Dbp'li Belediyeler Kobani'ye İş Makineleri Gönderdi - Son Dakika
Güncel

Dbp'li Belediyeler Kobani'ye İş Makineleri Gönderdi

Dbp\'li Belediyeler Kobani\'ye İş Makineleri Gönderdi

Işid'e karşı yaklaşık 4.5 ay süren çatışmadan sonra harabeye dönen Kobani'nin yeniden inşa edilmesi için bölgedeki DBP'li belediyeler iş makinelerinden oluşan 32 araçlık bir konvoyu Kobani'ye gönderdi.

05.04.2015 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Işid'e karşı yaklaşık 4.5 ay süren çatışmadan sonra harabeye dönen Kobani'nin yeniden inşa edilmesi için bölgedeki DBP'li belediyeler iş makinelerinden oluşan 32 araçlık bir konvoyu Kobani'ye gönderdi. İş Makinelerinin, 15 gün boyunca Kobani'de savaşın izleri olan enkazları kaldıracağı ve yeni yerleşim yeri için alt yapı çalışmalarına katılacakları belirtildi.

IŞİD'in ilçe merkezinden çakırılmasından sonra Kobani'nin yeniden inşa edilmesi çalışmaları kapsamında bölgedeki DBP'li Belediyeler Kobani'ye iş makinesi desteğinde bulundu. Diyarbakır, Van, Mardin Büyükşehir ile Batman, Kayapınar, Bağlar, Sur, Yenişehir, Kızıltepe ve Nusaybin belediyeleri Greyder, itfaiye, kepçe, paletli kepçe, vidanjör ve kamyonlardan oluşan 32 araçlık bir konvoyu dün Kobani'ye gönderdi.

Resmi izinlerin alınmasından sonra Kobani'ye geçen iş mikanelerinin, savaşın izleri olan enkazları kaldıracağı ve yeni yerleşim yerleri için altyapı çalışmalarında çalışacakları belirtildi. İş makinalarının Kobani'de 15 gün kalacağı kaydedildi.

- Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dbp'li Belediyeler Kobani'ye İş Makineleri Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • aydemirteknik: araç sayısı çok az 15 günde ne yapabilirlerbu araçlar kardeş belediye kobaniye verilmeli tüm demokrasi güçlerinin yardımı için tek bir elden hesap çılmalı televizyonlarda kanpanya başlatılmalı kobane bizim onurumuzdur her aile reyisinden yardım talep edilmeli biz vermeye hazırız kızıltepe aydemirler. 4 0 Yanıtla

Advertisement