzettim. Bir baktım birileri Franco'yu örnek veriyor. Bu kadar ucuz bir şey olur mu? Biz Franco'yu da biliriz. Marksist zulmü de biliriz. Güneydoğu'yu Stalinist yaklaşımdan ve faşist düzenden kurtaracak olan da AK Parti'dir.
Eski Türkiye'de yaşananları sizler daha iyi biliyorsunuz. O Türkiye yasaklar Türkiye'siydi.

"EN ÇOK KÜRT VATANDAŞLARA ZARAR VERİYORLAR"

Biz yasakları kaldırırken önümüze büyük engeller çıktı. Savaş baronları, dış mihraklar..
Ülkenin huzurunu bozmak için elinden geleni yaptı ama bu kurulan tuzaklar milletin desteğiyle bozuldu. Bu terör örgütünü çökerteceğiz. Cizre'de, Sİlopi'de, Sur'da hendek kazan teröristleri kahraman edenler var. Bu terör örgütü en çok zararı Kürt vatandaşlarımıza veriyor.

Davutoğlu: Mahsun\'un Eleştirisi Sonrası Gidip Aynaya Baktım

Son Dakika Güncel Davutoğlu: Mahsun'un Eleştirisi Sonrası Gidip Aynaya Baktım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (50)

  • hüso: sayın başbakanım.ALLAH RIZASI İÇİN ALLAHAŞKINA DOĞUYA ARTIK TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYMAYIN.dost vatanını seven kürt kardeşlerimizi bağrımıza basmaya hazırız.ama bu düşman ermeni bozuntularını bırakın lağımlarda yaşasınlar kazdıkları hendekler mezar ları olsun.cizreyi silopiyi ve hainlik yapan yerleri bırakın ibret için öyle kalsın.bırakın bunlara ödeme yapmayı.biz kahroluyoruz 3 milyon suriyeli geldi .çalışıyorlar.bizim kapımız dost kardeş kürtlere her zaman açık.oraya yapacağınız yatırımları paraları 69 26 Yanıtla
  • boykottokboy: vala bize yaptığınız operasyonlar zarar veriyor başka kimsenin bize zarar verdiği yok ayna sana yalan söylemiş 35 54 Yanıtla
  • boş adam: Bu davuloglu nekadar çok dedikoduyu seviyormuş 21 38 Yanıtla
  • bilal: TÜRKÜN GÜCÜNÜ GÖRECEKSİNİZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!GÜCÜNÜ GÖRECEKSİNİZ!!!!!!!!!!! GÖRECEKSİNİZZZZZZZZZZZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!TÜRKÜN GÜCÜNÜÜÜÜÜÜ GÖREÇEKSİNİZ!!!!!!!!!!TÜRKÜN GÜCÜNÜ GÖRECEKSİNİZZZZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12 27 Yanıtla
  • dikkat: Masum hayatin tehlikede artik.hitlerle basin belada.diktatorin muritleri yasami sana zehir etmeden avrupaya kac 19 16 Yanıtla
  • ALi: Cumarteside Nüsaybine gelsene 16 17 Yanıtla
  • Şırnaklı: ya hepsini geçtim halk neyi talep ediyorsa devlet o nu sunmalıdır.. Devlet halkının hizmetkarıdır.. ben böyle anlıyorum devlet denen olguyu.. 23 5 Yanıtla
  • tarafsız: Aynaya bakacagina vicdanina bak Bi yanda Kürtler bi yanda askerler şehit oluyor Nerede bir zalim varsa onun yanında olacağız diyen kukla bosbakan mi söylüyor gözlerim yaşardı bak şimdi 24 2 Yanıtla
  • halk: aynada oldurdukeriniz kanli bebekler gorursun 15 6 Yanıtla
  • strateji: Esad durduk yere kimseye saldırmadi elinde silahla adama saldırdilar hainlik yaptılar esada karşılığını verdi aynı şey Türkiye içinde geçerli pkk ülkeye saldırınca Türkiye karşılık vermiyormu veriyor esada zalim rejim derseniz türkiyeyede zalim rejim demiş olursunuz türkiyeye esad in yaptığı aynı şey esada türkiyede haklıdır yaptığında sadece biraz düşünün anlarsiniz. 10 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement