Demirci'nin 50 Yıllık Yol Hayali Gerçeğe Dönüşüyor - Son Dakika
Yerel

Demirci'nin 50 Yıllık Yol Hayali Gerçeğe Dönüşüyor

Demirci ilçesinin 50 yıldır beklediği Selendi yolunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

26.05.2015 20:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demirci ilçesinin 50 yıldır beklediği Selendi yolunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma töreninde konuşan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, verilen sözün yerine getirilerek Demirci-Selendi yolu çalışmalarına başlandığını, 80 milyon liraya mal olacak yolun bin günde tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Demirci'nin ulaşım noktasında büyük bir sorunun daha çözüme kavuştuğunu vurgulayan Berber, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Demirci ziyaretinde söz verdiği Demirci-Selendi yolu çalışmalarına başlanıyor. Yol 50 kilometreden iki ilçe arasındaki mesafeyi de 45 kilometreye düşürüyor. Virajlar ve engebeli geçişler olmadan yeni bir yol yapılacak. Demirci'yi Sındırgı yolu üzerinden İstanbul'a bağlayacak olan yeni yol çalışmalarımızda devam ediyor" diye konuştu.

Hükümet olarak 13 yıldır Demirci'ye birçok yatırım yaptıklarını ifade eden Berber, yapılacak yeni yollar ile Demirci'nin Manisa'nın en uzak ilçesi konumundan çıkacağını söyledi.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ise 50 yıldan buyana bu yolun yapımı için çabaladıklarını, yola başlanmasının sevincini vatandaşlarla paylaşmak için bilboardlara pankart yaptırdıklarını belirterek, "Gece sabaha kadar bizim astırdığımız afişleri yırttırmak için müfreze tuttular. Köylerimizde billboardları yırttırdılar. Buradan büyükşehir yetkililerine, MHP'nin yetkililerine sesleniyorum. Demirci'ye 1 kilometre yol mu yaptınız? 500 metre kanalizasyon mu yaptınız? 300 metre asfalt mı attınız.? Bunları yapamıyorsanız, yapanlara mani olmayın" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Demirci-Selendi yolunun temeli atılarak çalışmalara başlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Demirci'nin 50 Yıllık Yol Hayali Gerçeğe Dönüşüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement